| נשלח ב-22/3/2012 11:18 |
|
| |
החזן בערל צוקר - הטה אלוקי
http://www.youtube.com/watch?v=bwuxr1DMGMA
לדעתי - ביצוע מעולה
אנקדוטה : מאחורי ישב דתלשניק מבוגר וכשעלה החזן לבמה אמר לחבירו : נו,שוב
פעם מביאים לנו תלמידי חזנות . שתקתי ובגמר הביצוע אמר :או,,,,באמת יש
מה לשמוע ממנו . ואז -הסתובבתי אליו וסיפרתי לו שברעל למד אצל ב"צ מילר
עלה לארץ ואף עשה שירות צבאי - כעולה .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 12:33 |
|
| |
המון כשרון. הייתי רוצה לראות אותו מבצע יצירת חזנות ללא הקשקושים המיותרים לטעמי. על זה נאמר כל המוסיף גורע. גם הידים זזים באופן מוגזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 15:32 |
|
| |
גרימת נזק לחזנות באמצעות you tube
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 15:43 |
|
| |
בני יקירנו
עד בואך לא ידענו חזנות מה היא
אתה לא חייב להיות מרוצה מכל מה שמושמע ומוטב שתברור מילים מכובדות
אין אתה מבטא את דעת הרבים
האם ביצועיך הם כבוד לעולם החזנות????
אתה וידידך מנדל מביעים דיעה אישית סובייקטית ומוטב שתחשפו את שמותיכם והציבור
יבין מאין חוסר הפירגון הזה.
תוקן על ידי יעפ ב- 22/03/2012 15:47:27
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:00 |
|
| |
יעפ אתה בן אדם נחמד ולא יכול לסבול שמבקרים את הזולת. ואולי כל הביצועים טובים לטעמך. כל הכבוד לך. אבל מי שמבחין בחסרון מותר לו להתבטא באופן נורמטיבי בלי להעליב, וכך עשיתי. כמובן שאלה דעות אישיות- אלא מה? אם החזן יקרא ואולי יקח ללבו, אולי יחכים מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:05 |
|
| |
ידידי מנדל
לא השמעת מילה אחת ביקורת בונה
תנועות הידיים של החזן מפריעות לך זו טענה סובייקטיבית
הביצוע היה מדוייק!
אתה לשיטתך היית מרגיז אחרים בהדגשים שלך דווקא
חכמים היזהרו בדיבריכם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:50 |
|
| |
יעפ יקר, האם אין בדבריך קצת זלזול? מותר שיהיה לי דעה משלי, עם כל הכבוד לדעה שלך, ואני חולק עליך. מה אתה מצטט לי פרקי אבות? אם אתה חושה שיש דבר כזה "ביצוע מדויק" מה טוב. אני חושב שכל ביצוע הוא שונה במקצת ומבטא רגש, כוונה ועומק בצורה אחרת. לשיטתך אין כאן "ביקורת בונה"! האמנם? גם אם תחזור כמה פעמים על אותה טענה שהביקורת שלי סובייקטיבית לא אמרת כלום כי ברור שזה סובייקטיבי. וזה גם בונה. אם החזן יעשה שימוש בכישרון הרב שיש בו כפי שציינתי וינסה לשיר את מילות השיר באופן יותר נקי וללא דריידלך מיותרים, לטעמי זה היה יותר משכנע ויותר מרגש. וזה הולך יחד עם תנועות ידים יותר עדינות. ואז הוא יכול להיות חזן עולמי. לטעמי. הסובייקטיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:48 |
|
| |
צפיתי בביצוע הזה, ונהניתי מרוב הפרמטרים שניתן למדוד. הביצוע אכן מדוייק כפי שביצעו החזנים קוסוביצקי והבאים אחריו, חבל שלא נצמדים למקור וללחן האורגינלי של החזן ד"ר הרב ישראל שור, יש שם כמה טוויסטים מעניינים שהחזנים לא מבצעים מאז הקליט הקוסוביצקים בדרכם שלהם. ניכר בבירור כישרון הביצוע, שירה נקייה ואינטונציה בריאה. אני גם נהנה לראות שהמבצע הזה מסוגל לשיר מגוון סגנונות נרחב הן של מלחינים שונים והן של ז'אנרים רחבים. אך דא עקא שבכל ביצוע שלו אני עדיין מקבל תחושת חקיינות די כבדה, ונדמה לי שבעברכבר עמדתי על התופעה שכשהוא שר גלאנץ שומעים צבע גלאנצי, וברוזנבלט צבע דרמטי וכששר מוזיקה קלה בשיר ששר א.פריד שומעים את זה בהחלט. וזה בעיניי דבר שמחייב עבודה בפרט במישור המנטאלי עם קאוצ'ר מוזיקלי כדי שהביצוע יהיה עצמאי ולא חקייני. עוד דבר שהפריע לי במישור המקצועי דווקא בביצוע הזה הוא במלודיה המושרת במילים "ובכל זאת שימך לא שכחנו" שמשום מה המבצע פתאום שר כזמר מוזיקה קלה וללא כיסוי ה"בל-קאנטו" המפורסם, וזה דבר שלא נהוג לעשות, לא מחליפים טכניקת הפקת צליל באמצע יצירה. גם לי מפריע במעט המשחק עם הידיים וכל הגוף אבל לא במידה כזו שתפגום את הנאתי מהמכלול. גם כאן הווליום של הליווי והאינטנסיביות מפריעים לי להנות באמת.
בסך הכל ביצוע מצויין!
שבת שלום וחודש טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 23:41 |
|
| |
ביצוע טוב, הרבה רגש וכוונה. יש לדעתי קצת 'אובר-דרמטיזציה', אבל זה בגבולות המותר. (שומעים ברקע את דוד קוסביצקי? אולי.. ואם לו היה מותר- מה נאמר אנחנו, 'אזובי הקיר'..?) יש ביצועים יותר 'חד-משמעיים' ויש פחות, כאן הוא מרשה לעצמו 'לשחק' קצת עם היצירה וזה בסדר, זה נשאר בגבולות הטעם הטוב.
באופן כללי- נהנתי. שכויעח.
(ובאשר לתנועות הידיים... נו באמת, הגזמתם!)
|
|
|
|
|