בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ערב הצדעה לחזן החזנים חיים פייפל - דיווח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2011 06:22 לינק ישיר 
ערב הצדעה לחזן החזנים חיים פייפל - דיווח

בס"ד

ערב הצדעה לחזן החזנים חיים פייפל התקיים אמש במרכז ברודט ברחוב ציטלין בתל-אביב.
את הערב הנחה בטוב-טעם ובהומור נעים החזן נפתלי הרשטיק, ליווה בפסנתר רימונד גולדשטיין (בסיוע הדפדפן עזי שוורץ).  
היצירות שבוצעו (כולם ע"י תלמידי ו/או בוגרי מכון ת"א לחזנות):
אהבת עולם (פייפל) - שרוליק פורטנוי
ושמרו (פייפל) - איוון כהן
ריבון העולם (אלתר / משה קוסוביצקי) - אברהם ברנהולץ
השכיבנו (בירנבאום) - יואב עובד
כי כשמך (לינד) - דני כלטוב
שמע קולינו (יצירה חדשה שהולחנה ע"י חיים פייפל) - המנצח/החזן/המורה יותם סגל
היום הרת עולם (אלתר / וינטרניץ) - שמשון צין
בשוב ה' (גלאנץ) - משה בנימין
כי הנה כחומר (גלאנץ) - שלמה סלצקי
ישמחו (פייפל) - עזי שוורץ
דר אמוליגר איד (זינגר) - משה מושקוביץ
מגן אבות (צמחזון) - אודי שפילמן
ברח דודי (שטרן) - צבי וייס

במהלך הערב חולקו תעודות "בוגר מכון תל-אביב לחזנות" וספר של עקיבא צימרמן לבוגרי ביה"ס.

נצפו באולם: עקיבא צימרמן, לוי כנס, חזנים רבים (משה מולר, סימון כהן, ועוד), תלמידי חזנות במכון תל-אביב ובביה"ס לחזנות בר"ג וחברי פורום רבים ונכבדים (יעפ, LIBSONMO, JJ888, שרגאפייבל, חזן_אי_שם, ואחרים) שבוודאי יעלו בהמשך הסרטות, הקלטות ורשמים.

תודות:
למנחה ולמנהל מכון ת"א לחזנות - החזן נפתלי הרשטיק
לפסנתרן רימונד גולדשטיין
למר חיים ניר - "שבלעדיו מכון תל-אביב לחזנות לא היה קיים" (הרשטיק)
לתלמידים, לבוגרים ולחזנים שהופיעו בערב מיוחד ומהנה זה.

וכמובן מזל-טוב למורה החזנים חיים פייפל ורעייתו שרה ליום הולדתם.

בהזדמנות זו אזכיר שקונצרט סיום שנת הלימודים במכון תל-אביב לחזנות יתקיים אי"ה במרכז ברודט (ציטלין 22 תל-אביב) ביום שני ט"ז בתמוז.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 10:46 לינק ישיר 

קטע שנהנתי מדרך ביצועו הוא "דער אמוליגער ייד" שבוצע ע"י משה מוסקוביץ,המבצע נכנס כולו לתוך אוירת שירו של אברהם סינגר וממש חי אותו.
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Moshe%20Moskovitz%20-%20Der%20Amoliger%20Yid.mp3

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 11:16 לינק ישיר 

משה , ע"מ לפתוח את הלינק נדרשתי לעבור אימות זיהוי כדלקמן :

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

התחבר אל  chazzanut.org

שרת chazzanut.org ב- win.host נדרשים שם משתמש וסיסמה.

אזהרה: שרת זה דורש ששם המשתמש והסיסמה שלך יישלחו באופן לא מאובטח (אימות בסיסי ללא חיבור מאובטח).

שם  משתמש ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ( יש תיבה להכנסת הנתונים )

סיסמה ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,( כ  נ  "  ל  )

ציור : קוביה להכנסת וי ולידו רשום :זכור את הסיסמא שלי

דא עקא - ביצעתי כל הנדרש +ווידוי שבאתר אני רשום עם שם משתמש וסיסמא זהים
             אבל לא התאפשר לי לפתוח הלינק

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 07/07/2011 11:20:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 12:18 לינק ישיר 

היה קונצרט ממש יפה, עם חזנים, תלמידים ובוגרים, שעבדו יפה והגישו היטב.
היה מרגש לראות את כל האורחים שהגיעו לכבד את יקירנו חיים פייפל שיחי' לאורך ימים טובים.
סיימון כהן (החזן, בוגר המכון) הגדיר זאת שמר פייפל לא רק מלמד חזנות, אלא פיתח שפת חזנות שנקראת "פייפליזם", וכמה שהוא צודק!
שיטת הלימוד, ההוראה והעידוד של חיים פייפל היא כה נפלאה, עד שגם בלמדי עם תלמידים, אני מיישם את חלקם בכיתה! האהבה וההערצה לאיש היקר הזה, הורגשה באוויר, ומחיאות הכפיים שסחטו יצירותיו הוא שבוצעו בערב, מגיעות לו בזכות.
היה נחמד לשמוע את מנהל המכון, נפתלי הרשטיק, מפרגן לבכירי הפורום משה ליבסון ויעקב פלברבוים באופן פומבי. כנראה שהפורום ומפעלותיו תופסים מקום של כבוד בעולם החזנות. גם אני מצטרף למוקירים.

ברכת יישר כח למכון על ארגון הערב, ברכת יישר כח לעקיבא צימרמן שנכח, נהנה, והשאיר את הרצאתו למועד אחר, ברכת יישר כח לתלמידים ולבוגרים שהגיעו להצדיע לאיש היקר והחשוב חיים פייפל, וברכת יישר כח לחבריי החזנים על הופעתם היפה.

אין אפשרות לא להוסיף את ההערכה למעבד ומלווה החזנות, איש מורם מעם וטוב לב באופן יוצא מגדר הרגיל- ריימונד גולדשטיין. החיוך התמידי שלו, הסבלנות והתיקונים במקום לפיספוסים קטנטנים שמחזירים את העומד על הבמה למקום הנכון- מדהימים. איש מדהים שנחבא אל הכלים. הרבה בריאות והצלחה בכל!!

ולך החזן א', שהודעתי לך שאקטול את ביצועך על גבי הפורום, מה לעשות, ואם אתחיל לא אסיים... סתאאאאאם, היית מעולה!

יישר כח, והלוואי שירבו כאלו אירועים!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 14:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 15:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 19:08 לינק ישיר 
ערב משפחתי בבית ברודט

צודק החזן נפתלי הרשטיקהמנצח ומנהל הסמינר לחזנים:זה לא קונצרט אלא ערב תודה
לפיפל וכל הצוות המרכיב את בית הספר לחזנות-קונצרט עוד יבוא האווירה בערב הייתה לבבית,משפחתית והערכה לחזנים רבים המשמשים בקודש תלמידי המכון.
היה נעים לפגוש  בציבור שוחרי החזנות שהזדהה עם המשפחתיות הרבה של הערב הנהדר הזה.
ישר כוח לכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה ובראשם לחזן והמורה הדגול נפתלי הרשטיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 22:52 לינק ישיר 

תוקן על ידי יעפ ב- 07/07/2011 22:57:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 12:21 לינק ישיר 

שלום לכולם!

גם אני הקטון השתתפתי באותו אירוע (בסדר, לא אגיד את המילה 'קונצרט', אם כי זה היה קונצרט לכל דבר...)

גם אני התלהבתי מכמה חזנים יותר ומכמה פחות (החזנים שהכי מרגשים אותי הם בד"כ ה'זוגרים', מה לעשות..), וע"כ אציין לטובה במיוחד את החזנים ברנהולץ, קולטהוף, צין וסלצקי (וואוו, זה האחרון- יותר גלנץ מגלנץ!!)

כן נהנתי מביצועו האיכותי של יואב עובד ל'השכיבנו' של בירנבאום (נו, ניכר עליו שהוא אוהב אופרה..), ויותם סגל שוב הוכיח לי בפעם המי-יודע-כמה את בקיאותו הרבה בקריאת תוים 'פרימה ויסטה'. הלוואי עליי!

נו, ועזי שוורץ...מה אומר ומה אדבר... הבחור שוב ושוב מצדיק את היותו 'פנומן מוסיקאלי'!... פרשנות היצירה, הדיוק בהבעה וכו'... אין מילים! גם צביקה וייס 'מקבע' שוב ושוב את מעמדו כזוגער מובחר. שאפו!

בקיצור- כוכבים על רמה לא חסרים במכון ת"א לחזנות. כן ירבו!

(ואלה שלא הזכרתי את שמם- כמובן שאין הדבר נובע מ'רוע לב', אני בטוח שעוד נשמע עליהם בעתיד)

ש"ש וכל-טוב,
הראל   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 13:46 לינק ישיר 

עוד משהו שאני חייב להוסיף: בתחילת השבוע נכחתי בקונצרט של ביה"ס לחזנות בר"ג וללא צל של ספק- יש שם כמה כוכבים גדולים שבטוחני שעוד ישמעו עליהם רבות בשדה החזנות בארץ ובעולם.

עפ"י הביצועים שבשני בתי הספר נראה לי (וכמובן 'נשמע לי') שיש הבדל מהותי בין שני בתי הספר: בית הספר בר"ג שם יותר דגש על הקולרטורה, על ה'אותות והמופתים' ביצירה, ואילו ביה"ס בתל-אביב שם יותר דגש על האופי הפנימי של היצירה, על 'הנשמה' שלה, והדגש על הקולרטורה ועל הקישוטים השונים במהלך היצירה- קטן יותר. אין לי כל ספק כי בעתיד- ה'כוכבים' הגדולים של מכון ת"א יוכלו להשתלב בקונצרטים גדולים של יובל (למשל), כפי שאין לי שום ספק שה'כוכבים' הגדולים של בית הספר בר"ג יוכלו להשתלב בקונצרטים קאמריים מסוגו של מכון ת"א לחזנות..

יש לי כבוד רב למורים שבשני בתי הספר. ובוודאי שאינני רוצה לפתוח פה 'כר חדשה' לריב מילולי. פשוט רציתי פה 'לחדד' איזו נקודה שהבחנתי בה השבוע..   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 14:13 לינק ישיר 

אי שם תרשה לי להעיר לך
שם היה מדובר מול קהל של אלפי אנשים מנוכרים שבאו לחפש את החזן
ופה מדובר בקהל של עשרות חברים שבאו לפרגן לחבר, ואין השואה לפי זה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 16:52 לינק ישיר 

cb3000
כל קונצרט מלא באנשים (לא מנוכרים. זה נשמע רע) שרק רוצים לשמוע חזנות במיטבה. זה טבע הדברים. היכן הבעיה? 
אני לא תוהה על נפתלי שעושה את קונצרט הסיום מידי שנה סוגר וקטן, יש בזה גם מן החכמה, אבל אתה מנסה להקניט במשהו שהוא לא חסרון, אז תנסה אולי למצוא אחד כזה ותחזור אלינו.

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 08/07/2011 16:51:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 10:19 לינק ישיר 

חשבתי כל השבת ולא מצאתי עוד משהו להקניט, סורי
לא אמרתי שר״ג יותר טוב ואל תוציאו מהפה שלי דברים, כולם יודעים שהמכון בתל אביב הוא וותיק והוכח לכולם בהוצאת כשרונות
גם אני חושב שקונצרט סיום לא צריך להיות כך כך ראוותני
כך מה שרשמתי זה שיותר קשה להופיע מול אלף איש שאינך מכיר מאשר להופיע מול כמה עשרות שכולם חברים טובים.
הבנת? אם לא אין לי איך לעזור לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 11:10 לינק ישיר 
שירתו הנהדרת של יואב עובד השכיבנו לחן בירנבאום

http://www.youtube.com/watch?v=wLywyQdxEOw

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ערב הצדעה לחזן החזנים חיים פייפל - דיווח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext