| נשלח ב-7/3/2012 15:34 |
|
| |
כל החזנים טפשים אבל...
אני מזועזע עד היסוד
אמש הייתי בחתונה של ידידים וכטוב מזלגי בבשר, עולים ""חזנים"" שלמען המעט כבוד שנשאר להם לא אזכיר את שמם
עלו ביחד לשיר את שיבנה בית המקדש, יצירה תמימה ויפה שהלחין ישראל שור
ולפתע הזדעזעתי, האחד כלל לא הכיר את היצירה ועלה לשיר בסולם שלא מתאים לו. והשני הביא סולם מהבית הוא שר קטסטרופה, בחור עם קול נעים יפה עם יכולות מרשימות שבמקום להשתמש במה שיש לו החליט לעשות חור בראש לכל המוזמנים האומללים, "ושם נעבדך ביראה" מה אתה צועק? מה? ישראל שור הלחין יצירה יפה. למה להכפיש את זכרו.
ולא שאין לו פטנציאל. יש לו פוטנציאל לא רגיל, אבל לא חינכו אותו כראוי הוא פשוט לא שר, הוא צועק!
והתדהמה והזעזוע הגיע בסוף כששאלתי אותו בתמימות למה אתה לא הולך ללמוד אצל חזן או באיזה גוף ממסדי כל שהוא?. ענה לי "החכם הגדול" הייתי פעם בכמה מקומות למדתי אצל כל מיני אבל לא קיבלתי הרבה "אני יש לי את זה טבעי מורה לא עוזר אלא רק מקלקל"
ועכשיו אני שואל אתכם: משה קוסוביצקי לא צדק כשאמר "כל החזנים טפשים אבל לא כל טיפש יכול להיות חזן"!
ראיתי שביוטיוב יש כמה קטעים מאותו חזן, אני כתבתי לו מכתב נוקב מאוד ובאם לא אראה ממנו להתייחסות מינימלית, אתיר לעצמי להיכנס בו בפהרסיה.
(כמובן שה''עמך'' שהיו בחתונה נהנו מהאנדרלמוסיה הגדולה שעשו ה''חזנים''. אצלי זה מזמן לא מדד)
תוקן על ידי Bnei ב- 07/03/2012 15:36:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2012 12:21 |
|
| |
אמנם כמעט כל ההודעה שלך לגיטימית ועניינית,
למעט השורות האחרונות: הן מעידות על יהירות וגסות רוח.
ראשית, מי התיר לך הלכתית ומוסרית ל"היכנס" בו בפרהסיה?!!!!
נו אז מה אם הוא לא מתייחס אליך, אווו אתה בטח אלוהים או משהו כזה! או לכל הפחות אתה בעה"ב של עולם החזנות!
שנית, במשפט האחרון כנראה שצדקת בחלקו ולכן זה גם לא יעזור לך: הציבור נהנה אז הציבור ישלם! והחזנים ימשיכו בקירקסותיהם,
ואתה וכל מוקירי המוזיקה והחזנות האיכותית תמשיכו לבקר אותם, אבל הם ימשיכו לקבל הזמנות לאירועים וקונצרטים.
(אין במשפט האחרון הסכמה מצידי למצב המתואר)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2012 22:25 |
|
| |
אבקשך לא לפרסם את שמו של החזן. מאחר ולא היינו נוכחים כמוך באירוע זה לעולם לא נוכל לדעת מה עשה אותו החזן שהעלה את חמתך. וכן, היו הרבה חזנים שלא למדו בבית ספר שונים/אצל חזנים ידועי שם, כמה מתוכם נמצאים עמנו ועד עתה הם מגדולי החזנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2012 07:56 |
|
| |
אולי הבעיה באוזניים של בני ולא בשירה של החזן???
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2012 08:25 |
|
| |
beni
אולי הם פצחו פיהם בסולם ריכטר או בסולם יעקב ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2012 23:45 |
|
| |
מה לעשות שהוליווד הגיעה לחזנות והקהל מחפש דם ואש ותימרות עשן!?!
|
|