בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בקשת סליחה מחילה וכפרה מהחזן לוין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2011 16:17 לינק ישיר 

במחילה מבמחילה- למה לבקש מחילה? היה שם משהו לא אמיתי?
זה הוא צדק ופגע בחלק מהמקרים בדברים נכונים לא מצדיק את מה שהוא עשה.

שיערב לו שם אצל חבריו הקונסרבטיווים, ולמי שמטיל ספק, חבל על הזמן.

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2011 21:51 לינק ישיר 

בעקבות התגובה שלי שפרסמתי באשכול הזה, החזן לוין כתב לי במייל פרטי:

אני מבקש למסור לכל משתתפי-הפורום שאני מוחל וסולח ל"במחילה", ולכל מי שהגיב וכתב עלי דברים שפגעו בי לפני שנה. באותה מידה, אני מבקש סליחה ומחילה מכל מי שנפגע מדברים שאני כתבתי, אף כי כתבתי דברי-אמת. אכן צדקת (-הרב_אלחנן) ועברתי על איסור לשון-הרע, ועל-כך אני מתחרט בלב שלם, ומבקש את מחילת הקוראים והמשתתפים בפורום.
לצערי, אני לא יכול למחול למי שפרסם אודותי את דברי-הבלע והשקר, אשר כביכול אני עובר להיות חזן בקהילה שהופכת להיות רפורמית. אני מבקש להדגיש שב"שערי ציון" אין שום חילול-שבת, נוסח-התפילה המסורתי עומד בעינו, למעט שני שינויים קטנים (אשר אף אותם אני אינני עושה כאשר אני עומד לפני העמוד). המטבחים בבית-הכנסת כשרים ועומדים תחת השגחת "ועד העיר" של מונטריאול, שהוא גוף אורטודוקסי לחלוטין. חופות נעשות כאן ע"פ כל כללי-ההלכה, ללא שום שינוי, ללא כל עדות אשה, ממש כמו בכל קהילה אורטודוקסית. ההבדל היחיד בין "שערי ציון" לבין בתי-כנסת אורטודוקסים הוא שהישיבה בבית-הכנסת מעורבת, ונשים מקבלות עליה-לתורה. אינני בא להצדיק זאת הלכתית, אלא לציין עובדות ולדייק בהן.
אני סבור שרוב המשתתפים בפורום אינם מודעים לכך שהקהילות-הקונסרבטיביות בקנדה הן הרבה יותר קרובות לאורטודוקסים, בניגוד לקהילות הקונסרבטיביות בארה"ב, אשר קרובות יותר לרפורמים. אולי בהזדמנות אוכל להאריך ולהסביר מה חשיבותן ותפקידן של של הקהילות הקונסרבטיביות בצפון אמריקה, אך אסתפק בכך שאומר שאילולי קיומן של קהילות כאלו - הרבה מאוד יהודים (שלא מוכנים להיות מזוהים עם העולם הדתי/אורטודוקסי) היו מתרחקים עוד-יותר מיהדותם. במובן מסויים, קהילה קונסרבטיבית היא "הרע במיעוטו". חלק מן הרבנים הקונסרבטיבים אומרים: מוטב כך, מאשר בכלל לא... 
פורום "לשמוע אל הרנה" אמור להיות פלטפורמה לקידום חזנות, לא לויכוחים תאולוגיים או התקפות אישיות. הבה ונרבה באהבת-ישראל ונמצא את המאחד שביננו, במקום את המפריד והמפלג.
אני מקוה שחברי הפורום ימחלו לי על הטעות שעשית בשנה שעברה, ושדיונים/ויכוחים/התקפות סביבי יחדלו.

זה מה שכתב לי החזן שמואל לוין, ומבלי שאני מביע דעה על מה שהוא עושה מבחינה הלכתית - אני חושב שהדברים יפים וראויים, ושאנחנו צריכים לסגור את הנושא ולהתרכז בחזנות נטו, שבשביל זה בעצם אנחנו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2011 21:56 לינק ישיר 

אכן ניכרים דברי אמת וחרטה על ההתקפות שתקף חזנים ואמרגנים, ומן הראוי לחדול מהנושא והאמת והשלום אהבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2011 00:00 לינק ישיר 

השאלה עכשיו היא, מי עוד ילך באותה הדרך, ויביע חרטה על כל מני דברים מעוכרים שנאמרו, במקרה הזה ובמקרים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2011 01:30 לינק ישיר 

הנה אני הראשון שילך בדרך הסובלנות והפשרה.

קנטור לוין כתב באגרתו המנוסח היטב כי אינו מוחל למי שהאשים אותו בהתחברות לקהילה  שהופכת לרפורמית ח"ו.

ואני אומר- מה רע בכך? האם אין יהודים טובים בין הרפורמים? האם כל הקהילות אותו הדבר? בוודאי יש בהם קהילות

שמרניות יותר שכמעט היית טועה שהם קונסרבטיביות.

בנוסף, האם לא עדיף רפורמי מאשר כלום? זה הרי מציל רבים שלא היו מתחברים לרעיון הקונסרבטיבי.

אגב, הפורום נועד לדיונים בנושאי חזנות- לא תיאולוגיה. לכן אני מבקש מכולם להתנהג יפה ולהסכים עם כל מה שאני כותב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2011 03:50 לינק ישיר 

בבקשת  מחילה  מכל  מי  שלא  קרא  את  הספר  עריסת הבמבוק
ניתן  להשיג בעברית/אנגלת  ובעוד  מספר  שפות
לאחר  קריאת  הספר  המרתק  לא  ישאר  מקום  כלשהו  לוויכוחים  מעין  אלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 04:22 לינק ישיר 

ארבל45,
הנושא כאן הוא לא גיור אורטודוכסי או קונסרבטיבי. נושא האשכול הוא ניסיון של כמה אנשים להשכין שלום, אבל נראה שלרוב האנשים זה לא מדבר אליהם, והרוב חושבים שלומר 'סליחה' זה מתחת לכבודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 08:31 לינק ישיר 

ר׳ אלחנן במחילה מכבוד תורתך אבל לפעמים כדאי לשתוק ולא לעלות את הנושא הזה שוב ושוב זה לא עושה טוב לאף אחד אפילו לא לאקשן הפנימי שלי. ואם כבר יש זמן אז בוא ונגיד כמה קפיטלעך תהילים לרפואת הגרמי״ל שליט״א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 09:21 לינק ישיר 

הרב  אלחנן

הגיור שעליו  מדובר  בספר  עריסת  הבמבוק   הינו  ומועדוני  התיפלה  של  אותם  חוגים  אינם  שונים  במהותם  זה מזה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 11:51 לינק ישיר 

קונסרבטיבי‏ ‏פחות‏ ‏ גרוע‏ ‏מרפורמי‏!‏

חרב באה לעולם
על עינוי הדין ועל עיוות הדין
ועל המורים בתורה שלא כהלכה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 11:56 לינק ישיר 

כולם יודעים שיש עוד הרבה חזנים שהופיעו ומופיעים אצל קונסרוטיבים. אני הייתי תמים עד לפני כמה זמן וחשבתי שכולם צדיקים ואז האירו והעירו לי באישי שגם גדול החזנים התפלל אצלם וגם עוד הרבה חזנים שלא הייתם רוצים לדעת ככה שהחזנות זה לא בדיוק מקווה טהור. ובגלל שאין מה לעשות נגד זה נמאס לי להילחם בהם כי אין מה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 12:42 לינק ישיר 

הנושא הוא תיבת פנדורה שספק אם כדאי שתיפתח.
לשם דוגמה קטנה (אחת מני רבות) לא בטוח שיודעים אך בית הכנסת ישורון בירושלים נבנה מתרומה של איגוד בתי הכנסת המאוחדים של הקהילות הקונסרבטיביות ומטרתם היתה בין השאר בנית בית כנסת שיהווה מרכז קונסרבטיבי. לפעמים חוסר ידע מונע צרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 15:57 לינק ישיר 

אז מה? לטמון את הראש בחול?
שאלתי בפורום לפני לא הרבה זמן, איזו חשיבות עצמית יש ל"עולם החזנות"? ובייחוד אם עולם זה מתנגש בחלקיו המסויימים עם ערכי החינוך שלנו?
מי שאכן לא התחנך להבדיל בין תכלת לקלא אילן, גם לא יבין זאת. אבל מי שרבותיו חינכוהו לסלידה עמוקה מה"מחדשים" והפשרנים, מהפוסחים על שני הסעיפים, כיצד יכול הוא בשם רוממות החזנות להפנות עורף לערכים אמיתיים?
הרי, כשם שבטוחני שאיש לא היה צופה להנאתו (בלב רגוע ושוויון נפש) במופע של "אביזרייהו דגילוי עריות" (לולא יצרו תקפו...) כך קשה להאמין שיהא מי שיהנה מ"אביזרייהו דעבודה זרה"!
וכאן יבואו המתקיפים ויאמרו: מי אתה שתגדיר ותחליט ותאמר ותכתוב ותביע ותתייג ותסווג וכו', - אליהם אומר מראש- מי שלא ינק את זה, מי שלא קנה זאת מהוריו ורבותיו- לא יבין, וממילא לא אליו דברי.

צריכים לזכור שבבסיס, החזנות היא דרך בירידה לפני התיבה ואמצעי לעורר ליבות ישראל לאביהם שבשמים. כל השאר- פיצ'יפקעס. ומי שחושב שהוא יעשה מסחר עם הקב"ה, מה יותר טוב ממה, על אילו מצוות מותר לוותר, ממה להעלים עין, במה לעגל פינות, הרי שללא ספק הוא עונה על ההגדרה "מומר לדבר אחד" על פי רבינו יונה בשערי תשובה חלק שלישי, וממילא חלים עליו כל דיני וענייני מומר שכזה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בקשת סליחה מחילה וכפרה מהחזן לוין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.