בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

מיאמי? ישראל!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2011 01:00 לינק ישיר 
מיאמי? ישראל!

מיאמי? ישראל!

הופעה שעשתה היסטוריה | אידי, פורום פרחי מיאמי החדש

ביום רביעי האחרון שפשפנו אוזניים - מקהלת פרחי מיאמי עמדה על הבמה בבנייני האומה, וביצעה בהרכב מלא את הקלאסיקה הוותיקה "אנא בכח" - אבל במבטא צברי אמיתי. ולפני שתחשדו בג'רמי וברבינא שסיגלו לעצמם מבטא ישראלי, כדאי שתכירו את הכוכבים החדשים העולים בשמי מיאמי: מיאמי מזרח - סניף פרחי מיאמי בישראל. מסתבר שכשירחמיאל רוצה, זה לא משנה באיזה צד של האוקיינוס אתה נמצא.

אז עם מה נתחיל?

אולי באמת עם "אנא בכח". האמת היא שאין הרבה מה לכתוב - היה כאן פשוט העתק מושלם של "אנא בכח" המקורי מהדיסק "בסייעתא דשמיא". הרגש, העדינות, הדיוק. השיר הזה באמת היה בחירה מושלמת לפתוח איתו הופעת בכורה של סניף מיאמי בישראל - כי באופן מפתיע, הדור הנוכחי של סולני מיאמי מזרח מזכיר להפליא את סולני מיאמי ניו יורק של שנות ה80'. אז לפני שהספקנו להתלבט אם מדובר בנוסטלגיה מדהימה או בחידוש מלהיב, הגיע הקטע הבא:

"ונהיה" המזרחי של רווח. וואו, זה היה חזק. המוואל (סלסול) הכל כך משכנע של בנצי בן יהודה עשה את השיר יותר אותנטי מהמקור... מסתבר שיש דברים שרק ישראלים יכולים לעשות. מנחם קליין, תלמידו/נציגו/שליחו של ירחמיאל האחראי על הסניף הארצישראלי, הצטרף לריקוד וכולנו נזכרנו מיד בימים היפים של להקת "הבוגרים" במופע מיאמי 25 ו 26. נוסי אקשטיין ליווה בתיפופי דרבוקה קצביים והקהל היה אוהד בעליל.

בשלב הזה הגיע האיחוד המיוחל... שני שירים מהאלבום החדש, מבוצעים ע"י מיאמי מזרח ומיאמי ארה"ב ביחד, כדי להוכיח לנו שמיאמי היא אחת - גם אם חלק מחבריה גרים במרחק 12 שעות טיסה.

מיאמי מזרח 1:

DSC_0702.JPG?psid=1

מיאמי מזרח 2:

DSC_0703.JPG?psid=1

המקהלה פתחה עם "מלך" - לפני שנה בדיוק, באותו מקום ובאותו זמן, ראינו את השיר הזה מבוצע על ידי 12 ילדים - ואין ספק שבהרכב המורחב התוצאה מרשימה בהרבה. מיאמי ומיאמי (ובקיצור: מיאמי) השתלבו ביניהם באופן מושלם. ההרמוניה המיתולוגית של רבינא אברמוביץ (מיאמי ארה"ב) - נסיך ההרמוניות שכבר לא יכול לעלות כל כך גבוה - עברה באופן טבעי לאחיו הצעיר חייא. וזה לא היה יכול לצאת טוב יותר.

כאן ניגשו לקדמת הבמה נועם סגל ממזרח ויצחק ברנדיס מארה"ב שהוכיחו לנו שהם לא רק יודעים לשיר אלא גם ללמוד כמו שצריך. בעברית ובאנגלית לסירוגין הם ביארו לנו את השיר "תורה תבלין" ומשמעותו. זה, למעשה, המוטו הקבוע של ירחמיאל... אז עכשיו יש לזה גם שיר רשמי! הגיע הזמן, לא?

בכל אופן, לאחר דברי התורה זכינו לחוויה מוזיקלית אמיתית, עמוקה ועשירה. המקהלה המאוחדת עמדה על הבמה המדורגת ושרה בהרמוניה מושלמת, מורכבת מהמון ילדים, את אחד השירים שחברי הפורום דירגו כבר מזמן כאחד הטובים ביותר באלבום. הסולנים הגיעו לסירוגין ממזרח ומארה"ב - אבל כולם כולם הגיעו ממיאמי המקורית.

הקראת שמות! בהופעה היסטורית שכזאת לא מדובר ברגע פשוט. מנחם קליין (או אולי ירחמיאל בעצמו, אם להסתמך על המאמר ש"שלוחו של אדם כמותו") הציג את הפרחים הישראלים כשהקהל לא מפסיק להריע. ירחמיאל הציג את האמריקאים (אל דאגה, הרענו להם כמו שצריך!) והגענו לרגע השיא:

DSC_0705.JPG?psid=1

DSC_0706.JPG?psid=1

מי לה' אלי.

בית בעברית, בית באנגלית. שילוב בין שורות בעברית ובאנגלית. מה ששמעתם אצל יוסי אייזנטל במוצ"ש האחרון היה רק טעימה מאולתרת... כאן היה הדבר האמיתי! אין טעם לכתוב איך זה היה, כי מי שלא נכח שם - לא יבין. מי שהיה, לא ישכח את זה כל כך מהר.

הקסם של מיאמי - ושל מיאמי.

של מיאמי.

עוד תמונות:

DSC_0708.JPG?psid=1

DSC_0715.JPG?psid=1

DSC_0733.JPG?psid=1

DSC_0742.JPG?psid=1

DSC_0746.JPG?psid=1

עוד תמונות מההופעה בקישור הזה

תוקן על ידי אידי ב- 21/08/2011 03:00:15

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 01:15 לינק ישיר 

וואו, איזה סיקור מושקע!
מיאמי מזרח באמת הופיעו מדהים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 02:27 לינק ישיר 

יפה מאוד!
רק דבר קטן: מי שסילסל היה למיטב זכרוני בנצי בן יהודה ולא אוריה אביטבול כמו שנכתב.
בנצי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 02:30 לינק ישיר 

אופס!
אתה בטוח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 02:39 לינק ישיר 

הרגע בדקתי ו... כן, אני בטוח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 02:59 לינק ישיר 

תודה פסנתר... אני אתקן עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 07:46 לינק ישיר 

אידי - כל הכבוד!

וד"א, שנה שעברה זה גם היה מבוצע כאן על ידי 11 ולא 12.. :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 11:03 לינק ישיר 

נכון 11 ולא 12...
ווואוו איזו השקעה!!!!!  ואכן לדעת רובינו מיאמזרח עשתה את הערב, והפכה אותו לבלתי נשכח כמובן בהשראת מיאמערב האהובים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 11:16 לינק ישיר 

ריבי??? ברוכה השבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 11:34 לינק ישיר 

אידי !!!!!
איזה סיקור... תענוג לקרוא!
-----
מיאמי מזרח עשו את ההופעה... ולאו דווקא מצד החדוש שבעניין, הביצועים של המקהלה טובים יותר בהרכב מלא. כאשר המקהלה מלאה מבחינה מספרית אז אפשר לטייח טעויות מנוריות, לדעתי, החלקים המעורבים עם מיאמי מזרח נשמעו טוב יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 11:42 לינק ישיר 

מיאמי מזרח היו טובים יותר מכמה סיבות:
1) כמובן ההרכב שגרם להופעה להראות הופעה של מקהלה אמיתית...
2) מנחם קליין המאמן, אין ספק שמה שחסר במיאמערב זה איזה מרץ של בחור צעיר. מנחם קליין המריץ אותם בדיוק כמו ירחמיאל הצעיר...
3) כמובן שהשילוב בין שתי המקהלות היה גם הוא ענין שהוסיף למזרחים להראות טוב יותר.
4) השירים, השירים שהמיאמזרחים שרו הזכירו נשכחות והראו שהם שיכים למיאמי של פעם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 14:45 לינק ישיר 

תודה על הסיקור,(הוא מוצלח גם למי שהיה בהופעה,כי לא תמיד אנשים יודעים לסכם לעצמם את מה שהם ראו...,)
וק"ו,שהסיקורים בכלל וכאן בפרט,תורמים רבות,ל 'בוגדים' מביננו,שלא היו בהופעה,כמוני למשל...
אני לא חוזרת בי לגמרי מדעותי הקודמות...בנוגע למיאמי,ואני לא באה ממקום של ביקורת כפי שכמה חברים כאן הבינו אותי...זה פשוט סוג של אכזבה עמוקה,(אפי' צער..),כי מיאמי עמוק בנשמה שלי,ואני חשה חסר גדול...
את השירים אני שומעת בלי הפסקה,מכל הזמנים,גם את החדשים אני מאד אוהבת.ובכל זאת,חסר...חסר משהו...!!!
אני מנסה להתחבר למיאמי החדשים ומזרח,יכול להיות שזה יצליח...אני צריכה כנראה לראות הרבה וגם לשמוע כדי ליצור את הקליק....נקוה שזה ילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 19:51 לינק ישיר 

מישהו זוכר את ההודעה הדרמטית הזו? 

נפל דבר בישראל! ההודעה הדרמטית!

יושר חשבה שהיא תצליח למתוח אותנו עד אחרי סוכות, 
אבל זה לא הלך לה. 

קחו כסא וכוס מים, שבו ותקראו בעיון: 
קרדיט לשלאגר. 

אחרי עשרות שנות עשייה מוזיקלית, מחליט ירחמיאל ביגן, בוקר אחד, לפתוח סניף של "פרחי מיאמי" בישראל.  ממש כמו ב"כוכב נולד", יערכו אודישנים למעוניינים. מבחני הקבלה יהיו בירושלים ביום שני הקרוב, ערב חג הסוכות. מי שיתברר בעל קול פעמונים או בעל פרוטקציות ימצא את עצמו בפנים

יואב צור | שלאגר

אחרי עשרות שנות עשייה מוזיקלית, מחליט ירחמיאל ביגן, בוקר אחד, לפתוח סניף של "פרחי מיאמי" בישראל.

הבשורה הזאת, שנחשפת לראשונה בשלאגר, יכולה להגשים את חלומם של מאות ילדים ישראלים שחלמו להיות יום אחד ארי גולדוואג או משהו בסגנון.

אז איך זה יעבוד? ממש כמו ב"כוכב נולד", יערכו אודישנים למעוניינים. מבחני הקבלה יהיו בירושלים ביום שני הקרוב, ערב חג הסוכות. מי שיתברר כבעל קול פעמונים או כבעל פרוטקציות, ימצא את עצמו מרכיב את פרחי מיאמי ישראל.

מדובר במהפכה של ממש בענף מקהלות הילדים בישראל. ביגן צפוי להתחרות ב"קינדערלך" המצליחה, ובעוד עשרות להקות בתי-ספר ערים או מועצות דתיות. 
------------ 
http://www.shlager.net/?articleID=2471 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 19:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 19:56 לינק ישיר 

היו ימים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 19:59 לינק ישיר 

שלפורום מיאמי הישן קרראתי אותו אבל לא ידעתי איך מתחברים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > מיאמי? ישראל!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext