|
|
| נשלח ב-17/12/2011 21:03 |
|
| |
דיווח מתפילות שבת עם הבעל-תפילה יעקב מוצן בבני ברק
בס"ד
שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו הכותרת לא טועה, השבת החזן יעקב מוצן השתמש בכובעו השני החשוב יותר מכובעו העיקרי והוא "בעל-תפילה". בעל תפילה, שיכול לשתף את הציבור בתפילה, להשתמש בנוסח התפילה האותנטי מבית אבא - ויחד עם זאת להוציא את המירב והמיטב תוך שימוש בציבור=כמקהלה, ובחזני העתיד למבצעים מוכשרים. לוחות המודעות בבני ברק בישרו על שבת חזנות ב"נוסח מודזיץ", לא מובן לי כלל מהו נוסח מודזיץ?!. שמעתי את ר' בן ציון שנקר כאן בארץ לפני כארבע שנים בעוברו לפני התיבה בשטיבל לתפילת ליל שבת וערבית - ולא זכור לי ששמעתי נוסח שונה מנוסח ששמעתי בכל חסידות אחרת. היה מתאים ומדויק לכתוב בלוחות המודעות ולבשר על שבת חזנות עם שירי וניגוני מודזיץ'. דבר נוסף וחשוב לציין: בכל תפילות השבת נמנע החזן מלחזור על מילה יותר מפעם אחת.
תפילת קבלת שבת וערבית עבר החזן מוצן בבית הכנסת הישן והראשון של חסידות מודזיץ' בבני ברק, מקום קטן במיוחד, אני מסופק אם ניתן להיכנס למקום 50 איש ולשבת בנחת. המקום היה צר מלהכיל ודחיפות מימין ושמאל, על החלונות וכו' לאורך כל התפילה - היה ראוי בהחלט לחשוב על מקום אחר אני ביכולתי לקיים הערכת מתפללים אבל בית הכנסת היה מלא מפה לפה החלונות היו סגורים ע"י ציבור שבא לשמוע, ועד רחוב רבי עקיבא נעמדו אנשים אולי יזכו לשמוע משהו מבית הכנסת. תפילת ליל שבת ארכה כשעה, בה הספיק החזן להכניס ניגון מודזצאי על כל פרק תהילים מתוך קבלת שבת יחד עם סיום בנוסח התפילה. רזא דשבת השמיע החזן אילתור, פתיחה מנגינתו של מנדלבוים, מעט חזנות ממנדלבוים, מוטיבים מיצירות שונות, מעט פינציק וסיום על ואנפהא של מנגינתו של מנדולבוים. נוסח התפילה לתפילת ערבית היה בנוסח חסידי (ההונגרי), ולא בנוסח המקובל לשמוע כיום מהחזנים בעוברם לפני התיבה בשבתות חזנות סטנדרטיות. רצה במנוחתינו ע"פ החזן ישראל אלתר בתוספת שינויים הכרחיים. מזמור לדוד - טוב להודות - האדמו"ר הנוכחי תפילות יום השבת התקיימו בבית הכנסת הממוקם ב"בית בגנו" ברח' גוטליב בעיר. כלקח מתפילת ליל שבת הגעתי חצי שעה לפני מועד התפילה.. וכבר אז נכחו מתפללים שהקדימו לשריין מקום ישיבה, החזן מוצן כבר היה עטוף בטלית במקומו... עד מועד שעת התפילה המקום היה מלא עד אפס מקום ובחלונות החלו לבצבץ ראשי מאזינים. שוכן עד/בפי ישרים/ברינה יתפאר - נוסח ובכן ישבתח - רוזנבלט המלך המרומם - שטרייכר, נוסח, והמשך המנגינה כולם אהובים - אילתור את שם הקל - אשל/מוצן המחדש בטובו - ע"פ אור חדש(שנקר) על זאת - מנגינה צור ישראל - עממי נקדישך - ע"פ סול אקוקוש אז - אילתור ממקומך - מנגינה ישמח משה - אשת חיל (שנקר) שים שלום - מנגינה בריך שמיה - רוזנבלט - יחד עם החזנים משה מולר ומשה סלומון
וכל מי שעוסקים - אילתור יזכרם - החזן בלחנו שלו בעבור דוד - יחד עם החזנים משה סלומון ומשה מולר כתר/יחד - נוסח כבודו/ממקומו - מנגינה שמע ישראל - ע"פ ולירושלים עירך שנקר תכנת שבת - נוסח ואילתורים וביום השבת/ישמחו - מנגינה רצה - יוסי גרין מודים - ע"פ הרשמן(רפפורט) שים שלום - מנגינת טוב להודות השיר שהלווים - גנטשוף יחד עם החזן משה מולר אדון עולם - פרומר - יחד עם החזן משה מולר אנעים זמירות - נעימת ?
נכחו בכל התפילות חברים נוספים מחברי הפורום
יישר כח לחזן יעקב מוצן, ליו"ר המועצה הדתית רפי בן זאב, לעו"ד רפי זעירא - ולכל מי שסייע שבוע טוב יהודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 21:32 |
|
| |
דיווח מבית בגנו: עונג שבת
שבוע טוב,
הבוקר התפללתי בבית בגנו (ב"ב). תפילת שחרית ע"י יעקב מוצן, בעיקר נוסח, עברה על מי מנוחות.
החל מ"בריך שמיה" ועד סוף מוסף היה שינוי בכמה רמות בכל הפרמטרים: ביצועי החזן עצמו, שיתוף חז"א (חזנים אורחים), והשתתפות הציבור. החזן צירף את ה"מוישלך" לקטעים רבים: משה סלומון ומשה מולר משני צידיו, וברקע תומכים משה צימנט ויהודה פרנק, מעין שילוב של טריו ומקהלה מאולתרת. עונג שבת צרוף. רציתי עוד ועוד.
יעקב מוצן כמובן התעלה על עצמו בקטע "יזכרם", לע"ד לא אגזים אם אומר שזהו מעין כרטיס הביקור שלו. בכל פעם שאני שומע קטע זה אני מתפעל יותר ויותר מעוצמת הלחן וכמובן מעוצמת הביצוע בלחנו שלו. גם אשתקד בז"י עם ר' שלמה גליק צינתי שקטע זה היווה את שיא התפילה. יש לי תחושה שהקטע מתדלק את מוצן להמשך התפילה. נהניתי מאד לראות את ר' יעקב גם כמנצח על המקהלה המאולתרת, וכמובן יישר כח גדול על הפירגון לעמיתיו. אנחנו (הרשו לי לדבר גם בשימכם) אוהבים ומעודדים זאת.
אולם התפילה היה מלא, הן במעברים ובחוץ, להערכתי מעל 300 איש. סיום התפילה ב- 11:15. משער שתיזכו לדיווח מפורט ע"י יהודה.
חג שמח, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 22:46 |
|
| |
סיפר לי חבר שהיה בלילה יפה בבוקר פחות
תוקן על ידי חזנות2000 ב- 17/12/2011 22:47:32
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 22:56 |
|
| |
שלום חברים
שבוע טוב ומבורך לכלל ישראל אין לי הרבה מה להוסיף אחרי כל המגילה שכתב כמו תמיד ידידינו יהודה המסור אני רק הוסיף שנכון מה שכתב בזה שיעקב מוצן ניגש יותר כבעל תפילה ולא כחזן וזה הורגש מאוד כי אני חושב שבשביל לשיר מודזי'ץ אפשר להביא גם זמר אבל בכל זאת החליט מי שהחליט להביא חזן כדי שאנחנו חובבי החזנות גם נהנה מהנוסח שאין מה לומר מתוק מדבש שווה ללכת ולהשקיע בשביל לשמוע ואילו רק את הנוסח שהוא בודאי לא של מודזי'ץ כי אין דבר כזה נוסח מודזי'ץ יש את הנוסח הבסיסי אם שילוב של ניגונים כמו שנאמר כבר. בכל אופן היה מאוד יפה ומוזיקלי ציבור המתפללים היה כמקהלה והחזן היה כחזן וכמנצח על הקהל ועל החזנים משה סולומון ומשה מולר משה צימנט ויהודה ועוד שהיו גם כמקהלה יותר תומכת בקטעי החזנות שבהם כאמור גם השתתפו שני החזנים מולר וסולומון כל הכבוד לחזן יעקב מוצן שכך דואג לתת במה לחזנים הצעירים ולקדמם שהרי אין במה יותר טובה מאשר קהל צפוף ודורש חזנות טובה וניגונים של מודזי'ץ בקיצור היה מהנה ומיוחד וכן לתשומת לב המוצעה דתית ולמי שהביאו ומביאים חזנים ומקהלות אנא הביאו יותר חזנות וחזנים טובים ומשובחים כמו מוצן ועוד לעיר שיש בה דרישה עצומה לחזנות בעיקר וכמובן לניגונים שהרי הם חלק בלתי נפרד מהתפילה בברכת שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל וחג חנוכה שמח ומאיר
דוד עמוד_ תפילה לשעבר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 12:41 |
|
| |
זכיתי להיות רק בליל שבת (ולהיות 'סרדין אנושי' למשך שעה וחצי..) אך בהחלט היה שווה.
שכויעח לחזן/בעל-תפילה מוצן, שתמיד יודע 'להמציא עצמו מחדש'!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.
|