וואו, עבר די הרבה זמן מאז תגובתי האחרונה בפורום... העיסוקים משתלטים על הכול.
יש לי הערות מספר לאשכול, והרי הם:
קודם כל, דניאל, יופי של סיקור. התחברתי לרובו.
1. שלום עליכם - לחן: שלמה יהודא רכניץ (אנא מלך, יהי רצון, ה-א' במקור.....), פתיחה: משה לאופר, עיבוד: מנדי הרשקוביץ (תזמורת פריילאך).
פתיחה נחמדה ביותר (שאפו ללאופר!) המעבר בשיר בין איטי למהיר (או פחות איטי.....) תקשה על שירתו בשולחן שבת.
פתיחה של לאופר – יעני העשרים שניות של האקרדיון והמיתרים בהתחלה? זה כל מה שהוא עשה?
3. על כן ציון - לחן: מרדכי בן דוד, עיבוד: מנדי הרשקוביץ .
זה מרדכי שחיפשנו !! שיר מרגש, לחן שמבטא את המילים, עיבוד מתאים ושירה מרדכאית במיטבה !
לחן בוכה במילים 'על כן ציון במר תבכה.... ליבי ליבי על חלליהם.... ומקווה במילים כאתה ה' באש הצתה ובאש אתה עתיד לבנותה, נחם ה' אלוקינו את אבלי ציון.
בהחלט. שיר מרדכאי קלאסי וכובש. זה המרדכי שלנו.
5. הזכירו לפניו - לחן: אדמו"ר מרוזין זצוק"ל כתוב בקטן מתחת: מורי ורבי אדמו"ר מריבניץ זצוק"ל נהג לזמר את השיר הזה בזמנים מיוחדים. עיבוד: אבי דרור.
שיר חסידי אמיתי, אבל לא יותר מדי, על אף מה שהיה אפשר לחשוב מזהות המלחין. יכלתם לעבוד עלי בקלות שזה יוסי גרין....
לא להיסחף... זהו לחן לא-גרינאי בעליל. אני מסכים שהוא מדיי מפתיע ובלתי צפוי מבחינה מוסיקלית, יחסית ללחן אדמו"רי.
7. אנעים זמירות - לחן: אדמור מליובוויץ זצוק"ל (כך במקור, כמובן ) עיבוד: אבי דרור.
ביצוע מיוחד לשיר ידוע, מישהו טען איפה-שהוא שמרדכי נזכר בשיר בעיקבות הביצוע של בריו חקשור, נו, שוין ......
בריו ביצע את אנעים זמירות החב"די? היכן, אם מותר???
10. נכספה - מלחין: משה לאופר, פתיחה: משה לאופר, עיבוד: אברומי בערקו, ביצוע: אבי דרור (מה זה אומר 'ביצוע' ??)
שיר רועש יפה מאוד, מהסוג לו ציפיתי באלבום זה, העיבוד בסדר, אבל לא משהו.
חבר טען לי, שזה לא טוב שמרדכי הוציא עוד 'נכספה' אחרי שיש לו את נכספה המרגש ('תמיד בשמחה')
אבל לדעתי זה בסדר, מכיוון שזה רועש.
למעבד, אברומי בערקו, טרם מלאו 22 שנים. בחור צעיר ומוכשר ביותר. הלחין שיר אחד לשלוימי טויסיג, ואף עיבדו. עוד נשמע עליו רבות, לדעתי. כוכב עולה בארה"ב החסידית.
11. שיר כיסופים - לחן: מרדכי בן דוד, מילים: ליפא שמלצר, עיבוד: אבי דרור.
שיר מרגש מאוד, ואני מאמין שאם הייתי מבין את המילים במלואם זה היה יותר מרגש.
כשיהיו לי את המילים ביידיש בכתב, אתרגם עבורך בלי נדר (מוסטלי מיוזיק טרם העלו את עטיפת האלבום המלאה).
סיכומו של האלבום לטעמי: המוסיקה מצויינת. הלחנים בסדר גמור עד טובים.
אבל באמת, כך אנחנו אמורים לזכור את מרדכי???
השאלה זועקת ומרתיחה אותי.
לדעתי הענייה, מוטב היה לו לבן-דוד לו היה חותם את הקריירה שלו ב'כולם אהובים'.
אני ממש רואה את זה כ'כל המוסיף – גורע'.
מה רע ב"...אוי וזרע עבדיו ינחלוה, ואוהבי שמו..." או ב"מיין טייער ליבער קינד דו לעבסט און א טעות...", ואפילו ב"את אחי אנוכי מבקש", כדי לסתום את הגולל על שנים רבות של קריירה מוסיקלית פורחת ומשובחת? למה להשאיר טעם רע בפה לסיום?
אם היה זה אלבום קומזיצאי משובח, ניחא. אבל זה הרי לא.
מקהלת 'שירה' היא מקצועית ומעולה, אבל ה ם אינם אלו שמעניינים אותי כאשר אני קונה את אחרון אלבומיו של מלך המוסיקה החסידית. למשך דקות ארוכות, ארוכות מדיי, ניתן לחשוב שמרדכי מתארח באלבום של 'שירה'.
לא שומעים אותו הרבה ברצועות מסויימות.
השירים טובים, אך כל קו מקשר ביניהם הינו מקרי לחלוטין, ובאחריותו המלאה של המאזין.
התאכזבתי קשות. מוסיקה טובה, אבל בשביל לשמוע קטעים טובים של סינגולדה אני לא צריך את מב"ד.
מרדכי, כך אתה רוצה שנזכור אותך? תעשה טובה, תנחית פצצה אחרונה, משהו שישאיר טעם של עוד ועוד. בבקשה.
משיחמשיח
1. דוד וורדיגר חי נושם ובועט. עד מאה ועשרים.
2. אלבומים מחו"ל לא זולים? למה אתה אומר כך?
את האסק 24, המעולה, המצויין, הנהדר, קניתי תמורת 20 דולרים באינטרנט מאתר אמריקאי. אני לא בטוח שבארץ הוא יימכר בפחות מ-71 שקלים. זה אלבום כפול, שים לב.
אלבומים מן השורה עולים ב'מוסטלי מיוזיק' 12.99 דולר, 46.5 שקלים. איך זה יקר בדיוק???