אני שמח שהאשכול הזה נפתח. ראשית- יש לי קשר, מצויין וחברי מאד עם החזן צבי וויס. עם זאת, יודעים רבים מחבריי שאינני חושך את ביקורתי מהם, כביקורת בונה וחיובית, אף אם לעיתים זה יוצא "קטלני". אבל הדיסק הזה- אינני יודע אם אפשר לומר "רוצו לקנות" כי לא בטוח אני שזה בחנויות, אבל עשו מאמץ לשמוע! שמעתי את רוב הדיסק בתהליכי היווצרותו. לא כחד אם אומר שקטעים מסויימים ממש "לא התחברתי" אליהם. לאחר שהדיסק יצא לאור בצורתו המוגמרת, האזנתי לו ערב אחד מיוחד, בדרך לשמחות שהיו לי במסלול ירושלים, קרית ספר, בני ברק והבייתה. פעמייםן עברתי על כל הדיסק, ולהפתעתי הרבה- הלכתי שבי אחריו!
לצביקה יש יכולת להעביר את הקטעים בצורה יוצאת מן הכלל, ולבצעם באופן משכנע מאד. צרפו לזה את עיבודיו העדינים של מנחם בריסטובסקי, שבאים להשלים ולהעלות את היצירה של החזן ולא מוקלטים כ"קריוקי" להשלמת מילים (וד"ל), וקיבלתם מוצר איכותי.
אני רוצה להפנות את תשומת ליבכם בעיקר ליצירות: השכיבנו (רוזנפלד+כנס), קהילות הקודש (מלבסקי, אבל עם עיבוד נפלא והגשה מדהימה) ו"שמע ישראל" של לנטוש+צבי וויס עצמו. דווקא מ"מה טובו" לא התלהבתי, נראה לי שזה נכתב לסגנון מסויים שאינני מחסידיו, למרות שצבי עושה את זה יפה. יש כמובן עוד יצירות נהדרות, שחלקם אהבתי וחלקם אהבתי יותר, אבל להתלהב? מהשלוש הנ"ל.
שתי הערות למפיקים: א- אומר גלויות- זה דיסק "כבד". היצירות רציניות ומיועדות לחובבים כבדים. נראה לי שבדורנו יש צורך לשלב טיפ-טיפה קלילות וגיוון ביצירות. אם רוצים שהדיסק יתנגן באוטו ללא הרף- הדיסק הזה קצת כבד מדי. ב- התרגום שמופיע על גב הדיסק למילים "ריבונו של עולם" לאנגלית הוא "ג'ואיש מאסטר אוף ד'ה וורלד", יעני- האלוקים היהודי. מה זה?? צרם לי.
לסיכום- דיסק מצויין, כדאי ומומלץ. יוסי רצה לדעת לגבי תפילותיו- הוא בעל תפילה מעולה! ואכמ"ל!!!
הק' מעניש
 |
|
|