שלום וברכה
דעתי על בערל צוקר ידועה, אין ספק שבחזן יש מוזיקליות קולרטורה רגש אמירה חזנית קול טוב אישיות טובה שמתבטאת בשירה שזה דבר חשוב,
אין ספק שבזכות כשרונו וקולו הוא יתפוס מקום של כבוד בעולם החזנות במוקדם או במאוחר, וזה תלוי בו.
יש כמה בעיות שאני רואה צורך להתמקד בהם
א. וזה הבסיס לדעתי, החקינות, אני לא ראיתי כאן ביצוע של צוקר. אני ראיתי נסיון ביצוע של רוזנבלט מפיו של צוקר, כעין סוג של דיבוק. הקשיבו למשל להעתק הדבק במילה "עליו" וזה דוגמא אחת מיני רבות, וכשכל הזמן צוקר מתמקד בזה הוא מאבד את עצמו, את המיוחדות שלו שמשום מה לא מתבטאת בכלל.
אני לא מסוגל לשמוע חיקויים, ברגע שאני שומע אדם שר כמו פריד ישר אני מכבה את הטייפ ורץ להפעיל את פריד בעצמו וכן לענין ביצועים של גלנץ ושל רוזנבלט, לי יש אלרגיה לדברים כאלה.
ואני כבר כמעט משתגע מהדבר הזה.
כששמעתי אותו ב"טל" שביצע בבית-אל כבר ראיתי את כשרונו הרב ויכולותיו שיובילו אותו אל על, ולדעתי שם הוא היה יותר טוב מהיום מבחינת החקינות,
ומשום מה גלנץ יושב עליו הרבה יותר טוב מאשר רוזנבלט וגרין, וזו מעלה ענקית בפני עצמה.
ב.כתב כבר אחד מחברי הפורום ואני אצטט :
כתב cb3000 ביצוע נחמד, משום מה מרגיש לי קצת לחוץ ולא משוחרר, תחושה שגורמת לי לאי נוחות בהאזנה לקטע, יותר מידי קנייטשים לא מוסיפים אלא זורעים הרס, ככל שתשמור על המקור כך תשמור על ביצוע חלק יותר.
גם אני חש תחושה דומה בחלק מהקטעים אמנם לא בכולם אבל לפחות בחלקם, ואני חושב שעם הזמן ולימוד זה יעבור.
you tube : האתר שמצד אחד מקולל ומצד שני מבורך, כשאני משוטט ברחבי you tube אני מזדעזע מהעוול הרב שנעשה לאמנים באתר הזה, כמעט מכל חזן ניתן למצוא את הפאדיחות הגדולות שלו ואין שום יד שמוחקת את העולה, מדוע יש לבערל צוקר עשרות סרטונים בyou tube מכל מיני ארועים קטנים שהוא נתן חלק ושר וזה לא יצא משהו, למה אין מי שמוריד את זה, וזה לא רק אצלו ניתן לראות את זה אצל כל חזן צעיר כמעט שמנסים לפרסם אותו וגורמים לו רק נזק.
אין כוונתי לסרטון הזה שמחמיא לבערל צוקר והוא צריך להישאר וזה מביא הרבה כבוד לפחות אצל ה"עמך", נכון שיש מעט פיספוסים בין התזמורת המנצח לחזן, ותאמינו לי הלוואי שהופעה ראשונה של כל אחד עם מחייה וממית החזנות הדוקטור סובול תראה ככה, זה מלחיץ נורא ויחסית הוא בקצב ונכנס ויוצא בזמן.
יעפ : תודה על עבודתך הנפלאה לשם שמים ולא על מנת לקבל פרס, הערה קלה : כאחד שמבין לא מעט בעניני צילום, עדיף שתתמקד יותר בחזן ופחות תשחק עם הזום כשהוא שר וודאי ובוודאי בקטעים הדרמטים שאז מעניין אותנו לראות את החזן ולא את המחצרץ, הכל כדי שיהיה יותר קל להתבונן במעשה ידיך, שוב ישר כח וכל טוב
כל הכבוד בערל תמשיך תתמיד ותצליח, קח את ההערות בכיף, בהצלחה רבה.
(זו דעתי בלבד זכותכם לחלוק עלי ואשמח אם תעירו לי אם טעיתי. )
תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 01/05/2011 15:05:52
בכבוד רב
יוסי
לשעבר - cantor_yos
|
|