בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

פיתוח הקול ±נושא מעט מזולזל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2011 09:52 לינק ישיר 
פיתוח הקול ±נושא מעט מזולזל

בוקר טוב
נושא פיתוח הקול הוא נושא מאוד זניח אצל החזנים, אין סטנדרטים גבוהים בנושא, ואין ביקורת נוקבת בנושא.
שאלתי פעם את החזן משה שטרן, כמה זמן צריך ללמוד פיתוח קול בשביל להגיע לשלמות. נענתי שאין כזה זמן אלא שכל החיים צריכים להמשיך ולעבוד להמשיך וללמוד וזאת על מנת להגיע הכי קרוב לשלמות.
פעם התבטא באוזני זמר אופרה, שהוא לא יודע אם היה מסוגל לעמוד בזה ולשיר תפילה שלמה ארבע עשר קטעים ברציפות, ואלו החזנים שעושים זאת שבת שבת והם מסוגלים לכך מבחינה פיזית, כמה היה קל להם הדבר לו היו משקיעים קצת יותר בפיתוח הקול.
פיתוח קול הוא לא "הוקוס פוקוס" וזהו, למדתי ואני אלוף. פיתוח הקול דורש חזרה מתמדת לאורך כל החיים. וזה דומה לשרירן שיפסיק להתאמן שזה כמובן יגרום לו לניוון שרירים ל"ע, כך בדיוק פועלת שיטת פיתוח הקול.
ניתן לספור על כף היד את החזנים שחיים כיום ושרים נכון, הם מעטים מאוד, יש הרבה חזנים שלומדים ומשקיעים פעם בשבוע או אפילו פעמיים אצל מורה לפיתוח הקול, והם משתפרים אך כל עוד הם לא יעבדו מידי יום ביומו שוב ושוב ויחזרו על התרגילים במיקום נכון במחשבה נכונה אחרת זה לא שווה הרבה.
עוד תופעה שקיימת בחזנות, כל חזן שלמד בחייו עשרים שיעורי פיתוח קול כבר מרגיש מוכן ומתחיל ללמד פיתוח קול, זה לא עובד ככה צריך הרבה זהירות בזה זה דבר רגיש. וזה עלול לסכן את המיתרים ולהצמיח יבלות ושאר מרעין בישין.
אני חושב שצריך לעורר את המודעות לענין ובמיוחד אצל החזנים הצעירים שעדיין לא הספיקו להשמיד ולהרוס את הכלי שבגרונם
ומאוד חשוב לי לקרוא את תגובותיהם של חברי הפורום בנושא הזה, ואני בעד שיחד נעורר את הנושא הזה ונחדירו למודעות
יש עוד דבר קטן והוא שירה טבעית, ראיתי חזנים ותמידים רבים שמעוותים את הקול שלהם בכדי שישמע עמוק וחזני, זאת טעות שתחזור להם עוד כמה שנים. זה הרס לקול ולמיתרים וזה חייב טיפול מהיר ואינטסיבי, כמו כן ראיתי מורים שלא העירו לתלמידים שלהם על שירה מעוותת וגרמו להם לנזק. הלכתית היה מותר לפרסם כאן את שמות המורים הגרועים, מעשית אני לא בטוח שזה תופס מבחינה חוקית של חוק לשון הרע...
אני מציע למנהלי הפורום והאתר לבקש ממפתחי קול וממוזיקאים לכתוב מאמרים בנושא על מנת להחכים ולהחדיר את המודעות. כלי חשוב כמו הפורום חבל שלא ינוצל.
יום טוב

תוקן על ידי מאיר_צ ב- 27/12/2011 09:59:40

תוקן על ידי מאיר_צ ב- 27/12/2011 10:05:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 11:27 לינק ישיר 

נושא חשוב ביותר. אני גם עד לכל התופעות האלה.

צריך אבל לחדד ולומר: רוב המורים לפיתוח קול אינם טובים! נקודה. גם בארץ וגם בעולם.

חויתי את זה על בשרי ולקח זמן לתפוס ממי לברוח ולמי להצמד.

אין נוסחת פלא כדי לדעת אם מורה מצוין או להיפך- כי גם מורים מדופלמים לא תמיד יודעים איך ללמד מבחינה פדגוגית. חייבים לשאול ולקבל המלצות, להתחיל ללמוד אצל מורה שנחשב מצוין בעיני תלמידיו, ואז לבחון- האם הוא גורם לך לשיר יותר קל? יותר פתוח ויפה? או שהוא הופך אותך למרים משקולות מקצועי עם "תמיכה" שגורמת לך לנעול את כל הגוף, וצליל שנשמע מאולץ?

הסתייגות אחת מדברי מאיר_צ: דבריך נכונים לגבי חזנים מקצועיים, אך לא כל בעל תפילה או תלמיד לחזנות חייב להכנס להוצאות של 500-600 ש"ח לחדש לכל החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 11:35 לינק ישיר 

בוקר טוב וחג אורים שמח
שמוליקט, אני חייב להסכים עם כל מה שכתבת, זה הוצאה גדולה מאוד אך מי שרוצה תוצאה טובה חייב להשקיע, ואם היו בתחום החזנות ספונסרים שממנים לימודים ומשקיעים, ומבחינתי אף על מנת לקבל תמורה המצב היה נראה שונה.
תראה את האדם הזה הוא זקן מופלג אבל עדיין מסוגל לשיר ביופי ובאיכות זה מגיע רק על ידי שירה נכונה והרבה אימון
http://youtu.be/ogWdRFrJmWM
תראה לי חזן אחד ששר ככה בגיל הזה

תוקן על ידי מאיר_צ ב- 27/12/2011 11:35:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 13:56 לינק ישיר 

פיתוח קול זה דבר חשוב, אבל תמיד צריך לזכור שחזנות היא לא בדיוק 'חופפת' לשירה אופראית. ורוב רובם של המורים לפיתוח קול בארץ ובעולם- מומחים הרי בשירה אופראית, לא חזנית...
אם חזן 'משתפשף' בשירה אופראית במהלך חייו- מה טוב, אבל הוא חייב גם להיות בקיא בכל הקנייצ'ים והקרעכצים של בעל-תפילה...

הד"ר המפורסם (כן ד"ר? לא ד"ר? זה ממש לא משנה!) סיפר פעם באחת מתוכניותיו, שהחזן ויגודה, בהגיעו לגבורות פלוס פלוס, אמר לו שמעולם לא הלך למורה לפיתוח קול, והוא גם לא היה צריך את זה...

מבחינתי- אם אתה חזן ידוע ומפורסם שמרוויח כמה אלפים טובים כל שבוע- אתה יכול להרשות לעצמך את הלוקסוס הזה של הליכה למורה טוב לפיתוח קול, פעמיים בשבוע. אם לא- עזוב, חבל על הכסף... עדיף שתתרגל את העקרונות שלמדת אצל מורים מקדמת-דנא.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 16:29 לינק ישיר 

מאיר: תראה לי חזן אחד ששר ככה בכל גיל! הזמר ההוא היה זמר אופרה מפורסם בזמנו, וגם גדולי הזמרים לא מחזיקים מעמד עד כדי כך. זה מאד יוצא דופן. בכל זאת היו חזנים ששרו נכון, כמו החזן ש.ב. טאובה ששר כמעט עד יום מותו, ובגיל 91 ניגש לעמוד בביכ"נ הגדול לתפילת ערבית של ר"ה והדהים את הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 19:01 לינק ישיר 

ראשית, קשה לקחת דוגמא מחזן גדול כמו ויוגדה שגדולתו לא היתה בקולו אלא באיכות דברתו, הוא היה חזן בזכות איכות אמירתו ואיכות תפילתו ולאו דווקא בגלל איכות קולו, ולך תדע לאן היה מגיע לו היה גם לומד פיתוח קול, ואגב הנה הקלטה שלו מגיל מבוגר מאוד http://www.upo.co.il/1880646407

ב. במאמר המוסגר האם יש הקלטה מתפילת ערבית זו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > פיתוח הקול ±נושא מעט מזולזל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext