| נשלח ב-24/7/2011 14:09 |
|
| |
רשמים מתפילות של החזן יעקב מוצן בביהכנ"ס הגדול בירושלים
שבוע טוב
גם אני הקטן כמו מאות בני ישראל נדדתי אל בית הכנסת הגדול בירושלים לשמוע את תפילתו של בעל התפילה החזן יעקב מוצן בליווי מקהלת בית הכנסת הגדול בניצוחו של מאסטרו אלי יפה
כאמור החזן יעקב מוצן התפלל בתפילות הלילה והבוקר, אני נכחתי רק בתפילות הבוקר
היצירות שבוצעו בתפילה :
תפילת קבלת שבת וערבית
נוסח וניגוני מודז'יץ
המכבה את הנר - בלחנו של הרמן בורשטיין
תפילת שחרית
ברנה יתפאר - נוסח ואילתורים
המלך המרומם - שטרייכר/אימפרוביזציה/אולי היה טיפה גלנץ
יוצר משרתים - אימפרוביזציה/שמעתי קצת קוסוביצקי
אבינו אב הרחמן - חיים בנט/אימפרוביזציה/יהושוע וידר/פיני מינקובסקי/רוזנבלט - מדהים
צור ישראל - עממי
נקדש - המקהלה
ממקומך - קרליבך2 - עיבוד מדהים אולי היה קצת איטי
ישמח משה - ניגון
אין כמוך - זולצר/הרשמן
אנת הוא זן - יעקב מוצן/שמעתי קצת בגלי?
יעמוד - החזן והמקהלה
תפילת מוסף
אבינו שבשמים - סול זים - חברים צריך לשים סוף ליצירה הזו, יש לי אלרגיה ליצירה
הרנינו גוים עמו - יעקב מוצן - כמובן מרגש מאוד והמעניין הוא שבכל פעם שאני שומע את היצירה מהחזן מוצן היא מבוצעת שונה, ישר כח
בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי - הצטרף החזן אריק וולהים
נעריצך - המקהלה
ממקומו - שיר אופרה?
שמע ישראל - גלנץ - אני מאוד אוהב את העיבוד של המקהלה ליצירה
אין כאלוקינו
השיר שהלוים - י.אלתר/גנשוף
אדון עולם - ספירו
אין צורך להכביר במילים על גדולתו של החזן יעקב מוצן, כבר חזנים גדולים אמרו עליו שהוא הוא בעל התפילה הגדול בדור, אני מאוד אוהב את הגישה שלו הקרעכצן הרגש הדינמיקה המפליאה ועל הכל מבלי שימוש בצעקות ובטונים גבוהים.
מזל טוב לזאב שפירא לרגל הולדת בתו.
לכל המעונינים שמעתי שלכבוד שבת הבאה שבת ה"האנדרלמוסיה הגדולה" תהיה השכרת מזרנים ושקי שינה בפתח בית הכנסת.
סוף
שבוע טוב
אלעזר
תוקן על ידי קולני ב- 24/07/2011 14:25:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2011 15:47 |
|
| |
אין קל מלהצטרף לקודמי, הכן הייתה שבת מרוממת. לי באופן אישי וגם לשאר המתפללים שנהנו מתפילתו של החזן מוצן, יעקב סיפר לי כי הוא קיבל צואה מאביו, להיות קודם כל בן אדם ורק אחרי זה חזן, נדמה לי שהוא מצליח לאתגר את עצמו כל פעם מחדש ותכונה אחת גוברת על השניה, וחוזר חלילה, התמוגגנו מהתפילה ומהחזן אשר חיפש למי לפרגן ופנה לחיים אליעזר הרשטיק לשיר יחדיו , וכשזה לא יצא לפועל ניגש לחזן אריק וולהיים, ושוב תודה לך יעקב בברכת שבוע טוב זאב
תוקן על ידי zeevsh ב- 24/07/2011 15:49:40
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 06:06 |
|
| |
בס"ד
אכן אחרי דיווחו המפורט של קולני אין מה להוסיף. ביהכנ"ס הגדול היה מלא גם בערב וגם בבוקר וירושלמים רבים צעדו אף משכונותיה הרחוקות של העיר ע"מ לשמוע את תפילתו של יעקב מוצן. בערש"ק ניתן היה לחשוב שמדובר בפלייבק ומשמיעים את הדיסק הראשון מהסידרה "תפילות השבת" שהוציא החזן יעקב מוצן לפני מס' חודשים. לכה דודי (בלחן אין קצבה - מודז'יץ, במקום בלחנו של החזן) ו"המכבה את הנר" העידו שאין מדובר בפלייבק ... הסיום למזמור לדוד בערש"ק "ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום" והאימפרוביזציה ל"אבינו אב הרחמן" בבוקר העידו שאכן עומד לפני התיבה בעל-תפילה אמיתי. הדואט "בעבור דוד" שביצע החזן יעקב מוצן יחד עם החזן אריק וולהיים היה יפה מאוד. מזל-טוב לזאב שפירא ורעייתו להולדת בתם ליאורה (קולני - לא הקשבת לשם שנתנו לתינוקת השבת?), יה"ר שתזכו לגדלה באושר ובנעימים ורוב נחת מכל הילדים.
יהודה קלמן
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 08:39 |
|
| |
לפי מה ששמעתי בשבת ולפי הדיווחים שלפני יוצא כי החזן היה מצויין והמקהלה היתה מתחת לכל ביקורת למה יש סולן במקהלה שתמיד צריך לצעוק מעל כולם ????? פעם אמרו שזאת המקהלה הטובה ביותר בעולם .....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 08:57 |
|
| |
בית ספר לחזנות ולבעלי תפילה
כן, כך אני מגדיר את תפילתו של יעקב מוצן.
דומני שזו תופעה מיוחדת במינה.
חזן שכבר 30 שנה נמצא תמיד בצמרת העולמית, אבל ממש למעלה, בשופשיק של הקומקום...
חזן עסוק מאד, מתפלל לפני העמוד כמעט בכל שבת, שלא לדבר על מאות ואולי אלפי הקונצרטים בהם נטל חלק.
אז נכון, לא שמענו בשבת דו דיאז, אפילו לא סי במול...
(אגב, בשבת הבאה נשמע הרבה כאלה... גם בשחרית...),
אבל איזו תפילה, איזו עוצמה וכמה רגש. אין עליו. בית ספר לחזנות, אמרנו?
ממקומך - אני אישית לא משתגע על העבוד ששמענו, ולדעתי קרליבך הולך שם לאיבוד...
בנוסף, היצירה בוצעה בסולם נמוך, נמוך מידי. לא אהבתי.
ואפרופו שבת הבאה, שמעתי שבשכונת בתי אונגרין יש עליה של מאות אחוזים במכירת שקי שינה...
רוצו מהר, לפני שיגמר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 11:08 |
|
| |
למה יש סולן במקהלה שתמיד צריך לצעוק מעל כולם ?????
כי הוא סולן, ולא רק חבר מקהלה, אני רואה פה קנאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 14:29 |
|
| |
שמענו הרבה מאוד ביקורת על המקהלה של בית הכנסת בזמן האחרון, גם כאן בפורום וגם מאנשים אחרים. זה חבל מאוד, שמקהלה שהיתה באמת אולי הכי טובה באולם בתחום שלה - פתאום היא כבר לא הכי טובה ויש ירידה באיכות של השירה שלהם. מישהו יכול לומר אולי למה? מה קרה להם? אלי יפה היה ונשאר מנצח מצויין, בזה אנחנו יכולים להיות בטוחים. אז מה קרה? שמעתי מישהו אומר שאולי זה בגלל שהם לא עובדים עכשיו עם חזן קבוע אחד, אלא עם חזנים מתחלפים. זה נשמע הגיוני. כי כשהם עושים חזרות לשבת, הם מתרכזים בחזרה על הקטעים שהם ישירו עם החזן, ולא מתרכזים בשיפור השירה העצמית שלהם. אולי בגלל זה הם פחות טובים. בתקופה שנפתלי הרשטיק היה חזן - הם היו באמת מעולים, וזה כנראה בגלל זה שהם עבדו בעיקר איתו. חבל מאוד שעברו הימים האלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 20:15 |
|
| |
נכחתי השבת בבית הכנסת פשוט ישבתי ונהנתי מכל רגע, הרגש המשחק הקרעכצ, מוצן היית ונשארת חזן גדול!
הצטערתי שלא שמעתי את החזן הגדול חיים אליעזר הרשטיק שנכח בבית הכנסת.
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 21:35 |
|
| |
שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
ברוכים הבאים לחבר הפורום קובי_R
ושיהיה לך ישוב טוב.
מקהלתו של מאסטרו אלי יפה הייתה ונשארה מקהלת החזנות הטובה בעולם, וכידוע בכל דבר יש יום טוב ויום פחות.
בברכה צבי
|
| נשלח ב-26/7/2011 21:41 |
|
| |
"מקהלתו של מאסטרו אלי יפה הייתה ונשארה מקהלת החזנות הטובה בעולם"??????????
בעבר? אולי. היום?? נו נו... היא טובה ומושקעת, אבל אם אתה משווה אותה ל"נעימה" של מרק טמרליס, או ל"לשמוע אל הרינה" עם מאיר בריסקמן, ואפילו למקהלת מכון ת"א- לא נראה לי שהיא ממש לוקחת את התואר מקהלת החזנות הטובה בעולם. יש לכך סיבות רבות לדעתי, וד"ל ואכמ"ל.
הק' מעניש
|
|
|
|
|