| נשלח ב-30/7/2011 23:01 |
|
| |
לשמחתי שמעתי מהלפגוט השבת חידוש מקסים!
עד כמה שידוע לי החזן הלפגוט אף פעם לא שר (או לא יכל לשיר) בפאלסט אמיתי,
השבת לקראת סוף הקטע "ובנוחה" של רוזנבלט הוא שר את "חדש ימינו" בפאלסט מושלם ולא רק זה אלא גם עבר חזרה לקול מלא באופן חלק, (כמדומני שזה נקרא אם איני טועה מצבווצ'א).
תוקן על ידי עוד_1 ב- 30/07/2011 23:44:35
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 15:52 |
|
| |
וזה סיבה למסיבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 16:14 |
|
| |
התכוונת לומר שזו סיבה למסיבה?!
ובכן כן!!! כשאני רואה שהרבה אנשים מתחילים להספיד את הלפגוט על יכולותיו הקוליות,
אני שמח גם לבשר משהו חיובי חדש ומרענן מבחינתו, (או מבחינתנו)
כן, נכון! קולו "לא כמו שהיה פעם", אלא הולך ומשתפר, ואף משפר את יכולותיו הקוליות בוויראציות שונות.
והעיקר שהוא גם "מתפלל" לא רע בכלל. באמת זכורני שלא ידע לעשות כלום
למעט מאשר להיות תקליט מעולה של קטעים שלמד.
אבל אין מה לעשות, אדם שמתפלל כש"ץ כ10 שנים ברציפות (בפרט אם זה מקום קבוע) כל שבת ושבת,
עמוד התפילה הופכת אותו להיות חזן אמיתי ברצונו או בע"כ.
תוקן על ידי עוד_1 ב- 31/07/2011 16:17:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 16:20 |
|
| |
הלפגוט הוכיח בשבת שהוא לא רק קול נדיר אלא גם חזן טוב והוא רק משתפר ומתעלה מיום ליום הקול שלו נפתח במהלך התפילה ובמודים הוא כבר התחזק מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 21:32 |
|
| |
מאד משמח שנהניתם מהיכולות הקוליות המדהימות של החזן הלפגוט. אך יש להטיל ספק בטענה כי פתאום נחה עליו הרוח והוא התחיל לאלתר בחן ובחסד. זה שנים שהוא מכהן כחזן והיכולת הזו תמיד היתה ממנו והלאה. מה נשתנה פתאום?
כנראה שעשה איזו תנועה לא מוכרת לכותב שחשב שמדובר באילתור בנוסח. מה שיש לו יש לו, ומה שאין, אין!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 00:26 |
|
| |
הדוקטור עודדו לאלתר!?!
הוא עודדו לצווח!!
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 01:19 |
|
| |
ניוטרל, אני חושב שזה לא נכון לומר שהלפגוט צווח. יש לו קול חזק מאוד, ולאו דווקא צווחני. מה שהדוקטור "עודד" אותו לעשות זה לנצל עד הסוף את הקול הגבוה שלו, כדי שכולם יחשבו שהוא כמו קוסביצקי... בואו לא נקח מהלפגוט את מה שיש לו: הוא מבצע יצירות שלמות בצורה מושלמת (חוץ מכשהוא מוסיף טונים גבוהים שלא נמצאים שם במקור...) ובסך-הכל אנשים נהנים ממנו. עם ההצלחה שלו אי אפשר להתווכח. מה שכן, בחזנות ממש שחלק ממנה הוא לאלתר ולהיות מקורי - הוא קצת חלש. חבל שהדוקטור לא עודד אותו יותר בכיוון של להיות יצירתי גם, ולא רק תקליט של יצירות של אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 01:53 |
|
| |
הרב אלחנן, להלפגוט אכן קול חזק, דבר שלא עומד בסתירה לכך שהטונים הגבוהים שלו אכן צווחניים, משל יצאו מתוך בלון מתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 03:56 |
|
| |
תור_הזהב, אולי אתה צודק. זו שאלה של הרגשה אישית. אבל אתה מזיכר משהו ששמעתי פעם, שהיו אומרים על דוד קוסביצקי (שבהחלט היה לו קול בלתי מוגבל) שלא משנה כמה גבוה הוא היה שר, זה אף פעם לא היה נשמע כאילו הוא צועק. זה היה תמיד נשמע טיבעי ותחת שליטה מוחלטת. גם משה קוסביצקי כשהיה שר בטונים הגבוהים הוא היה נשמע טבעי לגמרי. אלו היו ימי "תור הזהב" של החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 08:03 |
|
| |
אני מניח שגם על הטונים הגבוהים של משה קוסוביצקי ניתן לומר דברים דומים.
באשר לקביעה שלך שזו "שאלה של הרגשה אישית", הרשה לי לחלוק עליך.
ישנה צורה מאוד מסויימת כיצד יש להפיק צלילים גבוהים, אינני יודע כיצד החזן הלפגוט מפיק אותם, אך הדבר אינו נעשה כפי שהיית מצפה מחזן בסדר גודל כשלו.
נסה להאזין לזמרים מקצועיים בעת שירתם צלילים בגובה זהה. איזה צליל עשיר ומלא הם מפיקים, לעומת הצליל אותו הוא מפיק. וכבר דשו בנושא בפורום לפני שנים רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2011 15:25 |
|
| |
שלום וברכה
תור_הזהב משום מה אני חש מעט קנאה...
הלפגוט קיבל מתנה קולית נדירה משמים ואת זה לא ניתן להכחיש, מה שכן בתפילה הוא לא כל כך זורח כמו בקונצרטים בתפילה משהו שם במכונה לא עובד והוא חי במעין נדנדה במשך כל התפילה זה התפילה אבל הקטעים כל יצירה זה עולם קסום בפני עצמו ומה שניתן זה או לפרגן או לקנא אני מעדיף לפרגן.
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 01:07 |
|
| |
ברגע שאדוני מוריד את רמת הדיון להתקפה אישית, הוא מזלזל באינטלגנציה של עצמו.
אשמח לדיון טהור ופורה באשר להפקה הקולית של החזן הלפגוט בהודעתי הקודמת.
התייחסותך הלא עניינית מוכיחה את טענתי.
|
|
|
|
|