בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הקרדיט ליעפ, ״שיבנה בית המקדש״

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2011 19:10 לינק ישיר 
הקרדיט ליעפ, ״שיבנה בית המקדש״

שלום לכם ידידי המלומדים חברי פורום החזנות ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
יקיר הפורום יעפ שחזר אלינו בגאון, העלה באשכול הסמוך הסרטה מקונצרט הסיום של בית הספר לחזנות ברמת גן, סרטון מפרק החזנות הידוע בלחנו של ישראל שור ״שיבנה בית המקדש״,
באשכול זה משמשים שני מנצחים כחזנים ומנצח שלישי כמנצח, והמנצח השני גם כפסנתרן, בקיצור סיפור מהאגדות.
לדעתי מגיע לסרטון זה הרבה יותר מסתם תגובה בעלמא, אלא זכותו להתפרסם כאשכול.
http://www.youtube.com/watch?v=TS--j6yve_A
תהנו, צבי

לעיתים האמת כואבת אך זו האמת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 20:38 לינק ישיר 

הלוואי  וכבר  יכולנו  לתת  קרדיט  לבנין  בית המקדש  בב"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 21:42 לינק ישיר 

אני מנצל אשכול זה להעלות עוד ביצוע חדש של "שיבנה בית המקדש" מאת הזמר חזן אפרים מנדלסון
http://www.upf.co.il/file/743967093.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 21:42 לינק ישיר 

יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 17:37 לינק ישיר 

שלום וברכה

צפיתי שוב ושוב בקטע משעשע זה, ומה אומר לכם, זה באמת מצחיק. 

אם אני חושב קצת על ענין זה אזי נדמה לי שניתן לפרק את המצב הזה שגובל בקטסטרופה ובתחושת ג׳ונגל,

השאלה היא מה היתה המטרה בבחירה לסיים את הקונצרט בקטע ״שיבנה בית המקדש״, האם היה כאן כוונה מראש לליצנות ולג׳ונגל, או שמא זה היה מתוכן כראוי וכמו שאנו רגילים שאצל אחינו החזנים הכל יכול לקרות, בכל מקום ובכל מצב.

מי שדווקא יצא טוב וניתן לומר טוב מאוד מהבאלגן הזה הוא החזן יחזקאל קלאנג, שהצליח להביא הגשה חזנית שורשית ומרדנית ליצירה לעוסה כמו זאת, 
מי שאכזב אותי הוא דוקטור מרדכי סובול שכמה שהוא מדקלם הלוך ושוב שהחזנות היא לא הצעקות והנביחות, וכל מה שהוא ניסה להביא כאן זה רק בומבות וצעקות, ולהראות את כוחו בפני הצעירים שעל ידו, נכון זה מאוד מפתה אך מאדם שמכונה ובצדק מחייה החזנות ציפיתי ליותר, הגם שגם לסובול היו בריחות קלות והליכה לאיבוד בין הצלילים.

שמעון פרקש, הוא בדיוק כמו שאני אוהב אותו! מתורבת בהתנהגותו ובשירתו, זה לא בדיחה אדם שר בדיוק כפי האישיות שלו.

הצעיר הגבוה שעמד מימין שאם איני טועה שמו הוא וינוגרד, בעבר העלו הסרטה שלו מבצע את שמע ישראל של לייבלה גלנץ ונכנסתי בו קצת, ואני חייב לו התנצלות, אמנם הוא אכן טעה אז אך מיצירה זו שהעלה יעפ/צבי ניכר שהוא עובד משקיע ומודע לבעיותיו (תודה לניק המכונה cantortin שהעיר לי באישי ויידע אותי לגבי וינוגרד שמשקיע ומתפתח) חייבים לציין את יפי קולו ונעימות שבוקעת תדיר מגרונו.  

הצעיר השני שעמד על יד, שחום במקצת עם עניבה אדומה, הוא בורך בבטחון עצמי שזה דבר חשוב שהרי אם לא תדחוף את עצמך אף אחד לא יוכל לעשות את זה בשבילך, לפחות לא כמוך.
אם זכרוני אינו בוגד בי ראיתי בפורום הסרטה שלו,  ניכר שהוא מוזיקלי וכמו שאומרים אצלינו ״חי חזנות״ אבל צריך לזכור שהחזנות זה לא רק ובקושי צעקות וצווחות, העיקר זה הנשמה האמירה הרגש על זה צריך להיות הדגש, עדיך לגדולות תשקיע ותראה פירות.

הדואט של מרדכי סובול ואלי יפה מרגש רק לעניות דעתי מבחינת צבע הקולות של המנצחים הדגולים, את הקול למעלה היה אמור לשיר אלי יפה ואת המלודיה מרדכי סובול, כך לדעתי יתכן שאני טועה. 

המקהלה, אני מאוד אוהב את האנרגיות החיוביות (בלבד) של רפי ביטון הוא כוכב אמיתי, אח איזה כיף לשיר עם ליווי של מקהלה כזאת.   

כל אשר כתבתי זה לדעתי ומבחינתי לפי ראות עיני ושמוע אוזני, אל תתביישו להעיר לי אם לדעתכם אני טועה, כולנו בניאדם וכולנו לפעמים צודקים ולפעמים טועים, יותר נכון הרבה טועים ולפעמים צודקים. 

דבר אחרון : אהבתי את הליווי של אלי יפה, אמנם הוא מיועד לניצוח וזה היעוד שלו אבל כאן זה היה חכם ביותר, שאפו. 

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 18:41 לינק ישיר 

נהניתי מתגובתו של קנטוריוס, ומשפט אחד בדבריו קנה אותי מאוד: "אדם שר בדיוק כפי האישיות שלו".
אני מהרהר בדבר וחייב לומר שזה משפט גאוני ונכון מאין כמוהו. כשאני חושב על אופי שירתם של חזנים שונים ומשווה זאת לאישיות שלהם הדבר נכון מאין כמוהו.
לגבי "שיבנה בית המקדש" אני חייב לומר שכמעט בכל הקונצרטים שהייתי בימי חיי ששרו יצירה זו (ואני מעריך את הקונצרטים שהייתי בהם לפחות במאות) כמעט תמיד היה בלגן וכל חזן מנסה לחטוף את המקרופון, וזה כמעט מזכיר לי את ליל המקרופונים בועידת הליכוד עם אריק שרון.
וכשאני נזכר בחזנים שהיום נחשבים מגדולי החזנים כיצד בתחילת דרכם השתלטו על המקרופון המשפט "אדם שר בדיוק כפי האישיות שלו" מקבל משמעות עמוקה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הקרדיט ליעפ, ״שיבנה בית המקדש״
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext