חברים יקרים רבות שקלתי האם להגיב על זה האשקול מאחר ואני קצת נוגע בדבר אך לאחר שהענינים יצאו קצת מכלל פרופורציה אני בוחר להגיב.
אין בכוונתי להתייחס לאותם הכותבים נגד באופן אישי כפי שעשה כאן מישהו לפני, אני חושב שזה מיותר לגמרי.
אבל אני רואה שהעלו כאן מספר טענות שכדאי שאתייחס אליהם:
כידוע לכולם ביה"כ תחכמוני עשיר בהסטוריה חזנית גדולי החזנים של העבר ושל הדור הזה התפללו בו ביניהם יוסלה רוזנבלט קוורטין הרשמן טירנובר אייזינבך עוד.
אך מה לעשות וכיום אין לביה"כ הזה כסף אפילו להחזיק את עצמו!
הרב משה טורצקי שליט"א הרים את הכפפה ונטל את זה על עצמו הרבה לפני שענין תחכמוני עלה לפורום, הוא שילם את הכל ההוצאות מכיסו הפרטי ויבורך על כך.
כידוע לכולם באיזור גאולה ישנם הרבה חובבי חזנות ששוחרים לחזנות ולא ילכו לביהכה"ג בירושלים מטעמי דת ומצפון, ביניהם הרבה ממתפללי ביה"כ תחכמוני ולכן החל רב משה טורצקי להביא חזנים כמו הערבליך, רנד,אייזינבך,קליין,ועוד לביה"כ, ואז החלו חזנים צעירים להתעניין במקום הם שמעו שזה מקום נחמד להתפלל עם קהל תומך ואפשר להשתפשף שם ולכן הם ג"כ התחילו להופיע במוקום וכן גם אני התפללתי שם פעמים רבות בלי שידעו בכלל בפורום וללא מודעות ברחבי ירושלים.
התפללו בתחכמוני
בערל צוקר, יענקלה רוזנפלד, ישראל גולדפריינד, בנימין הלפגוט, אברהם קרשנבוים, צבי לידר,ליזר ברוק, יעקב קלמנוביץ, ועוד הרבה מהמתלמדים הצעירים שכבר חזנים או שעדיין לומדים.
לכן אני חושב שבנושא של ביה"כ כדאי להיזהר הוא לא עשה רע לאיש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
לאחר מכן הצטרפנו מספר חזנים לאירגון ישמח לב שעושה עבודת קודש.
ופה התחילו הבעיות לאף אחד מהעוסקים במלאכה לא היה נסיון כיצד מארגנים ערב, קונצרט, וכדומה והיה מישהוא שנטל על עצמו את התפקיד והוא לא התנהג בסדר כן הוא כתב את השם של גליק בלי רשות וכן גם את השם שלי כתבו בלי רשות יותר נכון כשאמרתי לו מפורש לפני זה שאני לא יכול.
אכן נעשה לכמה חזנים עוול אך מכאן ועד להשמיץ את רב משה שהוא גונב כסף???????????????????????
השם ישמור אני ממליץ למי שכתב את זה להתנצל בפני רב משה אישית.
כולכם תקפתם את זוכמירוביץ שכל חטאו הוא בכך שהוא מנסה לעזור להרים את המקום שנקרא תחכמוני חזרה על הרגליים והוא לא אשם בכלוםםםםםםםםםםםםםם.
את שמי כתבו במודעה בלי רשות כך שאני יודע מי אשם במה, זוכמרוביץ הוא אדם נהדר שדאג ודואג לעולם החזנות ורוב חברי הפורום פה מכירים אותו אז כדאי שתדעו שהוא לא הבן אדם הנכון להכניס בו וחבל!!!!!!!!!!
זה שנעשה עוול לכמה חזנים זה נכון ואפשר להעביר את הביקורת על מי שאשם בזה, אך לא על רב משה או בני ווקסלר או זוכמרוביץ שסה"כ מרמים את קרן המקום ואירגון ישמח לב !!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני קורא לכל חברי הפורום שרוצים לעזור קצת למקום שיכול לקדם הרבה חזנים צעירים זה מקום נחמד להתפלל ויש קהל שמאוד מבין בחזנות, לעזור להנהלת ביה"כ, ובהחלט מומלץ להעביר ביקורת על הבעיות שהיו אך חבל שאתם מנסים למחוק את המקום הזה הוא יכול לעזור המון כפי שתבתי כבר.
לסייום אני רוצה להתייחס לטענה של מישהוא שכתב שהקהל בתחכמוני לא מבין כלום אז אני רק רוצה לספר לו שהקהל של תחכמוני נמצא תדיר בכל הקונצרטים של סובול ועוד.
ובשונה מהקונצרטים בפירפריה שבד"כ מלאים מאותם מאתיים איש שמגיעים לכל קונצרט ומקבוצה של אנשים שלא כלכ כך מבינים בחזנות כאן זה רק אותם מאתיים איש שנמצאים בכל קונצרט, אז אנא אל תזלזל באנטילגנציה של הקהל לפחות בנושא החזנות.
בתקווה שהדברים יפלו על אוזנים קשובות.
יוסיששששששששששששששששששששששששששששששש
תוקן על ידי יוסיש ב- 28/04/2011 14:14:20
 |
|
|