רנד ובריסקמן בר''ג
אכן הייתה חוויה מיוחדת במינה לשמוע אל הרינה ואל התפילה, מפי החזן המוכשר ישראל רנד, והמקהלה, אם המנצח המוכשר מאיר בריסקמן. ממקומך של יוסל'ה, ושמע ישראל של משפחת מלבסקי, וברכת החודש בפי החזן ישראל רנד, ובכלל הנוסח היחודי היה מיוחד במינו. המקהלה מזכירה בסגנונה את מה שאנו רגילים לשמוע בביהכנ''ס הגדול בי''ם, קלאסית. פשוט לעצום את העיניים ולהנות ממוסיקה משובחת וחלומית. יהיו אלו שיאמרו שהיה חסר קצת פורטה, ואש, ואקשן, במקהלה,שאת זה נותן המנצח מר רפאל ביטון, שכבודו במקומו מונח והוא אחד האשמים בנהירה ההמונית והמבורכת שיש לר''ג מכיון ב''ב, וזה דבר חשוב לביהכנ''ס הגדול, (שלצערנו הולך ומתרוקן עם השנים) והאש הזו של רפי הייתה חסרה להם. ויהיו אלו שיאמרו שכך הם רוצים לשמוע חזן אם מקהלה, בצורה קלאסית בלבד, שאת זה נתן מאיר בריסקמן המוכשר, שלמד אצל מאסטרו מר אלי יפה את תורת הניצוח. ישנו דבר שמאוד מפריע להרבה אני בטוח. וזו הנקודה שרוב, אם לא כל, חברי המקהלה הזו הספציפית שהייתה השבת פר' משפטים. הם חברה מחללי שבת שהגיעו ברכבם לביהכנ''ס ודבר זה הוא עצוב מאוד, ואני לא מבין כיצד אותם אנשים שדואגים להביא את המקהלה יכולים לקחת על עצמם את החילול שבת שנעשה, אם חברי המקהלה הם גויים, אני מבין, אבל לא נראה שחברי המקהלה בשבת האחרונה היו גויים, הם נראים יהודים לכל דבר, וזה עצוב מאוד, ושהאחראים יקחו לתשומת ליבם לתקן את המעוות, קשה להנות מתפילה כזו כשבתוכך אתה יודע שהעסק לא נקי, לצערנו כך זה בעולמנו. אני אשמח לראות ולשמוע את החברה האלו בקונצרטים אני מאוד אשמח. אבל בבית הכנסת!!! אני יודע שאם הייתי ממתפללי ביהכנ''ס הגדול הקבועים לא הייתי שותק... _________________ דוד
|