| נשלח ב-23/2/2012 08:30 |
|
| |
דיווח מתפילת יו"כ קטן עם החזנים חגי ימיני ומשה מולר
בס"ד
חודש טוב לחברי וצופי הפורום,
אמש התקיימה תפילת יום כיפור קטן בבית הכנסת הגדול בתל אביב,
כאשר לפני התיבה עברו החזנים חגי ימיני ומשה מולר.
אנו נמצאים כעת בשנה החמישית לחידוש מסורת אמירת תפילת יו"כ קטן בבתי הכנסת בתל אביב, כאשר בית הכנסת הגדול עוברים מידי חודש בחודשו חזנים צעירים ומפורסמים לתפילות מנחה יו"כ ומעריב.
ראוי לציין שוב את חזן בית הכנסת הגדול בעיר שהוא היוזם וכח מניע לביסוס תפילה זו.
החזן חגי ימיני ניגש לתפילת מנחה, כאשר שם דגש על חזרה לנוסח התפילה, בו בזמן שנתן דרור לאילתוריו בתפילת מנחה ויו"כ קטן.
החזן ימיני השמיע את ולירושלים עירך של טודרוס גרינברג, ואת קל מלך/ ונאלמתי דומיה מאין עבודת כהנים בטעם אישי ושונה.
רבש"ע מנהג בית דינק הצדק - החזנים חגי ימיני ומשה מולר ביצעו אילתור על תפילה זו.
אשמנו מכל עם - החזן משה מולר , ע"פ הביצוע המוקדם של משה קוסביצקי (ע"פ רויטמן).
לתפילת ערבית ניגש החזן משה מולר, החזן מולר השמיע חלק מבחכמה פותח שערים של יעקב קוסביצקי, ואילתור על השכיבנו. בין השיטין ניתן היה לשמוע את נוסח התפילה האותנטי.
כי המלכות שלך היא - החזנים משה מולר וחגי ימיני במנגינת "חייב איניש לבסומי".
יישר כח לחזנים ולמתפללים הקבועים הבאים מידי חודש לתפילת יו"כ קטן.
משנכנס אדר מרבין בשמחה
חודש טוב
יהודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 10:34 |
|
| |
ישר כוח לרב חיים אדלר על ההתמדה .
חידוש "יום כיפור קטן" בתל אביב פרי יוזמתו של הרב והחזן הראשי חיים אדלר.
מבחן אמת מדי חודש וחדשו לחזנים צעירים לעבור את טבילת האש של חזנות לשמה בפני ציבור שוחרי תפילה .התחרות בין החזנים כיום רבה ההיצע עולה על הביקוש מאותות הזמן.
האכסנית בית הכנסת הגדול בתל אביב ברחוב אלנבי זאת נוסטלגיה במייטבה שההיכל היה קטן מלהכיל את המתפללים הרבים שבאו לשמוע אל הרינה ואל התפילה.
בחיי המעשה מנהל את בית הכנסת מר משה ציטרין חותנו של הרב מיכה הלוי שליטא שנבחר לרבה הראשי של העיר פתח תקוה ומכאן שלוחה לו ברכת עלה והצלח.
ולמשה ציטרין ישר כוח,אריכות ימים ובריאות טובה והרבה נחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 10:43 |
|
| |
מכיון שיהודה סיקר בטוב טעם לא נותר לי אלא להוסיף מספר נקודות. א.חזרת הש"ץ של החזן חגי ימיני צריכה להוות דוגמא לחזנים ובמיוחד לתלמידי המכונים למינהם אשר מבליעים מילים ומתפללים את הקטעים בחזרת הש"ץ כאילו מישהו עומד על גביהם ודוחק בהם לרוץ.מהחזן ימיני למדנו שאפשר אחרת,כל מילה שקולה ומחושבת. ב.יהודה הזכיר את "ולירושלים עירך" של טודרוס גרינברג,החזן חגי ימיני עיבד את הקטע לתפילה,ללא חזרה על מילים ועם אפשרות לקהל לענות "ברוך הוא וברוך שמו" ו"אמן",ברשותו אני מביא את הקלטת הקטע . http://chazzanut.org/download/libsonmo/Chagay%20Yemini%20-%20Velirushalayim%20Ircha.mp3ג.כל פעם שאני מגיע לבית הכנסת הגדול בתל אביב אני מקבל צביטה בלב כאשר אני נזכר במספר המתפללים שגדשו את המקום,ובמיוחד כאשר היו חזנים אורחים.האם יש תחיה לחזנות בימינו,או שהליוויים הסימפוניים והקונצרטיים מרחיקים את החזנות,ממקומה הטבעי,בבית הכנסת? ימים יגידו. לקראת סוף חודש אדר יערך אי"ה קונצרט חזנות בבית הכנסת הגדול בתל אביב.פרטים נוספים בקרוב.
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 11:51 |
|
| |
ליבזון רשם : "ולירושלים עירך ",,,,,,,, ללא חזרה על מילים ,,,,,,,,,,,,,,,
ראשית - ביצוע יפה ומרענן של החזן חגי ימיני
משה - כנראה היית עסוק מדי בהקלטה ולא בתפילה מאחר ויהודה הדגיש את החזרה
לנוסח התפילה וכלל לא הזכיר את החזרה על המילים
לגבי החזרה על המילים - יש הרבה והשיא למילה "בניין" - ז'קס / סיX פעמים
לגבי הקונצרט המתוכנן לסוף החודש - נא לערוך אותו לפני התפילה ואז לבטח גם
בתפילה יהיו נוכחים רבים