ומותר לענות לך, לפעמים קצת בחריפות. לא צריך לקחת את זה אישי.
את והב בסופה...
נשלח ב-28/4/2011 13:13
טנור66 הזכיר את היצירה 'אז בקול' של לייב גלנץ שזו יצירה מיוחדת מאוד שבנויה בצורה מעניינת מאוד
נשלח ב-28/4/2011 15:23
צהריים טובים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
למה אינכם מרחמים עלי ? אתם יודעים כמה תגובות הייתי צריך לקרוא כדי למצוא את הנושא של האשכול.
תודה על ההענות הרבה ולתגובותיכם אפילו כשקצת חרגתם מנושא האשכול,
מניש הנכבד : אני משער שבאם הקשבת לכי הנה כחומר שהבאתי הנה מלייבלה גלנץ, כבר אין עוד מקום לתהיות אודות גדולתו.
כי הנה כחומר היא יצירה קשה לביצוע שהייתי רוצה לשמוע רק מלייבלה גלנץ עצמו.
לא נראה לי שיש חזן שיכול לבצע אותה עם הדריידלך הקטנים וכל ההבנות הדינמיות שישנם בביצוע של גלנץ,
מר עקיבא צימרמן כתב :
אני העלתי בזמנו הצעה לערוך שיחזור מתפילת הסליחות הראשונות של לייב גלאנץ. כמובן לא בשעת אמירת הסליחות, אלא בראש חודש אלול.עם כמה חזנים שיבצעו את קטעי הסליחות עם מקהלה וכמובן בלי תזמורת.מתברר שהפקה שכזאת תעלה הון תועפות, אבל עדיין לא נואשתי מהראיון שלי, והאמת היא שאין הרבה חזנים שיודעים לבצע את גלאנץ כפי שצריך. הכנתי רשימה של ששה חזנים שמתאימים להשתתף בפרויקט שכזה. כמובן שלא אגלה את השמות. מר צימרמן, אני ישמח לשמוע על אותם שישה שמסוגלים לגלנץ, אין לי ספק שכשספר הסטוריה של החזנות כמוך אומר משהו יש לו כיסוי, רק ברשותך זה מאוד מסקרן אותי מי יכול לכך.
יום נעים, צבי
תוקן על ידי zvi_054 ב- 28/04/2011 15:30:26
לעיתים האמת כואבת אך זו האמת.
נשלח ב-29/4/2011 13:03
אני יכול לתת לך רשימה :
טויסיג
צים
צועקר
רוטנר
ויש עוד
נשלח ב-29/4/2011 14:38
אני ממש מצטער על כך שיש פה אנשים שמדברים סרה בחזנים, ומי שחושב שפינצ'יק היה כזה שלא מבין את מה שהוא אומר- לא הבין פינצ'יק מימיו, לגבי מה שכתב זופניק על שמע ישראל של גלנץ אני חושב שהוא קצת טועה בהסברים, ולדעתי לייבלה רצה להכניס ולהחדיר בנו המון תקווה של ישועה ונחמה ולכן אני לא חושב שה"והוא ישמיענו" הוא רחמים ועוד פעם רחמים ועוד פעם רחמים כי לא יתכן שהוא חוזר על הרחמים 3 פעמים מבלי להוסיף משהו בכוונתו אלא שנראה לי לומר שבהתחלה זה עניין של תקווה ואחר כך בקשה עם תקווה. הוא עולה בטוניקה בגלל ההוספה של הבקשה. ולעניין ה"אז בקול" זה קטע שכולו מוזיקה ונוסח בצורה ההכי מהממת ששמעתי אי פעם בחיי על מילים אלו, ולא יתכן לומר על כזה בן אדם מה שנאמר כאן לעיל. ומי שרוצה להבין עוד טיפה מה זה גלאנץ האמיתי שידע עולם החזנות שיקשיב ל"שומר ישראל" שלא נראה לי שיש מישהו בעולם שיכול לחזר את הקטע הזה מבחינת מנעד רחב וההבעה שאין תחליף לה, שלא נדבר על המוזיקליות האדירה שדרושה בשביל לבצע את הקטע הזה עם דיוקים של חצאי טונים מאוד עדינים. והמבין יבין. שבת שלום ומבורך לכולכם.
נשלח ב-29/4/2011 14:52
ראשית, תודה לפותח האשכול על הדיון המבורך, פעם שמעתי מד"ר סובול שגם כיום רבים לא מבינים את עומק המוזיקה בקטעיו של גלנץ, נראה לי שמשפט זה אומר הכול, כמו כן היחודיות של גלנץ בולטת בעובדה שאין שום חזן שאומרים עליו שהוא שר בסגנון גלנץ, שלא כמו שאומרים על חזנים גדולים אחרים שיש להם ממשיכי דרך כמו הלפגוט-קוסביצקי או בראון-אוישר וכן חזנים נוספים.
נשלח ב-1/5/2011 01:01
אני לא נכנס לשום ויכוח והסברים מה רצה גלאנץ ומה לא רצה... ת'כלס סיפר לי מורי ורבי החזן חיים פייפל שליט"א שכשהוא ישב אצל גלאנץ שעות ולמד ולמד הדבר הראשון שעשה איתו החזן גלאנץ שהוא ביקש ממנו תקרא את המשפט אלף פעמים ותסביר לי מה אתה מבין ורק אחרי שהוא ראה שהוא באמת מבין את מה שהוא קורא הוא התחיל לעבוד איתו על היצירה זה היה גלאנץ .ותאמינו לי שהייתי משלם המון כסף לבוא לסליחות אצלו ואצל כל חזני העבר אין ולא יהיה חזנים כמו פעם
נשלח ב-3/5/2011 17:44
לבקשתכם הנה אז בקול רעש גדול, גדול... בביצוע החזן הגאון לייב גלנץ ז"ל
לייבלה גלנץ היה חזן בכל משמעות המילה, הוא היה חי את הנוסח ובורח לכל מיני מחוזות מעניינים וחוזר תמיד בדרכו שלו לנוסח פנימה,
היו כאן כל מיני שכתבו דברי לעז על קוורטין ופינציק, ופשע זה חייב מחאה ! הרי קוורטין כל כולו היה בנוי על נוסח, ועליו תאמרו שאין לו נוסח ?!
אם הייתי מגלה כיום אדם עם פוטנציאל גלאנצי הייתי משקיע בו את כל כולי והייתי משקיע בו משאבים כדי לגדלו, אך דא עקא גלנץ היה אחד ויחיד ולא זכיתי לראות את סגנונו עוד.
ראיתי שישנם חזנים שמעיזים לבצע את ״אז בקול״ של גלנץ. ושלוחה לי אליהם ברכת רפואה שלימה !
כדי לבצע גלנץ צריך להבין גלנץ ! אחרת המבצע סתם משוגע.