שמחה גדולה בליבי שאפשר סוף סוף לראות ולשמוע לאחר מכן שוב את ההקלטה (נשלח אליי באופן פרטי ותודה על כך) חומרים איכותיים הקשורים לעולם החזנות. יצירות רלוונטיות לתקופה, בעיבודים שעושים כבוד למעבד למנצח למבצע לתזמורת ולמאזין , אותי באופן אישי היצירות "הרימו" למקום אחר, נכון, אפשר תמיד לשפר נקודות כאלו ואחרות, כמו עמידה עם דפים ביד על במה מכובדת שכזו או בחירת יצירות למבצע ספציפי כזה או אחר (היתה לי הרגשה שהסולמות ליצירות מסויימות לא התאימו בכמה מקומות ליכוליות הקוליות של המבצע). אני חושב שכשמוזיקאים מתכוונים לומר שהם שמעו קונצרט שעשו בו מוזיקה, הם מתכוונים לקונצרט כזה, קונצרט שהאזנתי לו ברצף ולא קיבלתי כאב ראש...לא מהפורטיסימו ולא מהאינטיסיביות של הליווי הכלי, אלא איפה שצריך יש ליווי ובדינמיקה מדוייקת והיכן שלא צריך התזמורת לא מנגנת,כן, אין חובה להיות עם האצבע על ההדק כל הזמן. ועוד דבר חשוב מאוד בשיקלול הנתונים אני חושב שאפשר וצריך לדרוש מהחזנים להיות מוכנים יותר לקראת קונצרט, כדי שלא יהיו נפילות קטנות באינטונציה שעושות שמות לעור התוף, אני מבין שיש התרגשות במעמד שכזה, אך עדיין אנשים משלמים לכרטיס...תנו להם כבוד מקצועי. למרות שהחזנים עשו את העבודה כיאות, מילה אחת נוספת לחזן אברמסון, שמפתיע אותי בכל פעם לטובה בקצב ההתקדמות המקצועי שלו, אני יכול לומר שאני נהנה מכל פראזה שהוא שר, ובגישה האינטלגנטית שלו למוזיקה, יישר כח. אני מקוה שהסדרה הזו תמשיך להיות מוצלחת, ושהציבור ילמד להעריך שאפשר וצריך אחרת, ושאיכות היא המדד האמיתי להצלחה.
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה.
 |
|
|