בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן משה מולר "וע"י עבדיך" לחן: שלום כץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2011 17:02 לינק ישיר 
החזן משה מולר "וע"י עבדיך" לחן: שלום כץ

http://www.youtube.com/watch?v=5jmR2Ornido

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 21:08 לינק ישיר 

ערב טוב
עם כל ההערכה שיש לי לחזן מולר ולקולו הלירי והמיוחד יש לו מספר בעיות
א. במספר קטעים במהלך הקטע נשמע זיוף[ככל הנראה חוסר של שליטה מספקת על הקול]

ב.הקולרטורה שלו טעונה שיפור עקב חוסר דיוק בצלילים באורח מתמיד בעת  קולרטורה

נ.ב. שמעתי שהחזן מלמד פיתוח קול חושבני שזה קצת מוקדם, שיחכה עוד כמה שנים עד שיצבור ניסיו רב
 ובטוחני שלחזן מולר עתיד גדול במידה וימשיך ללמוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 23:56 לינק ישיר 

ברכות לחזן מולר לרגל היותו מורה לפיתוח קול! [לא ידעתי],

אכן שמתי לב שבשונה מהרבה חזנים, החזן מולר גם בגבהים ממש (דו רה) אינו מאדים וורידיו אינם בולטים,
אין מתח והתאמצות בקול [דבר זה בולט גם אצל הלפגוט].

כנראה שזה נובע מטכניקת פיתוח קול ראויה.
יה"ר שתעמיד תלמידים כמותך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 01:54 לינק ישיר 

אני מאד אוהב את החזן מולר כבן אדם וכחזן ברמה שהוא נמצא בו. ואני מקוה למענו שהשמועה לא נכונה. יש לו עוד הרבה מה ללמוד בפיתוח קול. לא הכל נמדד בחוסר ורידים או צבע בפנים. מה עם תמיכה ב"דו" בסוף? מה עם נשימה נכונה במקום ניפוח החזה בכל נשימה? מה עם מיקום יותר מדויק ורזוננטי בצלילים הבינוניים\ גבוהים?

אני דוקא שמעתי שבערל צוקר מתיימר להיות מורה לפיתוח קול, ואחרי ששמעתי אותו אני מתפלא על זה. יש לו כישרון נדיר בהתאמת קולו לכל מיני דרישות- לשיר פריד\ גלנץ\ רוזנבלט ויש לו קול יפה מאד. אבל בגבהים הוא סוגר ומתאמץ יותר מידי כמו שהעיר כאן מישהו על הקטע רבש"ע. מזכיר קצת את צודיק.

למה שלא ישקיעו חזנים צעירים 10 שנים של לימוד רציני ומקיף לפני שמלמדים לאחרים את היידע החלקי שיש להם? הם רק ינציחו את המצב העגום של החזנות, בו כל דיכפין רוזנבלט וכל דצרח קוסביצקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 02:15 לינק ישיר 

לגבי בערל צוקר אני חייב לציין שהוא למד פיתוח קול באוניברסיטה בארה"ב אצל מיטב הפרופסורים בתחום כ-10 שנים, וכמו"כ הוא למד מספר שנים כיצד ללמד פיתוח קול, כך שהוא בהחלט השתלם באופן מקצועי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 02:56 לינק ישיר 

שלום!

פגשתי את משה מולר לפני כמה ימים, וביררתי אצלו, ששמעתי מחבר כי הוא לומד אצלו ומאד מתפתח ונהנה, הרושם שקיבלתי זה: שהוא בכלל לא הטיפוס שמתיימר להיות יותר ממה שהוא. הוא אינו מחשיב את עצמו כמומחה ענק בתחום, אך שנות לימודו במכון לחזנות, נסיונו כחזן, פגישותיו עם מומחים בעלי שם, וקריאת ספרים ומאמרים רבים בתחום פיתוח הקול, הקנו לו את היכולת להעניק את התובנות והכלים שרכש, לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 06:41 לינק ישיר 

אני מצדיע למסמיכי ההוראה לפיתוח קול ולידענותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 07:52 לינק ישיר 

זה שחזן כל שהוא למד 10 שנים פיתוח קול זה עדיין לא בהכרח מקנה לו את השיטה ללמד, ראיתי הרבה אנשים שלמדו שנים פיתוח קול ולא זז אצליהם הרבה, בערל צוקר בכיוון הנכון אבל למה לרוץ? עדיף לחכות כמה שנים, משה מולר משתמש בפיתוח קול חלקי בלבד, הוא שר דרך הראש אבל אף פעם לא ראיתי אותו שר בקול מלא גם מהחזה כמו שאמורים לשיר בפיתוח קול נכון[כמו אדלר הלפגוט מוצן וחזנים נוספים] ועל כן חזן שיודע בקושי חצי מהטכניקה מוקדם לו עדיין ללמד פיתוח קול לאחרים

תוקן על ידי גאון_לירי ב- 27/04/2011 08:00:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 10:52 לינק ישיר 

פיתוח קול הוא דבר אינדיבידואלי ויש מורים שמצליחים עם אחד ונכשלים עם השני.
אני מכיר הרבה חזנים שבתחילה הצליחו אצל מורה לפיתוח קול, ולאחר זמן הרגישו שנתקעים ועברו למורה אחר והתקדמו, ולעומתם חזנים שמורים לפיתוח קול ידועים הרסו להם את הקול.
זכורני בקונצרט שנערך במלון הייאט בירושלים ע"י ערוץ שבע שהגיע בן ציון מילר ולא היה במיטבו, והייתי עד לשיחה שנערכה בינו לבין החזן משה שטרן ששאל אותו מה קרה, והחזן מילר השיב שהוא לומד אצל מורה חדש לפיתוח קול, ואם אינני טועה, הוא אמר שעד אז הוא שר בצורה טבעית בלי מורה, ואז המליץ לו החזן שטרן לעזוב מיידית את המורה.
ישנם מורים ידועים כמו גרגורי, דורה, ועוד ועוד שכרגע אינני זוכר את שמם, שהצליחו עם חזנים מסוימים ונכשלו עם האחרים.
לדעתי, ואני מודה שאינני מומחה לפיתוח קול, אך ממה שאני שמעתי ממומחים המדד הוא, שאם חזן מרגיש שהוא מתקדם אצל מורה, כנראה שזה עובד.
מהיכרותי מספר תלמידים שלומדים אצל בערל צוקר (ולא, אין לי שום אחוזים אצלו) הם מתקדמים יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 11:19 לינק ישיר 

לפני שכל אחד מביע את חוות דעתו המלומדת, בואו נשים רגע דברים בפרופורציה. מדובר בשיעורים לפיתוח קול ומדובר באחד החזנים היותר מוכשרים ומבטיחים שיש לנו כיום.

מההתרשמות שלי ממשה מולר אני בטוח שאם יגיע אליו תלמיד סופר-מוכשר מהאלפיון העליון שעדיף עבורו ללכת למורה סופר-מקצועי הוא ישלח אותו הלאה ולא סתם ימשיך ללמד אותו,
אבל כשמדובר בשיעורי פיתוח קול רגילים, לא נראה לי שיש בעיה עם כך שמשה מולר מלמד - להיפך, אני בטוח שהתלמידים מקבלים תמורה מצוינת לכספם.
מעבר לכך, התלמידים גם יכולים להפיק תועלת עצומה מלימוד פיתוח קול אצל חזן מקצועי, ולא מורה רגיל לפיתוח קול שלמרות מקצועיותו בפיתוח קול חסר לו הטאץ' החזני בעניין.

ולבד מהנ"ל צפיתי שוב בווידיוס שהועלו לאחרונה לפורום, ואיני רואה ממש בטענותיהם של המבינים כאן.

לא נותר לי אלא להסכים עם גאוןלירי שהתחיל את הדיון שמחכה למשה מולר עתיד גדול.

יום טוב לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 11:47 לינק ישיר 

מכיוון שחל איסור לאאוטינג אני לא אעשה זאת אבל אני מניח שכולם מניחים כמוני מי הוא מי...
אשר על כן תן לי להגיד לך מר מי שלא תהיה, שפוטנציאל גדול הוא עניין למשקיעים בבורסה, אבל אנחנו פשוטי העם צריכים כסף מזומן, וכיום, הסחורה בסדר אבל לא יותר...
מי שהולך ללמוד טכניקת פיתוח קול אצל חזנים שאך אתמול היו תלמידים עושה זאת על אחריותו בלבד, ויש לו הרבה מה להפסיד, מכל הבחינות, הן בריאותיות והן מקצועיות!!!
אני שומע מכל מיני כיוונים לאחרונה על התופעה של חזנים שנהיו פתאום מורים, אז אילו היה מדובר בחזן בעל וותק גדול ונסיון אישי של עשרות שנים לא הייתי מתפלא למרות שאולי לא הייתי מסכים ללמוד אצלו ולו רק משום שלא עבר הכשרה מתאימה מקצועית להוראת המקצוע, אבל כשמדובר על צעירים ש"עוד לא קרעו זוג נעליים" (כפי שמקובל בעולם הספורט להתבטא), שומר נפשו ירחק!
החזן מולר חזן מוכשר ויש לו את כל הכלים להצליח, דא עקא שכיום יש לו כמה בעיות מקצועיות והוא יודע אותן אחת לאחת, הוא ימשיך לעבוד יתגבר עליהם ויהיה חזן מצויין.
הבחירה שלו להשתתף במופעי בידור מגוכחים גם לא מוסיפה כבוד לרזומה שלו....ושל אף אחד מהנוכחים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 15:55 לינק ישיר 

אני מעולם לא למדתי פיתוח קול אצל מורה לפיתוח הקול אלא למדתי אצל אבי מורי שלמד במשך שלושים שנה פיתוח קול אצל מומחים גדולים ואף העמיד אחריו דור של תלמידים בפיתוח קול ובאמריקה וגם קצת בארץ, והוא תמיד אמר לי שעדיף ללמוד פיתוח קול אצל מורים מקצועיים מאשר אצל חזנים שרובם בקושי יודעים את תפקידם כחזנים.

קריסטל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 18:11 לינק ישיר 

משה ואהרן
אולי תוריד לנו קטע שלך לשמיעה כדי שנראה את העבודה של אביך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן משה מולר "וע"י עבדיך" לחן: שלום כץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext