|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:53 |
|
| |
חזנות=פיצה?? קיראו, עיינו, הגיבו!
בדיון מסויים שהתנהל לאחרונה ובפעמים נוספות, עלתה נקודה זכות לטובת אדם מסויים כי הוא "מחייה עולם החזנות", ועוד ביטויים שנועדו להאדיר את פועלו למען מה שקרוי "עולם החזנות" על חשבון התמקדות במעשיו בחייו הפרטיים-אישיים.
הנושא מוצה עד תום, ובכלל- הוסר מהפורום. אולי טוב שכך, כיוון שהדברים החלו לגלוש לכל מיני כיוונים לא מתוכננים, שלא לומר לא רצויים. אצלי, הדיון ההוא הותיר אותי עם שאלה ותמיהה גדולה, ושמח לשמוע את דעתכם.
נדמה לי שישנם חובבי חזנות שרואים בתחום החזנות איזשהו דבר מקודש, מיסטי, שצריך "להחיות" אותו, וזכויות מרובות חלות על מי שעושה לטובת עולם החזנות.
לי זה בכלל לא ברור. נניח שהיו שוכחים את המתכון לפיצה, ומישהו היה מקים רשת מסעדות ומחייה את תרבות הפיצה. האם הייתה לו זכות כלשהי? נראה לי ברור שלא. פיצה זה אוכל, לא יקרה מאומה אם מתכוני פיצה ייעלמו מהעולם, ולהיפך, העולם לא טוב יותר אם יש בו פיצריות.
לטעמי- קונצרטים של חזנות הם בדיוק אותו הדבר. יש רבים שאוהבים אותם, אבל הם לא בעלי חשיבות בזכות עצמם! מי שמשקיע את כולו בארגון קונצרטים ובהכשרת דורות של זמרי "אופרה יהודית", לא ראוי להערכה יותר מכל בעל מקצוע אחר.
כמובן שאם ההכשרה היא ל"בעלי תפילה" כחלק ממסורת היהדות הנאמנה, ללמוד נוסח, אמנות התפילה, מודוסים ואילתורים- זו עבודת קודש. זה חלק ממסורת ישראל. אבל קונצרטים? עיבודים תזמורתיים? נחמד, אבל לא יותר מפיצה איטלקית.
מסכימים?
נ.ב. אבקש בכל לשון של בקשה: דבריי לא מכוונים לא לסובול, לא להרשטיק, לא לזה או לאחר. מעניין אותי עד כמה מייחסים חשיבות ומקום לחזנות המודרנית. אנא! דונו לעניין!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:00 |
|
| |
לצערי גם שבתות החזנות הם פיצה. פאי שלם עם תוספות.
זה לא שוה ולא דומה לחזנות אמיתית של עמוד התפילה.
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:12 |
|
| |
הדיון לטעמי אינו ראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:14 |
|
| |
צוםזאך, אני חולק עליך, חזנות זה גם מוזיקה יהודית אותנטית , גם מוזיקה יפה כשלעצמה, אף פעם לא ראיתי אדם שמוריד דמעות בעת אכילת פיצה, אבל בקונצרטים ושבתות חזנות ראיתי גם ראיתי, יחי ההבדל הקטן!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:22 |
|
| |
מה השלב הבא ?
תגידו שסובול זה מיתוס שלא היה ?
חברה יש הרבה טענות נכונות על סובול אבל אין ספק שהוא עשה גם הרבה דברים טובים לחזנו.
אל תהיו מושחתים !!!
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:25 |
|
| |
לא זו בלבד. חזנות כמו ציור או משפטים הוא שם של מקצוע שכולל בתוכו המון דברים שחלקם צומזאך פירט למעלה: נוסח, פיתוח הקול, עבודה עם מקהלות, קריאת תווים ועוד. פיצה היא פרט מתוך מקצוע כולל שנקרא בישול. בתוך הבישול יש גם לימוד לעשות פיצה כמו מתכונים אחרים וכמו עוד דברים בבישול כמו שימוש בכלי עבודה במטבל, שילוב טעמים ועוד מיליון דברים. אם מישהו הלך והחייה ופיתח את תחום הבישול לרמות כאלו שלא היו קיימות לפניו, אז הוא בהחלט יכול להקרא "מחייה הבישול". כך שהדיון הזה וההשוואה לפיצה, בהחלט מיותר,מהבחינה האינטליגנטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:37 |
|
| |
חזנות כאמנות היא סגנון אחת בעולם ענק של מוסיקה ושירה.
אם להמשיך את משלו של אךטובוחסד, חזנות דומה למטבח איטלקי, כאשר ישנם עוד סוגים רבים.
אבל הנקודה שהעלה פותח האשכול היא- כמה קשר יש בין "אמנות החזנות" שבא לידי ביטוי באולמות הקונצרטים, לבין חזנות אמיתית של העמוד?
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:14 |
|
| |
רוזינאי- אולי תפרט למה?? עד כאן היו תגובות ענייניות ומעניינות. סתם- "לא ראוי"? למה ומדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:23 |
|
| |
מכל הכותבים באשכול
מי מוכן לשלוח אלי פיצה טובה כשרה למהדרין ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:29 |
|
| |
ארבל45: 
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 14:59 |
|
| |
ברור שיש הבדל, גם בסמנטיקה, בחזנות מחייה,בפיצה אמחייה...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 15:08 |
|
| |
צוםזאך
לא רוצה להגדיר אותך בטלן. אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.
ביקשתי, תוך רבע שעה קיבלתי .
רוצה לטעום ?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|