בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח משבת חזנות בבית כנסת שונה הלכות עם החזן דוד ויינבך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2011 00:21 לינק ישיר 
דיווח משבת חזנות בבית כנסת שונה הלכות עם החזן דוד ויינבך

בס"ד

אני לא כתבתי  כאן מזמן אבל אני חש חובה נעימה להודות לחזן דוד ויינבך ולמקהלה הנהדרת של יותם סגל בניהולו של שמואל יהלומי על התפילה המיוחדת של שחרית ומוסף היום בבוקר( אשמח באם מישהו יוכל לכתוב את הקטעים שבוצעו)   כמו כן תודה מיוחדת לראש העיר מר יצחק אוחיון שמגיע לכל שבת חזנות ועוד הגיע לפניי בשעה 07:30 ותומך בכל פעילות החזנות בעיר תודה גם למר שמואל זלצר - מנהל האגף לתרבות תורנית שעומדת  מאחורי כל שבת חזנות לתפילה הגיעו גם שלום קוטלר חבר הנהלת העירייה אוריאל בוסו - מ"מ ראש העיר - אבי בלושטיין - חבר הנהלת העירייה ואיציק ברוורמן  - מ"מ ראש העיר 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 00:47 לינק ישיר 

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 00:49 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=10yfJzdCIDc

לינק לראיון שהתקיים עם דוד ויינבך ברדיו פתח תקוה ביום ה' האחרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 00:49 לינק ישיר 

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 02:25 לינק ישיר 

גם אני השתתפתי בשבת המיוחדת הזו. אני חייב לומר למקהלה המצויינת הזו שהיא העפילה לרמה מאוד גבוהה מבחינת צליל אחיד, משחקי ווליום, עוצמה כשצריך, ובעיקר המון תמיכה לחזן. מי ששמע את נעימות יתנו לפני תקופה מוזמן לבוא לשמוע אותם מחדש. מחכה לו המון הפתעות מוזיקליות. ולחזן הנהדר ויינבך אני מוכרח לומר "אתה באמת מבכירי חזני תבל, כפי שהיה כתוב במודעות, הוכחת את זה, נתת שואו שלא שמעתי ממך בחיים, כאחד ששמע מהצד ונוהג שלא להתערב בפוליטיקה החזנית נראה לי שהמקהלה והחזן הם באמת מהליגה של החזנות בדורינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 02:44 לינק ישיר 

שכחתי לציין יצירות מיוחדות שנהניתי מהם במיוחד: 1) ספירת העומר מאלמן ופינצ'יק( ביצוע איכותי ולא משעמם...),2) ושמרו של בירנבאום(אשריכם גיבורי המקהלה שאתם יודעים להוכיח מה הכוונה פיאנו פיאנו), 3) המעביר בניו( כאן הוכיחו החזן והמקהלה את עוצמתם). ובבוקר נהניתי מממקומך של וידר(כן, ויינבך ביצע וידר כמו שצריך עם העיבוד של המנצח מר סגל ממכון ת"א), 5) הדואט של החזן ארזון וויינבך באנא עבדא(טון אחד יותר גבוה לא היה מזיק...), 6)מי שברך לקהל???(מי המלחין? לחן מעניין ומגוון), 7) השיבנו של לבנדובסקי(צריך ללמוד מהמקהלה הזו מה זה גיוון בקטעים.), 8) ממקומו בקדושה.(אחד מהבריטונים היה הסולן,גם קול מגוון לא רק טנורים). מודים הכפול והשיר שהלויים היו בגדר "הדודבן שבקצפת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 11:21 לינק ישיר 

קצת באיחור -  

ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים – שבת לזכר נופלי מערכות ישראל ולתפארת התקומה בארץ ישראל

החזן וינבך – חזן ומענטש בלי הרבה קיטש, חזן המתאים להרטיט לב השומעים והמתפללים, מזה 4 שנים מגיע לבית הכנסת "שונה הלכות", בביהכנ"ס כור ההיתוך לחזני תבל, על אף אקוסטיקה גרועה, הקהל יצא מגדרו. רבים מתושבי פ"ת אוהבי החזנות גדשו את המקום האינטימי הזה אשר הכיל את כל הסגל הבכיר בעירייה בראשות רה"ע - היה אפשר בכיף להתחיל ישיבת הנהלה.

בליווי מקהלת נעימות יתנו בניצוחו של יותם סגל שאפשרה לחזן להפתיע ללא הפרעה וללוותו בדרך בטוחה.

לחזן וינבך הצטרפו לקטעי סולו נכדו של רב ביהכנ"ס בקול רם ובוטח להלן "הנכד" (איני זוכר את שמו), ואם ישקיע בלימודו יתמקם ויתברג יפה.

וכמו כן החזן ישראל ארזון אשר שבת בפ"ת והגיע בבוקר לשמוע ולהשמיע.

נהנתי מאוד מהחזן וינבך אשר לטעמי האישי נשמע טוב יותר בערבית ובמוסף. הסופרלטיבים מיותרים, רק אספר על אחד מהמתפללים אדם מבוגר תלמידו של רביץ ז"ל שמיד לאחר השיר של הלווים לא יתאפק וצעק, " ישר כח, דוד, אתה לא שרת, אתה דיברת אל האלקים".

לא יודע איפה אתם אבל אני היום בליל התקדש החג באם לא אהיה עסוק במצוות היום...הולך לשמוע אותו שוב בהוד השרון. א גוט יו"ט...

עד כמה שזכרוני יאפשר,  בוצעו הקטעים הבאים:

לכו נרננה – יותם סגל – מקהלה

שמעה ותשמח ציון – אייזנשטט – חזן וינבך, הנכד, ומקהלה

משה ואהרון – קרליבך – חזן וינבך ומקהלה

קול ה' – אילתור- וינבך

לכה דודי – יצאנו אט" מחצית ראשונה, מקדש מלך-קרליבך, מודזיץ

צדיק כתמר – לבנדובסקי – מקהלה

ה' מלך – קוסביצקי- נכד הרב

המכבה את הנר – בורנשטיין – חזן וינבך התחיל מהמילים משנה אחת לפני המכבה, מי ינחש על איזה מודוס?

אהבת עולם– אילתור מבוסס על כץ, החזן וינבך

ויהי נועם ברכת העומר – אלמן - החזן וינבך והמקהלה, שמימי

רבש"ע לעומר -פינצ'יק-החזן וינבך – ביצוע עם משחקים פיאנו, פורטה, פלאסטו, פנטסטי

אדון עולם-פרומר

שחרית, פתיחה- יותם סגל – המקהלה

ובמקהלות-יותם סגל+אילתור וינבך

קל אדון – יותם סגל – המקהלה

המלך המרומם, יוצר משרתים, וכולם מקבלים - אילתור

לקל ברוך – בן ברוך – החזן וינבך

עזרת אבותינו – שטרן – החזן וינבך והמקהלה – ביצוע חזק

ישמח משה – מושר בפי קוסביצקי וגנטשוף – לחן?

ממקומך – וידר - החזן וינבך בעיבוד חדש של יותם סגל -

אין כמוך – זולצר – החזן סולן הראל אמיד והמקהלה

בריך שמיא – רוזנבלט – דואט החזן וינבך עם החזן ארזון

מי שבירך לקהל – יותם סגל – החזן סולן הראל אמיד והמקהלה – ביצוע חלק ומרגש

אבינו שבשמים – סול זים – החזן וינבך והנכד

קל מלא רחמים – שטרן/וינבך

קהילות הקודש – מלבסקי/בגלי/וינבך – החזן וינבך – מסמר הבוקר

השיבנו – לבנדובסקי –- המקהלה

נעריצך - הימלשטיין - מקהלה

כבודו – מלבסקי – החזן וינבך

ממקומו – לרר – הסולן יוסלה קלצקין (שחזר משהות ארוכה בחו"ל, בביצוע יפיפה תוך אילתור יוצא דופן בקולו העמוק)

שמע ישראל – ורדיגר – החזן וינבך

תכנת שבת – רוזנבלט- וינבך

מודים הכפול – ליאו לוב - החזן וינבך, מלוטש והרמוני

וביום השבת – הרשטיק – הסולן הראל אמיד ומקהלה

השיר שהלווים – גנטשוף – החזן וינבך, מרגש אקורד סיום מיוחד

התפילה החל מ-8:00 סיום 13:00 ! מיותר ומוגזם בכל קנה מידה, אבל מי אני הקטן, אם יש ביקוש, וכך זה בשונה הלכות + הפסקה לנאומי הגבאי מר קליין (עם העברית של פעם...) הרב ו..ראש העיר שקיבל אות יקיר בית הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 19:25 לינק ישיר 

מאוד נהניתי מתפילות השבת. הנאה צרופה מתוקה מדבש. החזן היה ממש במיטבו. המקהלה נתנה את כל כוחה והרגישו את זה. תודה לכל המארגנים שגורמים לנו את ההנאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח משבת חזנות בבית כנסת שונה הלכות עם החזן דוד ויינבך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext