בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים מקונצרט "קולות הנשמה" בפ"ת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2011 01:00 לינק ישיר 
רשמים מקונצרט "קולות הנשמה" בפ"ת

לילה טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ

עוד הפקה משובחת מבית ״יובל - חזנות עם קול הנשמה״, הפעם הקונצרט היה בנושא ״קולות הנשמה״, בו ביצעו החזנים יצירות מבית המלחינים המלחימים והמבצעים: קוורטין גנשוף (עם ט׳ או בלי?) מלבסקי.
בקונצרט השתתפו החזנים : שלמה גליק (ישראל) חיים אדלר (ישראל) יעקב לעמר (ארה״ב) ושמעון פרקש (אוסטרליה).
מעולם לא הבנתי האם מקום מגורם של החזנים משפיע אי מה על קולם, או שזה סתם מידע בעלמא או אולי זה גורם להם לשיר יצירות יותר ארוכות ופחות בכמות.
התזמורת : סימפונית רעננה עם הכנר הראשי?
הפסנתרן האגדי : ר׳ מנחם בריסטובסקי
ומקהלת החזנים : ׳יובל׳ (ברוך הבא לחבר מקהלת יובל החדש: מר הראל אמיד שישב ׳אי שם׳ בטנורים,)
ומעל כולם עומד המנצח ד״ר מרדכי סובול.
קונצרטי החזנות בפרברים מיוחדים בתחושת הביתיות, בהנחיה המשובחת של מרדכי סובול, באוירה החמה, בקיצור כמו בבית.

היצירה הראשונה שבוצעה בקונצרט היתה שאו שערים ראשיכם והינשאו פתחי עולם׳ בלחנו של ד״ר מרדכי סובול, ויצירה זו ידועה כבר לכולנו מסדרת המנויים יובל, אשר שכנה בעבר בהיכל התרבות התל-אביבי, ובע״ה בעתיד בהאנגר 11, את היצירה ביצעו המקהלה והתזמורת.

היצירה השניה שבוצעה בקונצרט היתה ׳ועל ידי עבדיך - כה אמר השם וכ׳ו׳ יצירה זו היא מהידועות ששגורה על פיו של כל חובב חזנות מתחיל, ד״ר מרדכי סובול תיקן את יצירה זו וסידר את הטעות שהקליט זבולון קוורטין, ומהי אותה טעות? אז הנה : זבולון קוורטין אמר מלך ישראל וגואלו, השם צבקות אני ראשון ואני אחרון. והנכון הוא : (ומה שתיקן סובול) מלך ישראל וגואלו השם צבקות, אני ראשון וכ׳ו.
את היצירה ביצע החזן הנודד שלמה גליק, ומדוע החזן הנודד ? משום שבכל שבת החזן גליק נודד להשמיע את קולו בעיר או במושב כלשהוא, כך שניתן לומר שבכל מקום אליו נגיע בעולם נמצא בית-חב״ד קוקה-קולה ואת החזן שלוימלה גליק. החזן גליק נתן ביצוע מתוק מלא נשמה תוך שימת דגש על דינמיקה, ישר כח

היצירה השלישית שבוצעה היתה ׳תקע בשופר גדול לחרותינו׳ בלחנו של זבולון קוורטין, יצירה קוורטינית אמיתית, וכמו שאמר ד״ר מרדכי סובול שהחזן זבולון קוורטין הלחין שתי יצירות בלבד, האחת ״טיהר״ והשניה ״ועל ידי עבדיך״, ואכן גם יצירה זו התברכה בהרבה ״אוי ווי״ כיאה וכנאה לזבולון קוורטין,
את היצירה ביצע החזן הראשי של בית הכנסת הגדול בירושלים עיה״ק חיים אדלר, החזן חיים אדלר כידוע לכל בטבעו שונה מכל אדם, כל אדם במהלך שנותיו ככל שמתבגר קולו מזדקן ונחלש, משא״כ החזן חיים אדלר שככל שמתבגר קולו נהיה צעיר ומשובח עוד יותר, עד מאה ועשרים בע״ה.

היצירה הרביעית שבוצעה בקונצרט היתה מלחנו של החזן בעל הרגש שמואל מלבסקי, היצירה היא ׳ידיד נפש׳ יצירה מיוחדת שהלחין מלבסקי לכבוד דינר למען ילדים חולים (אם אני זוכר נכון) יצירה רווית רגש ודמעות כשהשיא של היצירה במילים ״אנא קל נא רפא נא וכ׳ו״,
את היצירה ביצע החזן שהגיע מאוסטרליה (האמת שזה נשמע טוב) שמעון פרקש, חזן אמיתי שאחת התפילות הטובות ששמעתי (בשנים הבודדות בהם אני זכיתי להימנות כחובב חזנות) היתה מהחזן פרקש, זה מוכיח שחזן לא צריך טנור גדול לא קול פעמונים ולא צריך צעקות מחרישות אוזנים בכדי להיות חזן גדול, חזן זה אחד שיודע קודם כל להתפלל, נותן הבעה אישית לכל יצירה אותה הוא מבצע, וכמו שאמר הד״ר : ״ החזן סוף העולם שר סוף הדרך״.
הנה הקלטה מהביצוע הנהדר של החזן פרקש :
http://www.upf.co.il/file/286176698.html

היצירה החמישית שבוצעה בקונצרט היתה ׳שומע קול בכיות׳ שוב בלחנו של החזן שמואל מלבסקי, יצירה זו היא אחת היצירות המרגשות ביותר שהלחין מלבסקי, כיצד ניתן להישאר שלווים ביצירה זו.
את היצירה ביצע החזן שלמה גליק וממקום מושבי ראיתי את עיניו זולגות דמעות כשהתפלל את ״שתשים דמעותינו בנאדך להיות״ וכמובן הקהל לא נשאר אדיש, אני הקטן אוהב את היצירה הזו יותר כשהיא מבוצעת עם חזן ופסנתר ופחות בביצוע ועיבוד סימפוני, לטעמי זה מאבד מהרגש ומהריכוז ביצירה.

היצירה השישית שבוצעה בקונצרט היתה ׳השיר שהלווים היו אומרים׳ בלחנם של ישראל אלתר ו״חזן החזנים״, החזן הטוב ביותר שיש ממנו חומרים מוקלטים, כשרוצים להביא דוגמא לחזן מי שעולה ראשון הוא החזן משה גנשוף,
(הבאתי לכם כאן טעימה מתפילתו של החזן משה גנשוף : ״ונראהו עין בעין - אב הרחמים הוא ירחם עם עמוסים״ : http://www.upf.co.il/file/131666163.html )
היצירה השיר שהלווים הינה יצירה משובחת המשלבת בתוכה רעיונות מוזיקלים ואמירה חזנית, והאיר את עינינו מרדכי סובול שיצירה זו בנויה שבכל יום בשבוע עובר החזן לסולם אחר,
את היצירה ביצע החזן יענקלה לעממר (ככה כתוב על הדיסק) חזן עם קול פעמונים מתקתק, חזן בטעם של פעם, לא יצא לי לשמוע אותו כבר כמה שנים בתפילה ויש לי רושם שאם אשמע אותו אני אהנה עד מאוד, (״ככל הנראה/הנשמע יום שלישי הוא לא היום שלו״ אך זה נסלח כשמדובר בחזן נפלא ובביצוע כיאה וכנאה.

היצירה השביעית והאחרונה לחלק הראשון היתה לא אחרת מאשר היצירה הנדושה ולקול תשואות הקהל (שמשום מה אוהב יצירות נדושות ופחות אוהב חידושים)׳כבודו מלא עולם׳ בלחנו של החזן שמואל מלבסקי, את היצירה ביצעו כל החזנים המשתתפים בערב.

הפסקה - 19 וחצי דקות בדיוק

חלקו השני נפתח ביצירה ׳הושע נא׳ בלחנו של חזן החזנים האהוב משה גנשוף, יצירה משובחת בקיצר׳ יצירה גנשופאית שורשית,
את היצירה ביצע החזן חיים אדלר שככל הנראה ביצירה הראשונה רק חימם את קולו האדיר. 

היצירה השניה שבוצעה בחלק השני היתה : ״יום הולדת שמח״ יצירה נפלאה בלחנו של עממי זצ״ל את היצירה ביצעו התזמורת המקהלה הפסנתר ומרדכי סובול, וכל זה לכבוד יום הולדתו (השמונים?)לחזן האהוב שלמה גליק, (פרחים לשבת הוא לא צריך לקנות)

היצירה השלישית וכ׳ו היתה גם היא בלחנו של חזן החזנים בעל התפילה משה גנשוף, ״אחינו כל בית ישראל״, משום מה נתפס בעולם שמשה גנשוף אל אך שלא היה לו קול הוא היה חזן גדול, וזאת אף פעם לא הבנתי האם לגנשוף לא היה קול ?! ואם כן אז לאיזה חזן כן היה קול ?,
את היצירה ביצע חתן יום ההולדת שלמה גליק ביצוע נהדר ומרגש, נהנתי מאוד שהיצירה הסתיימה חרישית ולא כצעקה, דבר שכ״כ מאפיין את יצירותיו של גנשוף, יש כח
את יצירה זו עיבד ותיזמר מר אופיר סובול שלו יד ורגל בעיבודים של כל היצירות.

היצירה...  ״קהילות הקודש״ כמובן זו שהלחין שמואל מלבסקי, יצירה מדהימה שאף פעם לא נס ליחה, יצירה שמבחינתי מאוד מכשילה שלכאורה היא יצירה פשוטה וקלה לביצוע, אל היא טומנת בתוכה מכשול של חיקוי ותסמונת ה״תוכי״, והחזן שמעון פרקש נתן ביצוע מקורי עם הבעה אישית שכמעט היה אפשר לטעות שמדובר בלחנו של שמעון פרקש,
החזן פרקש התפלל את היצירה והפך את היכל הקונצרט לכמה דקות ארוכות להיכל בית הכנסת, בקיצור תבואו השבת לת״א ותבינו. חובה לציין את העיבוד הנפלא שמוסיף נופך ליצירה יפה זו.

היצירה... היתה ׳זכרינו לחיים׳ שאנו מכירים ממשפחת קוסוביצקי, שמחה ומשה קוסוביצקי הקליטו אותה,
אך חידש לי הד״ר שמי שהלחין את היצירה היה החזן משה גנשוף, יצירה זו שכוללת את הנוסח של ימים הנוראים, הכניסה אותי לאוירת ימים הנוראים.
את היצירה ביצע החזן יענקלה לעממר, ביצוע יפה מאוד, כיף לשמוע שיש עדיין חזנים שדוברים אידיש, מכיוון שלא חולקה תוכניה עם תרגום, נאלצתי לקוות שהוא לא מקלל אותי באידיש 

היצ... היתה היצירה ״וטיהר רבי ישמעל״ יצירת ה״אוי ויי אוי ויי״ (אף פעם לא הבנתי אם היצירה מתחילה ב״אוי ויי״,או ב״אוי וטיהר״)
לטעמי היצירה הזו מאוסה ונדושה אך הקהל שניתן לומר שהגיע רק בשביל ״טיהר״ ככל הנראה לא נמאס לו, אולי גרם לזה משהו שלעממר אמר באידיש בשיר הקודם ? אולי.
את היצירה ביצע החזן הראשי חיים אדלר, ביצוע אדיר ומרגש, אדיר כפשוטו, כפי שנאמר על אדלר הרי הוא ״כיין המשתבח" ואני חייב להודות שהיה שווה לשמוע עוד פעם את ״וטיהר״ ככל הנראה היצירות הקודמות היו רק חימום.

היצירה שחתמה את הקונצרט היתה ׳כי בשמחה תצאו׳ בלחנו של הד״ר מרדכי סובול יצירה זו שחתמה עד לפני שנה את קונצרטי החזנות בסדרת המנויים יובל, את צעקת ה״או״ הקבועה הרעיד את האולם החזן חיים אדלר ששרף את הרמקולים והבריח את המנצח ממקומו,

תכל'ס, היה קונצרט חזנות יפה, החזנים כולם שיכנעו ששווה לשמוע אותם השבת, גליק:באהל אברהם, למר:בארה"ב, פרקש:בתל-אביב, ואדלר:בבהכנ"ס הגדול בירושלים.
העיר לי לי ידיד שבין השאר כותב גם בפורום, מדוע אני תמיד מפרגן אחרי קונצרטים, מדוע מעולם אני לא מבקר בצורה שלילית חזנים, מדוע מהתגובות שלי נראה שהיה הכי טוב בעולם,
עניתי לו :
א.באמת תמיד הכל יפה ומוצלח,
ב. לבקר באופן שלילי זהו הדבר הקל ביותר, לכל חזן יש יום טוב ויום פחות טוב ואת החסרונות הזיופים הקטנים זו לא חוכמה גדולה לגלות, לשמוע פאשלות כולם שומעים (אני מקווה) אבל למצוא את הטוב בכל ביצוע ובכל חזן לדעתי זה מעט יותר קשה, והרי בסופו של דבר ברוב הפעמים מדובר בטעם אישי,
ג.ההשלכות ברגע שאדם מלכלך על חזן בפורום הוא יכול לגרום לו נזק מעשי וזה כבר לא כ"כ מצחיק ומנין ההתר לעשות זאת ?
לפרגן זה הרבה יותר קשה, תנסו ותראו.

תודות :
למנצח ולמנחה ד״ר מרדכי סובול,
למנצח מקהלת ׳רינת שלמה׳ (אופס סליחה ׳רינת ישראל׳) המפיק המוזיקלי אופיר סובול שהוא זוכה לתואר המנצח הנודד (מתי הם נחים?),
לפסנתרן האגדי ר׳ מנחם בריסטובסקי, לתזמורת הסימפונית רעננה, למקהלת יובל,
למפיק הנודע יצחק ראשי העובד לילות כימים למען עולם החזנות,
להגברה הנהדרת : בכר, לעיריית פ״ת הלא היא בירת החזנות של ישראל.
תודה רבה ולילה טוב,
אלעזר

תוקן על ידי קולני ב- 01/07/2011 01:34:01

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 01:14 לינק ישיר 

אכן היה קונצרט מהנה, כולם היו בכושר טוב,
לידיעתך קולני, הזכות על תיקון היצירה של וע"י עבדיך אינה של הד"ר אלא של בנימין מילר, ומנין לי?
משום שלפני כעשור פלוס בקונצרטים של יובל מילר היה מבצע בצורה מתוקנת, ואילו חזנים אחרים עם התזמורת היו מבצעים כפי שקורטין מבצע, מכאן שזה איננו תיקון של הד"ר, אלא אימוץ.
לטעמי מסמרי הערב היו החזן למר שקולו צלצל כפעמונים ברחבי האולם פשוט תענוג, חבל שלא ביצע עוד יצירה.
וגולת הכותרת לטעמי היה טיהר של אדלר כבר שנים שלא נהנהתי כך משמיעת יצירה זו,
אבל אין בכל האמור לעיל לפגוע בשאר הביצועים, אכן היה קונצרט מעולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 07:46 לינק ישיר 

את השמעת הבכורה להלחנת הקטע "הושענא אבן שתיה" ע"י משה גנשוף ובביצוע יעקב בן ציון מנדלסון הבאתי בחול המועד סוכות,
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Jacob%20BenZion%20Mendelson%20-%20Hoshanot%20-%20Moshe%20Ganchoff.mp3

מקוה להביא בהמשך היום את ביצועו של הרב חיים אדלר

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 08:40 לינק ישיר 

משה, אם תוכל להעלות בבקשה גם את הביצוע של מולר, אפי' שמע בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 09:12 לינק ישיר 

בס"ד
אכן קונצרט שונה מהרגיל, אין קטעים נידושים, החזנים נתנו את כל כולם.
שוחחתי עם חברי פורום שנכחו באירוע ומכולם נשמע שנהנו מאוד
הרב חיים אדלר על אף צרידות קלה ביצע את היצירות כראוי ובפרט בטונים הגבוהים
למר התרגש מעט וניכר היה הדבר בתחילה, בהמשך נכנס חעניינים כזקן ורגיל
בטוחני שעם הנסיון והגיל יבוא דבר זה על תיקונו והוא יהיה אחד ממובילי החזנות בעתיד
שמעון פרקש בהופעה אצילית מוקפדת (לבוש, שירה) יש מה ללמוד ממנו בכל השטחים
שלמה גליק זה שלמה גליק וברכת מז"ט ליום הולדתו
נכחה בקונצרט רחלי הנכדה של שמואל מלבסקי בתה של גולדל'ה
איך אמר הדר' סובול: לפני כמה עשרות שנים משפחת מלבסקי בהרכב
מלא שרה לכבוד אגודת ישראל כשכל המי ומי יושבים בשורות הראשונות בימינו.....(?!)
הוצע לה לשיר אך כל כבודה בת מלך פנימה וכנראה משום שהקונצרט לא היה
לכבוד אגו"י היא סרבה בנימוס
תודות מיוחדות לכל העוסקים במלאכה מראש העיר יצחק אוחיון שהפעם לשם שינוי נעדר וצפונה
דרך הרב בנימין דרשן שמואל זלצר וצוות ת"ת, משפחת סובול ויצחק ראשי
בשורות טובות ושבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 09:36 לינק ישיר 

אם אני זוכר נכון אני חושב שהחזן נפתלי הרשטיק הסביר פעם בשיעור את גרסת קוורטין בפיסוק של ה' צבקות שהתכוון בזה על דרך הקדמה ושבועה (כמי שאומר חי ה' אם לא וכו') להמשך של אני ראשון ואני אחרון. ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 09:52 לינק ישיר 
קולות וברקים בפתח תקוה-יום כיפור קטן מאד בת"א

בית הכנסת הגדול בתל אביב  היה הפעם ללא רועה ומנהיג וללא קהל כמעט.
חדש ימינו כקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 10:04 לינק ישיר 

הקלטת הביצוע של הרב חיים אדלר ל"הושע נא אבן שתיה"
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Chaim%20Adler%20-%20Hoshana%20-%20Ganchoff.mp3

בנימין מולר ובנו
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Benjamin%20Muller%20-%20Hosh%20Noh_Ganchoff_Muller.mp3

תוקן על ידי libsonmo ב- 01/07/2011 10:11:14

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 10:39 לינק ישיר 

אלעזר
נהניתי מהדיווח היפה והמשעשע שדיווחת
תודה לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 12:27 לינק ישיר 

בסך הכל היה ערב מהנה עם יצירות פחות שגרתיות
פרקש לא היה ביום הכי טוב שלו ובכל זאת נתן את המיטב
אדלר בקטע הראשון לא היה משהו בכלל בקטע השני ככה ככה, ובקטע השלישי נתן את הכל וזה הצליח
גליק היה כמו שכולנו מכירים אותו פשוט ועם כל הנשמה רק הערה קטנטנה בסוף שומע קול בכיות הצעקה היתה מיותרת
גם למר היה מוצלח חוץ מפלטה קטנה בהשיר שהלוים אבל הוא הצליח לחפות על זה בזוכרינו לחיים
המקהלה היתה קצת רדומה והיו בעיות עם הכניסות ומשום מה היו חסרים כמה רוסים במקהלה אולי זאת הסיבה
התזמורת ניגנה מעולה בתחילת קהילות הקודש הבומבות היו קצת חלשות לעומת התוף של הפילהרמונית  בתל אביב
זוכרינו לחיים לעמר ממקום אחר http://youtu.be/OsB5uAXaSqc   

תוקן על ידי גאון_לירי ב- 01/07/2011 12:35:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 12:37 לינק ישיר 

הושענא אבן שתיה,לחן גנטשוף - וידאו של ביצוע הבכורה ע"י החזן יעקב בן ציון מנדלסון ( הקרדיט של יהודה )

http://chazzanut.org/video/mendelson-hoshano.wmv

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 01/07/2011 12:41:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 14:37 לינק ישיר 

יישר כח ר' משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 16:44 לינק ישיר 

אני גם הייתי בקונצרט אמש !

לא נשאר לי מה לכתוב אחרי הדווח הכל כך מפורט של ידידי קולני
 אבל בכל אופן החלטתי לדווח קצת על הקונצרט הזה שכל כך נהנתי בו
 זה היה קונצרט באווירה ביתית, זה היה ממש חוויה,
במיוחד שהד"ר מנחה את הקונצרט בסיפורים ובהסטוריה חזנית

החזן חיים אדלר קיבל בקונצרט קטעים קשים ומסובכים ואף היה צרוד קצת
 אבל בכל זאת התגבר על הקושי וביצע את הקטעים כמו שרק אדלר יודע הוא היה מצוין.
הוא חזן שיודע להביע, ולהגיש את הקטע בצורה הטובה ביותר ממש מפרש את פירוש המילים
 בהצלחה בשבת הקרובה בבית הכנסת הגדול, בעזרתו יתברך נהיה ונישמע !

החזן שמעון פרקש
חזן ברמ"ח אבריו השמיע לנו שני קטעים מרגשים ממשפחת מלבסקי בקטע הראשון ידיד נפש ולאחריו קהילות הקודש שמסרו נפשם קטע שכולו אומר רגש החזן ביצע את היצירה נפלא עם מלא אמירה ומלא רגש התזימור של הקטע היה ממש מרגש, ששת הדפיקות של התזמורת לזכרם של ששת מליון אשר ניספו בשואה ממש העבירה בי צמרמורת .

החזן שלמה גליק ביצע את היצירות נפלא כמו שרק גליק יודע ממש כבש את הקהל בקטע השני "שומע כל בכיות" ממש ריגש את הקהל הוא הוריד דמעה , אחרי הקונצרט ניגשתי ללחוץ לו את היד ושאלתי אותו על מה הוא חשב באותם רגעים הוא אמר לי שהוא חשב על משפחת פוגל שנרצחה באיתמר לפני מספר חודשים וזה גרם לו להוריד דמע ,זה חזן אמיתי זוגער אמיתי .

החזן יעקב למר ביצע את אחד הקטעים היפים של החזן משה גנשוף הוא ביצע את השיר שהלווים
הוא ביצע נהדר חוץ מיום השלישי, כמו שקולני כתב , כן כן אבל זה גם קורה לחזנים הכי טובים,
 חוץ מזה הוא היה מציון יש לו קול רך ונעים כיף לשמוע אותו

לסיכום: היה קונצרט אכותי ומהנה כל החזנים היו מצוינים היצירות היו ידועות,
 אבל הרבה זמן שלא שמענו את היצירות האלה בקונצרטים לכן היה נחמד לשמוע את היצירות האלה

תודות לכל העוסקים במלאכה ובראשם
למפיק הנודע יצחק ראשי לאופיר סובול על התיזמורים
וכמובן לד"ר מרדכי סובול על ההשקעה הרבה
שבת שלום ומבורך וחודש טוב

בהצלחה רבה לכל החזנים והמקהלות
      אשר עוברים לפני התיבה
                    איציק

תוקן על ידי איציק9876 ב- 01/07/2011 16:51:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 00:54 לינק ישיר 

עתהזמיר כתב:
אם אני זוכר נכון אני חושב שהחזן נפתלי הרשטיק הסביר פעם בשיעור את גרסת קוורטין בפיסוק של ה' צבקות שהתכוון בזה על דרך הקדמה ושבועה (כמי שאומר חי ה' אם לא וכו') להמשך של אני ראשון ואני אחרון. ודו"ק.

לא כל דבר חייבים להסביר, קורה שחזנים טועים לא???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 15:56 לינק ישיר 

בס"ד

היה קונצרט נהדר - אחד הטובים של השנה. כל מילה נוספת מיותרת.
הביצוע של הקונצרט הוא ללא ספק של החזן ר' חיים אדלר טיהר רבי ישמעאל.

התודה והברכה
לחזנים: חיים אדלר, שלמה גליק (מזל-טוב ליום הולדתך), יעקב למר ושמעון פרקש
לתזמורת הסימפונית רעננה ולכנר הראשי ניתאי צורי (קולני - הגיע הזמן שתדע את שמו)
למקהלת החזנים "יובל" (שכל אחד ואחד בה הוא חזן בפני עצמו)
למנחה, למעבד ולמנצח - ד"ר מרדכי סובול
למפיק יצחק ראשי ולמפיק המוזיקלי אופיר סובול
לאגף לתרבות תורנית בעיריית פ"ת ולמנהל האגף שמואל זלצר

JJ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 17:00 לינק ישיר 

אני אישית התלהבתי לשמוע את הביצוע של חיים להושענא, בהתחשב בגילו, זה הישג עצום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים מקונצרט "קולות הנשמה" בפ"ת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext