בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מערב חזונעס בבית אבי חי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2011 11:17 לינק ישיר 
דיווח מערב חזונעס בבית אבי חי

להלן היצירות שבוצעו בקונצרט (אם לא צויין מה שם המעבד אז הקטע הוא בעיבוד המקורי של המלחין ללא שינויים) מה טובו -- לואיס לוונדובסקי אדון עולם -- סלומונה רוסי (עיבוד: ריימונד גולדשטיין) טוב להודות לה' -- פראנץ שוברט (עיבוד: ג'ושוע ג'ייקובסון) הוצ' ספר תורה -- סלומון זולצר (עיבוד ריימונד גולדשטיין) צדיק כתמר יפרח -- לואיס לוונדובסקי רצה -- יצחק שלוסברג/ דוד רויטמן (עיבוד סטיבן גלאס) לאל עורך דין -- יוסל'ה רוזנבלאט (עיבוד ריימונד גולדשטיין) שמע ישראל -- משפחת מלבסקי (עיבוד מאיר בריקסמן) בעבור דוד -- רומשינסקי/ וולדמן (עיבוד ריימונד גולדשטיין) מי כמוכה -- מאיר פינקלשטיין (עיבוד סטיבן גלאס) ממקומך -- שלמה קרלבך (עיבוד מאיר בריקסמן)א אבינו שבשמיים -- סול זים הדרן---שיר המעלות -- יוסל'ה רוזנבלאט (עיבוד מאיר בריקסמן)   החזן היה במיטבו וכן המקהלה מה אומר פשוט הנאה צרופה היתה לי לשבת להאזין למוזיקה האיכותית שבוצעה שם הן מצד המקהלה המעולה והמנצח המעולה רועי אזולאי הן מצד החזן אריק וולהים והן מצד המנחה שלומי גולדברג בקיצור היה שווה כל רגע לכל אלה שפספסו אתם מוזמנים לבוא להשתתף בקונצרט השני אך הזדרזו לרכוש כרטיסים מכיון שאתמול לא היה ניתן להכניס סיכה לאולם...........

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:04 לינק ישיר 

מה זה הדיווח הזה ?????
בדיווח צריך לרשום מה היה שם !!!!!!!!
היה מנצח ללא כיפה
היו 3 זמרי מקהלה ללא כיפות
היו 4 זמרות מקהלה
וכל אלו אמרו את שם השם המפורש
היה מנחה משעמם
והיה גם חזן מבית כנסת רפורמי בחוצלארץ
כמובן שגם היה מספיק מקום פנוי לאחר שהרבה אנשים יצאו והלכו הביתה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:42 לינק ישיר 

אל תבוא אם זה לא מתאים לך, החזן לא רפורמי וזה רכילות, לפי מה שידוע לי לזמרות היה כיפות והם אמרו את שם השם בה' במקום בא' ככה שזה מותר.
זה דיווח דיפלומטי ללא כניסה לפרטים, זה די מקובל אצל הפוליטיקאים בפורום.
אני מצטער שלא הלכתי לשם דווקא לפי מה שראיתי היה מאוד יפה
ואלו שהלכו הביתה באמצע, רחמנות עליהם אם הם לא יודעים מוזיקה מהי מה טוב להם בחיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 23:33 לינק ישיר 

עזריאל -לגבי כתיבתך :והיה גם חזן מבית כנסת רפורמי בחוצלארץ , נא שתף אותנו איזו בדיקה עשית
לפני שכתבת זאת ( על החזן אריק וולהיים ) או שעשית זאת ע"ס רכילות או שמועה שאין לה כל בסיס

להלן אתר בית הכנסת ,בו מתפלל החזן אריק וולהים ,שהינו אורטודוקסי לחלוטין :

Congregation Agudath Sholom  

www.congregationagudathsholom.org/עותק שמור - דפים דומים - תרגם דף זה
Congregation Agudath Sholom located in Stamford, Connecticut, US, is the largest Orthodox synagogue in New England.
Rabbi Daniel Cohen - Membership - Cantor Arik W
ollheim
- History 

במידה ולא תתנצל - הנני קורא בזאת להנהלת הפורום "להעיף"אותך לכל הרוחות ולא לאפשר לך כתיבה
בפורום ואף פירסום גלוי של שימך - זאת ע"מ  ללמד לקח "ניקים" הכותבים לשון -הרע על חזנים
ללא כל בסיס

לחברי הפורום ,השפויים" - נא תגובתכם בנדון

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 01/12/2011 23:41:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2011 00:56 לינק ישיר 
מירמוזיקה יהודית

שרגא, נכון כשכתבת 'להעיף' העפת את יד ימין כלפי מעלה בחוזקה, הרגשתי את זה כשקראתי את תגובתך :)

לעצם העניין, אני חושב שסגנון הערב היה ידוע מראש, דובר מלכתחילה על מקהלה מעורבת, והפתעות לא היו.

בהקשר לרוב הקונצרטים הנעשים בבית אביחי, כדאי שתדעו, שבית אביחי הוא לא 'המקום' שבא 'לדאוג' למוזיקה היהודית, המטרה הפנימית של המקום הוא לתת פן ליברלי ופושר ולרכך את האותנטיות של המוזיקה היהודית, דבר שמשקיט את מרמורם היהודי של מפעילי המקום, אינני שופט את מטרתם, אך הדבר ברור, שחזנות לא תמצאו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2011 13:31 לינק ישיר 

עזריאלפ כתב:
מה זה הדיווח הזה ?????בדיווח צריך לרשום מה היה שם !!!!!!!!היה מנצח ללא כיפההיו 3 זמרי מקהלה ללא כיפותהיו 4 זמרות מקהלה וכל אלו אמרו את שם השם המפורשהיה מנחה משעמם והיה גם חזן מבית כנסת רפורמי בחוצלארץכמובן שגם היה מספיק מקום פנוי לאחר שהרבה אנשים יצאו והלכו הביתה

צר לי
אך לאחר שקיבלתי תגובות התברר כי החזן לא מתפלל בביכנס רפורמי אלא בביכנס דתי למהדרין

מבקש סליחה ומחילה מהחזן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2011 17:30 לינק ישיר 

שלום,

בד"כ אינני נוהג להגיב ואולם הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי כיוון שאני מכיר את החזן אריק וולהיים אישית וגם נכחתי בקונצרט וראוי להעמיד דברים כסדרם. עזריאלפ הוא חצוף וטוב עשה שביקש מחילה. החזן אריק וולהיים הוא יהודי ירא שמיים אורטודוכסי המקפיד על קלה כבחמורה וקובע עיתים. אריק מתפלל כש"ץ קבוע בקהילת אגודת שלום שבקונטיקט ארה"ב. כל אחד יכול ללמוד  על ביה"כ בלינק www.congregationagudathsholom.org ותודה לשרגאפייבל שהעמיד דברים דיוקם. בנוסף אריק הוא בקי ובעל ידע עצום בהלכות תפילה וש"ץ ולעיתים קרובות נדרש לעזור לחזנים שנתקלים בכל מיני "בעיות" הלכתיות. הוא עניו והגון ועומד בכל הדרישות ההלכתיות וחבל שישנם כאלה שאצבעותיהם קלות ולשונם ממהרת להוציא דיבה. ותודה לשרגאפייבל שהעמיד דברים דיוקם. בנוסף אריק הוא בקי ובעל ידע עצום בהלכות תפילה וש"ץ ולעיתים קרובות נדרש לעזור לחזנים שנתקלים בכל מיני "בעיות" הלכתיות. הוא עניו והגון ועומד בכל הדרישות ההלכתיות וחבל שישנם כאלה שאצבעותיהם קלות ולשונם ממהרת להוציא דיבה.

לעניין התכנית עצמה, ראשית האולם היה מלא מפה לפה והחזן והמק' בניצוחו של רועי אזולאי היו בכושר נהדר. שנית, מטרת הקונצרט היתה לפנות לקהלים ולרבדים אחרים, כאלה שאינם מכירים את עולם החזנות ולנסות ולפתח להם צהר ליפי המוז' שכולנו מתענגים עליה. הקונצרט תואר כמסע אל היצירה המוז' של בתי הכנסת ובערב הושמעו יצירות מתקופת הרנאסנס ועד לימינו אנו בליווי דברי הסבר וסיפורים. עבור הקהל שאינו מכיר חזנות ובעיקר חילוני, היתה זו חווייה נפלאה והביקורות כמו גם ההיערכות לקונצרטים נוספים במתכונת דומה הם ההוכחות לכך. הקונצרט תואם את תפישת העולם של האכסניה: "בית אבי חי מבקש ללקט ולחשוף את הקולות הנשמעים בתוך הציבור הישראלי-יהודי, להעניק להם מקום ולאפשר להם להשפיע על החברה והתרבות בישראל...בית אבי חי פונה אל מגוון קהלים, מתוך מטרה ליצור מפגש מפרה ומאתגר בין תרבויות ותפיסות עולם שונות. הבית מאפשר מפגש בין בני קהילות שונות בציבור היהודי בישראל ובתפוצות. בית אבי חי פותח את שעריו למרצים, אמנים, הוגים וחולמים, ומזמין אליו תאבי דעת, שוחרי תרבות וסקרנים. זהו בית פתוח ומכניס אורחים במלוא מובנו של המנהג היהודי העתיק – מקור מתמיד של חיוניות והתחדשות; של הקשבה ולמידה. בית למפגש אמיתי...החברה הישראלית, על שלל זרמיה וגווניה, מזמנת מפגשים בין מזרח ומערב, בין מסורת ומודרנה, בין שכבות כלכליות שונות, בין מנהגים ומסורות מגוונות. בצומת הדרכים בין המגמות השונות והקולות הרבים ניצב בית אבי חי ודלתותיו פתוחות לארבע הרוחות – לשמוע ולהשמיע, לזכות בשפע ולהשפיע. בית אבי חי מארח מפגשים, פאנלים, ימי עיון ודיונים בנושאים הבוערים שעל סדר היום החברתי. תחת קורתינו נוצרת הזדמנות למפגש בין הזרמים השונים בחברה הישראלית ובעם היהודי (מתוך האתר של בית אבי חי  http://www.bac.org.il/About.aspx)  המק' הורכבה מנשים וגברים ועובדה זו גלויה וידועה היתה לכל. באשר לדיון ההלכתי בקשר לשירת נשים לא כאן המקום ואני חושב שיש אשכול בנושא. בכל אופן, כמה נק' שחשוב לזכור: ראשית הנשים לא שרו לבד כי אם בקבוצה, שנית הן שרו דרך מע' הגברה ולבסוף הן שרו קטעים מתוך התפילה כל הנ"ל הם פרמטרים המקילים, לפחות לפי רבים מן הפוסקים, ומאפשרים לשמוע את השירה. מי יתן ועל ידי קונצרטים שכאלה נזכה לקרב הלבבות. )  המק' הורכבה מנשים וגברים ועובדה זו גלויה וידועה היתה לכל. באשר לדיון ההלכתי בקשר לשירת נשים לא כאן המקום ואני חושב שיש אשכול בנושא. בכל אופן, כמה נק' שחשוב לזכור: ראשית הנשים לא שרו לבד כי אם בקבוצה, שנית הן שרו דרך מע' הגברה ולבסוף הן שרו קטעים מתוך התפילה כל הנ"ל הם פרמטרים המקילים, לפחות לפי רבים מן הפוסקים, ומאפשרים לשמוע את השירה. מי יתן ועל ידי קונצרטים שכאלה נזכה לקרב הלבבות.

בברכת שבוע טוב
זאב שפירא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2011 20:16 לינק ישיר 

זאב היקר

אהבתי את תגובתך, ואני חושש שהיה כדאי תגובתו של עזריאל רק בכדי לגרום לך לשרטט תגובה שכזו, אני בטוח ש'לא יזיק' לפורום אם תחרוג מהרגלך שוב ושוב ותעניק לנו מידי פעם כמה תגובות.

תרשה לי לחלוק עליך בדבר אחד והוא מטרת אירועי התרבות בבית אבי חי.

פרופ' ישעיהו לייבוביץ (שהיה בר פלוגתא תמידי של בן גוריון בנושא הפרדת הדת מהמדינה) סיפר שפעם שאל את בן גוריון, 'בחייך, מה אתה צריך את הדת על הראש?, תן להם לחיות לעצמם ואתה תחיה לעצמך', ענה לו בן גוריון 'כשהדת תהיה בפני עצמה היא בוודאי תהווה קונפליקט למדינה, ולהלחם בדת אי אפשר, הדרך היחידה היא 'לאחוז' אותה ביד, כך תמיד היא תהיה בשליטה'.

הנמשל ברור, בית אביחי הוא לא מקום שבא להרחיב את החשיפה לתרבות היהודית, אלא לשנות אותה ו'לאחוז' בה.

בוא נשאר חלוקים בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2011 21:00 לינק ישיר 

ב"ה הכל בא על מקומו בשלום. החזן ירא שמים, גם הזמרות. נשאלת השאלה, אם זה קונצרט "חזנות", למה להופיע ללא כיפות? ולמה לבזות את שם ה'? האם זו אותה מקהלה ששרה יחד עם עזי שוורץ לפני שנה וחצי וגם אז שרו לא כיפות ותוך כדי אמירת השם?

זה ששרים בפני קהל חילוני לא מחייב להתנהג כמו חילוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2011 17:47 לינק ישיר 
לקל עורך דין-החזן אריק וולהיים, לחן יוסלה רוזנבלט, עיבוד ריימונד גולדשטיין,

* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab"> <*

תוקן על ידי zeevsh ב- 08/12/2011 18:21:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2011 18:22 לינק ישיר 

הלינק  לעיל תוקן - תודה

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 08/12/2011 18:24:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2011 01:02 לינק ישיר 

Cb3000 כתב:
אל תבוא אם זה לא מתאים לך, החזן לא רפורמי וזה רכילות, לפי מה שידוע לי לזמרות היה כיפות והם אמרו את שם השם בה' במקום בא' ככה שזה מותר.
זה דיווח דיפלומטי ללא כניסה לפרטים, זה די מקובל אצל הפוליטיקאים בפורום.
אני מצטער שלא הלכתי לשם דווקא לפי מה שראיתי היה מאוד יפה
ואלו שהלכו הביתה באמצע, רחמנות עליהם אם הם לא יודעים מוזיקה מהי מה טוב להם בחיים?

אם לזמרות היו כיפות
היו צריכים להלביש פאות לזמרים...

חרב באה לעולם
על עינוי הדין ועל עיוות הדין
ועל המורים בתורה שלא כהלכה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 22:06 לינק ישיר 

אני קורא לחבר הפורום זאבי להמשיך ולכתוב מאמרים כאלו
נהנתי מהביצוע לאבינו שבשמים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מערב חזונעס בבית אבי חי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext