בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

קונצרט רוזנבלט וקוסביצקי משה/דוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2012 22:06 לינק ישיר 

אוישר ורוממות
כנראה שאינכם מכירים באופן אישי את החזן וינוגרד. הוא האדם האחרון שעושה לעצמו יחסי ציבור.
החזן וינוגרד אדם עניו וצנוע, ואין כל צורך שהוא יתנצל על כך שיש לו "דו" או "רה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 22:39 לינק ישיר 

לילה טוב לחברי הפורום וצופיו
בראש הדברים אני רוצה לצטט כמה דברים שאמר החזן יעקב מוצן לאחר הקונצרט, על הקונצרט.
א. היו תלונות על כך שאלי לאחר סיום היצירה ממשיך עם התזמורת ונותן לחזן לעמוד על מקומו עד סיום היצירה (לכל היותר 20 שניות), המנצח אלי יפה הגיע מן עולם הקלאסיקה, ושם מקובל מאוד וכך זה ברוב האופרות לאחר שהטנור מסיים לשיר את היצירה עדיין התזמורת ממשיכה לנגן ולכן אדם שחי במוסיקה קלאסית וכך העיבודים שלו, כך זכותו להמשיך את היצירה מבחינתו בצורה הזאת, ואין זה נוגד כלל וכלל את החזנות.
ומי שזה לא מתאים לו, ומי שלא אוהב את הסגנון הזה, לא עמד שומר שהכריח אותו להישאר באולם הוא יכל לקום ולצאת, והוא גם יכל להישאר בבית...
(אולי לא דייקתי בדיוק את דבריו של החזן מוצן אך זה היה קו הדברים שנאמרו.)

נעשה כאן עוול באשכול הזה, אתם יודעים תמיד אני מתדהם לאחר קונצרטים ואני מפרגן ככה אני אוהב ולשמחתי אני חי עם זה בכיף. דווקא סבורני שביקורת היא לא דבר מזיק ולעיתים היא מועילה, אך מדוע למען השם אנשים מביעים רק את הצד השלילי שהם כביכול סבלו בקונצרט, מדוע הם לא הציגו גם את הדברים מהם נהנו בקונצרט, למה לא להיות כנה ולהציג באותו המשקל את הדברים החיובים, אני לא מצליח להבין את זה, אני מאמין שזה לא בא חלילה מרוע אלא מחוסר שימת לב, ןאני מקווה שהעוול יתוקן

לשם גילוי נאות, גם אני הקטן לא יצאתי אתמול בהרגשה הכי "מדהימה" בעולם, היו גם פאשלות ועל זה הרחיבו כאן וכתבו וכמובן הגזימו ליכלכו וניצלו את הבמה עד תום מספיק חברי פורום האנונימים, ככה שכל מילה נוספת תהיה מיותרת.

המנצח מאסטרו אלי יפה, לא צריך אותי בכדי שאפרגן עליו ובכדי שאשמור על כבודו, אך אני עושה זאת מהרגשה של פגיעה אישית באנושות כולה, שהפורום כביכול מייצג מדגם...
 אני מעריץ את האגדה הזאת, על המוסיקה שהוא עושה על החזנות שהוא מחדיר בתלמידיו, די לקבל מאלי שיעור אחד כדי להבין את גדולתו ועוצמת הכח הפרשנות ההבנה ההבעה הרוחניות שיש באגדה הזאת.
מאסטרו אלי יפה בונה את העיבודים שלו הכל הכל על פי הבנה פרשנות ודו שיח בין החזן למקהלה, שבעים פנים לתורה דעתו של מעבד אחד ככה ודעתו של מעבד שני היא אחרת, למשל אלי יפה בוחר להשתמש בתזמורת בכדי לנהל דו שיח בין החזן לתזמורת וכמשל בקטע עקביא הוא לכל אורך הקטע מזכיר את הפתיחה של עקביא להזכיר שאת ה"דע מאין באת" מתכווין עקביא קודם כל אל עצמו. לא היה תוו ואפילו שמינית התוו שלא היה בה מחשבה. האם לאהוב את זה או שלא זה זכותו של כל אחד ואחד מאיתנו, כל אדם נולד עם טעם אחר, והיה כאן איזה סכל שגם מה שילמד בכל ימי חייו לא יצליח להגיע לקרסולי ההבנה וגאונות המוסיקלית של אלי יפה, ומעיז לכתוב דברי לעז על הבנתו בחזנות, זה אפילו לא מצחיק.
ושוב מי שלא אוהב יכול היה לקום ולצאת ויכל גם לא להגיע, גם אני לא מתחבר לכל העיבודים אבל אני מבין שזה בא מחוסר הבנה ולא מעודף הבנה.

אני מבקש שתתנו לי הזדמנות להציג את הקונצרט מהצד החיובי: (על פי סדר המבצעים)
החזן יחזקאל קלאנג, חזן ענק מוכר לכולם ואין צורך להפליג בשבחיו, הרי זה הוא שעמד בכבוד רב ביצירות מסובכות וקשות משתי צדדי הסגנונות בעולם החזנות והוכיח שהוא מסוגל לרפרטואר נרחב, ובהחלט הוא מיישם את שיטתו וכיבד את הקהל בהופעה משובחת ועל כן ישר כח.
החזן אלעזר וינוגרד, שביצע יצירה שלכאורה היתה יכולה להיות מבוצעת בהצלחה רק בעזרת קולו המתוק והגבוה, וגם אם היה מבצע את היצירה בפשטות היה זוכה למחיאות הכפיים הללו. אך החזן וינוגרד בחר ובחוכמה רבה להביא פרשנות שלו, והבעה חדשה שלא זכיתי עד עתה לשמוע ביצירה ולירושלים עירך של קוסוביצקי/אודעסר. הוא קיבל במתנה יכולת אמירה חזנית וקולרטורה מטורפת וזה מלבד הקול המיוחד הגבוה ונעים, והוא לקח את היצירה ובנה אותה ביחד עם אלי יפה כך כשכל הביצוע היה דיאלוג של החזן והתזמורת, פיאנו פה פורטה שם טמפו מהיר יותר בפראזה הראשונה ואיטי יותר בשניה, הכל היה מתוחכם ויפה, כך שהדו והרה הגבוה היו רק תפאורה לביצוע הנהדר הזה. הביצועים שלו מצליחים לגעת ישר בלב שלי וזאת סיבה מספיק טובה להערכה הרבה שאני רוחש כלפיו.
 ולמי שקשה לו לראות בהצלחה של אחר, אני הייתי ממליץ לטפל בזה פשוט חבל על האנרגיות... זהירות הקנאות לא בריאה
"יחסי ציבור" הצחקתם אותו....
החזן יעקב מוצן, גם כן חזן ענק שמוכר לכולנו וכל מילה מיותרת, אני מאוד נהנתי מהביצוע של ובדברי קדשך, יצירה שבד"כ אינה נמצאית ברפרטואר של החזן מוצן, והוא לקח את היצירה היישר אליו, כמובן שמו הולך לפניו, ושאיזה שהוא פ'ישר כתב כך או כך, בחיאת את מי זה מעניין.
החזן שמואל ברזילי, יש לו אמירה יפה ופה מתוק, חזן עם ניסיון שנמצא באחת המשרות החשובות בעולם כבר עשרות שנים, אז נכון קולו היה בעוכריו, הוא היה חולה ובכל זאת התאמץ להביא את המקסימום בעבור הקהל, ואם יש למישהו בעיה שיבקש את מספר הטלפון שלו...
החזן אברימי קירשנבאום, מוזיקאי מחונן, עילוי ממש פרפומר שניחן באמירה מטריפה, אכן זה היה עיבוד מאוד קשה, אברימי הפגין שליטה והוא לא פיספס כלום על אף הלחץ הגדול בו היה נתון, אם הוא היה צריך לשיר את זה בסולם הזה או אחר זה כבר שיקולים שלו. אנחנו שופטים כאן את החזנים הצעירים כביכול היו זקנים ורגילים עם נסיון עשיר, אין לשכוח מדובר סך הכל בחזנים צעירים. אז היו כמה שניות בשיר שהיה לו קשה יותר אבל הוא לא נשבר לא נסדק ולא נפל, הוא המשיך לרגש ולבצע תוך שמירה על הקוו,
אני אישית אוהב לשמוע את אברימי כשהוא שר סטייל אמירתי יותר ופחות קוסוביצקאי אך כל אדם עם הטעם שלו ועם החשיבה שלו.
החזן יוסי שוורץ, מלך ההפתעות, בחורציק מוכשר ברמה בלתי ניתנת לתפיסה בכלל, הוא עלה לבמה לשיר קטע שהיה שור בראשו כחובב חזנות ולא יותר הוא עלה לשיר מבלי להכיר את הפרטיטורה והוא סמך על כשרונו וזה הצליח לו לגמרי, הוא שר עם המוסיקה במדויק מבלי לפספס פשוט לא הגיוני. וזה כבר קרה לו פעם כשהוא ניצח על מקהלה ברגע האחרון מפני שהמנצח הקבוע פתאום לא חש בטוב. כמו שאמרתי מלך ההפתעות ושוב הקהל אמר את דברו במחיאות הכפיים.
כנ"ל גם אותו אני לא אוהב לשמוע בסגנון קוסביצקיאי אלא בסטייל יותר כץ או הרשמן וכאלה ששם יותר מתבטא המוסיקליות שלו וההבנה שלו כמבצע.
והבחורציק הזה שבשבת הפתיע את קיבוץ עין הנציב בהוצאת תוצאה מרשימה מקבוצת נערים, הבחור הזה עוד יהיה אגדה אני בטוח. ובכלל בגיל כזה כבר לעלות על במות בליווי כזה, שאפו.

מי שקרא את דברי והגיע עד כאן, כל הכבוד זה מחמם את הלב, אני באתי בכוונה להביא את הצד החיובי שהיה בקונצרט, כמובן היו גם דברים שלא צלחו כ"כ וזה כבר היטבו לפרט מספר חברי פורום. במבחן התוצאה הפורום לא מהווה מדגם של חובבי החזנות וזה אנו חייבים לזכור. היו גם כמה שניצלו על חשבון זה לתקוף אישיות חשובות אחרות בעולם החזנות בעזות וללא קשר לכלום. אני לא חושש מביקורות ואני יודע שיהיה שינצלו את דברי אלו לתקוף אותי ואת אחרים על דה ועל אה, ולי נותר לאחל להם בהצלחה והחלמה מהירה.................................................................

שבת שלום לכולם
אגב. אם היה משהו מתיש בקונצרט זאת היתה ההרצאה על יוסלה מפי הרבנית מעיריית ירושלים

תוקן על ידי קולני ב- 09/02/2012 23:05:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 23:01 לינק ישיר 

החזן וינוגרד הוא האחרון שעושה לעצמו או מבקש שיעשו לו יחסי ציבור,
כנראה שמה שעושה לו יחסי ציבור זה עצם ההופעה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2012 12:48 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 12:48 לינק ישיר 

חזנות2000 כתב:
על מה כל הטררם? אלי יפה טירון בענין הקונצרטים ולכן ההתאמה בין המבצע ליצירה היתה 0%! והתזמורים שלו לא מתאימים לחזנות אפילו שהם מאוד יפים. היה את ההוא ששר ולירושלים עירך וינוגרד, ישב כמה כסאות על ידי המנצח בנימין גליקמן והוא היה נסער אחרי הביצוע הזה מהיופי ואני חושב שאולי הוא זה שהיה הכי טוב בקונצרט.  שמאלצימו:אני לא רציתי להיכנס לזה, אבל אחרי שנכנסת אני חייב להגיב׳ ראשית אבי ברק הוא בכלל משחק בבריכה של הקטנים ולאף אחד לא אכפת אם יש שם מישהו בלי גלגל. סובול הוא בבריכה של הגדולים אבל הוא שוחה עם מצופים וגלגל משאית!!! סובול לא קופץ מעל הפופיק* הוא הולך בפשטות שמוכיחה את עצמה כבר שלושים שנה, אצל סובול אין חלטורות כאלה וגם אם יש אז הקהל לא מרגיש. אלי יפה הוא המציל בבריכה של הגדולים אבל בשביל זה הוא צריך שותף שיעבוד איתו חודשים בשביל להגיע לזה ובשביל שהתוצאה תהיה טובה לא מספיק לדבר~~~ אני חושב שהקונצרט הזה יהיה חשבון נפש מעולה למפיקים של הקונצרט הזה לדעת מה יש לתקן לקונצרט הבא. אני לא רוצה להיכנס יותר מידי לפרטים כדי לא לפגוע במי שאין לו.
קיבלתי תגובות לא מחמיאות על ההערות שכתבתי בסערת רגשות אחרי הקונצרט))))))) אציין שאני אוהב את המוסיקה של אלי יפה הרבה יותר מאשר של האחרים בתחום רק שיש לי כמה השגות על זה!!!! אני לא עומד מאחרי כל הדברים שכתבתי!! זה היה מתוך תחושת האכזבה אבל כשאני מסתכל עכשיו אחורה אני מאוד לא חושב ככה!! היה בקונצרט איזה פדיחה שתתוקן בקונצרט הבא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 21:10 לינק ישיר 

לחזנות 2000,
שמחתי מאד לקרוא מה שכתבת, לא רק בגלל הכנות שבדברים, אלא בעיקר בגלל שגם אני עברתי תהליך דומה...
יצאתי מהקונצרט מאוכזב למדי, ואף נתתי לזה ביטוי בהערה ששלחתי לפורום. (כן שמאלצי, בקטנה...)
אבל בהמשך יצא לי לשמוע הקלטה של הקונצרט, חלק שמעתי יותר מפעם אחת, ואכן הדברים נראו ונשמעו לי אחרת לחלוטין. אדגיש שלש נקודות.
1. אין ספק, אלי הוא גאון עולם. וכדרכם של גאונים, המוסיקה שהוא כותב מורכבת ולא פשוטה.
    אי אפשר לרדת לעומקה אחרי שמיעה של פעם אחת, גם לא אחרי פעמיים.
    צריך לשמוע שוב ושוב כדי להבין במעט את הגאוניות והיצירתיות שלו.
    כמובן שהניצוח שלו הוא משהו קסום ושמימי, והתזמורת נשמעה במיטבה.
2. יצאתי מאוכזב בעיקר מרמת החזנים, מהצרידות, מהטונים הלא נקיים וממאבקם של הצעירים במנעד הרחב.
    אבל מעניין, בהקלטה לא שומעים כלל 90 אחוז מהפדיחות...
    כנראה שבאולם עצמו הדברים נשמעים אחרת, ואולי כדאי להחליט (אני בכל אופן קבלתי ע"ע) לא לבקר, בטח שלא ביקורת שלילית, לפני האזנה נוספת. לא להשתלח מיד בתום הקונצרט, זה כנראה לא נכון לעשות.
   אציין גם ששלושת הצעירים שבחבורה "זכו" ליצירות מורכבות וקשות לביצוע מכל הבחינות. וכבר כתבתי לא פעם שצריך לדון חזן גם יחסית למורכבות היצירה שביצע...
3. אינני זוכר מתי לאחרונה היה אולם כ"כ מלא בקונצרט חזנות. אני מתכוון, בירושלים...
   היה תענוג לראות את ההמונים, ואני משוכנע שכך יהיה גם בקונצרט השלישי בסידרה.

רוני אופיר

תוקן על ידי rophir ב- 13/02/2012 21:11:48

תוקן על ידי rophir ב- 13/02/2012 21:20:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 12:18 לינק ישיר 

רוני אבל יש בעיה חסר חזן לקונצרט האחרון שמעתי שבן ציון מבריז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 20:38 לינק ישיר 

אין בעיה, יוסי שוורץ יחליף אותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 09:04 לינק ישיר 

בן ציון מילר לא יופיע בקונצרט השלישי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 09:58 לינק ישיר 

האם "הפסטיבל היהודי בקראקוב" (24.6 -6.7.12 ) בו החזן מילר מתמיד להשתתף
עדיף על הקונצרט בירושלים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 12:01 לינק ישיר 

אל דאגה הענין סגור והחזן משה שולהוף סגר והוא יופיע בקונצרט האחרון. ברכות!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 14:43 לינק ישיר 

בראותי את טרדתם וסקרנותם של גולשי הפורום

בדקתי את העניין עם ההפקה

ולהלן עיקרי הדברים:

ר' בן ציון מילר, אכן לא ישתתף בקונצרט

החזן שלמה גליק נאות למלא את מקומו

עדכונים ותכנית סופית תיסגר ותפורסם בשבועות הקרובים.

כמו"כ, בימים אלו כך מסתבר

נסגרים הקצוות האחרונים

לקראת המשך הסדרה גם בעונה הבאה

לדברי ההפקה- לא יהיה משעמם

וצפויה תכנית מגוונת, עשירה ומפתיעה

ולא רק לירושלמים שבינינו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > קונצרט רוזנבלט וקוסביצקי משה/דוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.