שלום וברכה
צפיתי שוב ושוב בקטע משעשע זה, ומה אומר לכם, זה באמת מצחיק.
אם אני חושב קצת על ענין זה אזי נדמה לי שניתן לפרק את המצב הזה שגובל בקטסטרופה ובתחושת ג׳ונגל,
השאלה היא מה היתה המטרה בבחירה לסיים את הקונצרט בקטע ״שיבנה בית המקדש״, האם היה כאן כוונה מראש לליצנות ולג׳ונגל, או שמא זה היה מתוכן כראוי וכמו שאנו רגילים שאצל אחינו החזנים הכל יכול לקרות, בכל מקום ובכל מצב.
מי שדווקא יצא טוב וניתן לומר טוב מאוד מהבאלגן הזה הוא החזן יחזקאל קלאנג, שהצליח להביא הגשה חזנית שורשית ומרדנית ליצירה לעוסה כמו זאת,
מי שאכזב אותי הוא דוקטור מרדכי סובול שכמה שהוא מדקלם הלוך ושוב שהחזנות היא לא הצעקות והנביחות, וכל מה שהוא ניסה להביא כאן זה רק בומבות וצעקות, ולהראות את כוחו בפני הצעירים שעל ידו, נכון זה מאוד מפתה אך מאדם שמכונה ובצדק מחייה החזנות ציפיתי ליותר, הגם שגם לסובול היו בריחות קלות והליכה לאיבוד בין הצלילים.
שמעון פרקש, הוא בדיוק כמו שאני אוהב אותו! מתורבת בהתנהגותו ובשירתו, זה לא בדיחה אדם שר בדיוק כפי האישיות שלו.
הצעיר הגבוה שעמד מימין שאם איני טועה שמו הוא וינוגרד, בעבר העלו הסרטה שלו מבצע את שמע ישראל של לייבלה גלנץ ונכנסתי בו קצת, ואני חייב לו התנצלות, אמנם הוא אכן טעה אז אך מיצירה זו שהעלה יעפ/צבי ניכר שהוא עובד משקיע ומודע לבעיותיו (תודה לניק המכונה cantortin שהעיר לי באישי ויידע אותי לגבי וינוגרד שמשקיע ומתפתח) חייבים לציין את יפי קולו ונעימות שבוקעת תדיר מגרונו.
הצעיר השני שעמד על יד, שחום במקצת עם עניבה אדומה, הוא בורך בבטחון עצמי שזה דבר חשוב שהרי אם לא תדחוף את עצמך אף אחד לא יוכל לעשות את זה בשבילך, לפחות לא כמוך.
אם זכרוני אינו בוגד בי ראיתי בפורום הסרטה שלו,
ניכר שהוא מוזיקלי וכמו שאומרים אצלינו ״חי חזנות״ אבל צריך לזכור שהחזנות זה לא רק ובקושי צעקות וצווחות, העיקר זה הנשמה האמירה הרגש על זה צריך להיות הדגש, עדיך לגדולות תשקיע ותראה פירות.
הדואט של מרדכי סובול ואלי יפה מרגש רק לעניות דעתי מבחינת צבע הקולות של המנצחים הדגולים, את הקול למעלה היה אמור לשיר אלי יפה ואת המלודיה מרדכי סובול, כך לדעתי יתכן שאני טועה.
המקהלה, אני מאוד אוהב את האנרגיות החיוביות (בלבד) של רפי ביטון הוא כוכב אמיתי, אח איזה כיף לשיר עם ליווי של מקהלה כזאת.
כל אשר כתבתי זה לדעתי ומבחינתי לפי ראות עיני ושמוע אוזני, אל תתביישו להעיר לי אם לדעתכם אני טועה, כולנו בניאדם וכולנו לפעמים צודקים ולפעמים טועים, יותר נכון הרבה טועים ולפעמים צודקים.
דבר אחרון : אהבתי את הליווי של אלי יפה, אמנם הוא מיועד לניצוח וזה היעוד שלו אבל כאן זה היה חכם ביותר, שאפו.
|