בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

אומרים פיוטים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2011 08:47 לינק ישיר 
אומרים פיוטים?

שלום לכולכם.

אני דר לעת-עתה בניו יורק, ואני מתפלל בקהל עדת ישורון ("ברויאר'ס"), ואנחנו אומרים כל המילים במחזור, על הסדר, הן בימים הנוראים והן בג' רגלים והן בשבתות מיוחדות. אנחנו אומרים כל היוצרות בברכות קריאת שמע, וכל הקרובות בחזרת הש"ץ (כולל כל הפיוטים בתפילות טל וגשם, כמו פיוטי המזלות).

בשנה הבאה, ואולי בשנתיים הבאות, אהיה בירושלים עיה"ק תובב"א. אני מחפש בית כנסת שאומרים את הכל על הסדר. אני יודע שיש בית כנסת נוסח רב המבורגר (יקי) ברמות-פולין, ונהניתי מאוד בעבר מן התפילות שם, אבל זה רחוק מאוד ממרכז ירושלים. (אני חושב שאדור בנחלאות.)

אינני צריך לבית כנסת שמתפלל בנוסח יקי מובהק -- אני יודע שאין כזה בירושלים, חוץ מבית הכנסת ברמות. אין לי בעייה אפילו אם מתפללים נוסח "ספרד" של החסידים -- רק שאומרים יוצרות וקרובות על הסדר.

רב תודות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 08:50 לינק ישיר 

מרבית  המינינים  החסידיים  אומרים  בארבעת הפרשיות  ושבת הגדול את  הפיוטים

ויש  כאלו  שגם  בחגים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 16:48 לינק ישיר 

האם יש כאלו שאומרים אפילו את היוצרות בתוך ברכות קריאת שמע (כמו בפסח, שמתחילים "אור ישע מאושרים", ומסתיימים עם "ברח דודי")? את הפיוטים הארוכים בתפילות טל וגשם (כמו ה"מזלות" ועוד)? את הפיוטים הארוכים בתוך הקרובות של שביעי של פסח ("ובכן ויושע ה' ביום ההוא") ושבועות ("ובכן ה' קנני ראשית דרכו" ו"ובכן וירד משה מן ההר אל העם")? את ה"אזהרות" במוסף של שבועות? אני יודע שהרב מסאטמטר דילג על כל אלה, ואני חושב שהוא לא יחידי בזה.

שמעתי שבערלוי אומרים את ה"מערביות" בתפילות מעריב של הרגלים.

מה עושים במניני בעלז?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > אומרים פיוטים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext