|
|
| נשלח ב-19/7/2011 17:03 |
|
| |
קונצרט בית הספר לחזנות ,תשמ"ח,להורדה
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Concert-TA-270488.mp3
מתוך אוסף קלטות שקיבלתי,הקונצרט שודר ברדיו והוקלט . התלמידים/חזנים שהשתתפו בקונצרט
יעקב ויינטרוב - ובדברי קדשך
יעקב שלזינגר - והוא רחום
נחום שטטמן - שמעה ותשמח ציון
חיים וייס - ה' מלך
נפתלי ורטהיים - ועל ידי עבדיך
שמואל ברזיל - בריך שמיה
אבי ברנשטיין - טיהר (חלקי,לא היה מקום בקלטת)
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 20:05 |
|
| |
משה -לא רשמת של איזה בית ספר לחזנות ,אבל לפי האותיות :TA שרשמת בלינק אני מבין שזה של :TACI בכל מקרה,עד כמה שאני מכיר זה לא היה "מחזור מוצלח" של בית הספר מאחר וכמעט אף אחד
מהנזכרים אינו משמש כחזן באופן פעיל ,למעט אבי ברנשטיין ששמו נזכר לעיתים כחזן
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 19/07/2011 20:09:15
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 20:31 |
|
| |
בית הספר הישראלי לחזנות,בתל אביב ותחת חסות היכל שלמה וכו',הכותרות בתחילת השידור. לשמואל ברזילי קיצצתי בטעות את ה"י" , הוא החזן הראשי בוינה נחום שטטמן חזן פעיל בימים הנוראים
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 22:40 |
|
| |
קבלתי במייל:
זה היה מכון תל-אביב לחזנות של עיריית תל-אביב יפו, בחסות חיים וינר והיכל-שלמה בירושלים. הראשון בסדרת בתי-הספר לחזנות של תל-אביב. המורים היו: אלי יפה ונפתלי הרשטיק (בתקופה ההיא הם היו חברים טובים), אליהו גרינבלט, יצחק אשל ז"ל, שמואל ברוך טאובה ז"ל, יואל בלוך ז"ל, צבי טלמון, וילי הפרנס, הטנור סמי בכר, ד"ר דוד וינטראוב. ד"ר הת-שבע רובינשטיין לימדה סולפז'. פיתוח-קול לימדו דניאל הנדריקסון ויונתן סונדרס, שניהם ממקהלת ביהכ"נ הגדול בירושלים. הלימודים התקיימו בבנין (לשעבר) של הישיבה-העירונית בר-אילן, ברחוב מלצ'ט. הרצאות אורח מרתקות במיוחד ניתנו ע"י החזנים בן-ציון מילר, בנימין מוהלר, ג'פרי נדל, אלברטו מזרחי ומשה שולהוף. משה שטרן היה מגיע לעיתים-רחוקות, לתת כיתת-אומן.
בין התלמידים שהצליחו במיוחד מאותו בית-ספר הם החזן שמואל ברזילי, שמחזיק כבר שנים רבות במישרת החזן הראשי של בית-הכנסת הגדול של וינה; החזן שמואל לוין שהיה חזן בדרום-אפריקה, גרמניה, ועכשיו חזן במונטריאול; והחזן גבריאל גוטליב ששימש כחזן במאלמו במשך כשנתיים. תלמיד בית-הספר אשר ברנשטיין זכה להצלחה בישראל במשך תקופה מסויימת, אך נעלם. החזן בנימין מונק, המלמד היום חזנות בירושלים, למד אף-הוא במכון תל-אביב לחזנות בגילגולו הראשון.
חלק מן התלמידים יזכרו בוודאי את כיתת-האומן עם משה שטרן בדצמבר 1990. מישהו הביא איתו לשיעור אורח: בחור צעיר ושמו איצ'ה מאייר הלפגוט... הוא השמיע לחזן שטרן את "ועל ידי עבדיך" של קוורטין (בסול מינור...), וזכה מפי החזן השטרן לתגובה בזו הלשון: "יפה מאוד. חומר מצויין. אבל השאלה... אם למשל אני אגיד לך תגיד לי 'זרעא חיא וקיימא'... אה?..." והאורח הצעיר, כנראה בגלל 'אימתא דשטרן' ענה במילים: "איפה זה כתוב?..."
הקונצרט שבהקלטה כפי שהובא באשכול זה, זכה לקיתון-של-צוננים מהחזן שטרן, אשר אמר לתלמידים שלא לשם-כך הם באים לבית-הספר לחזנות: "אם אני רוצה לשמוע את היצירות האלו - אני יכול לשמוע מתקליט. כאן אתם צריכים ללמוד לא איך לחקות חזנים אחרים, אלא ללמוד איך להיות מקוריים. לחדש משהו". אין חדש תחת השמש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 22:51 |
|
| |
ברשימת התלמידי המכון-לחזנות שזכו להצלחה, שכחנו לציין (ועימו הסליחה...) את החזן הנפלא משה האשל, מבית-הכנסת בסנט-ג'ונסווד בלונדון. האשל, מבכירי-תלמידיו של נפתלי הרשטיק, משמש בלונדון בקודש כבר שנים רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 00:02 |
|
| |
אני רוצה להדגיש, שהסיפור שסיפרנו על החזן שטרן והלפגוט הצעיר לא נועד - חס ושלום - לפגוע באף אחד, ובטח שלא בחזן המצויין הלפגוט. איצ'ה מאייר הוא בחור ירא שמים, שמילות-התפילה נהירות לו לחלוטין. כמו שכתבנו, אולי הוא פשוט התרגש מן המעמד, ואולי זו היתה סתם הלצה... בכל מקרה, באותו מעמד כל הנוכחים צחקו בידידות, כולל שטרן והלפגוט עצמו.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|