בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הופעה חול המועד פסח תשע"ב סיקור + תמונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2012 16:25 לינק ישיר 

[quote]

לגבי המחיאות כפיים של מקס....גם אחיו הגדול שפרש לא מזמן (ג'רמי למי שלא הבין) 

תוקן על ידי עידודודו ב- 30/05/2012 18:27:00

הוא פרש? מתי? הוא יחסית צעיר בפרישתו לגבי אחרים הפורשים, לא?[/quote]
כן עזב. למה צעיר?
הקול שלו כבר התחיל להשתנות והוא כנראה החליט לא להיות מאלו שנשארים עד שכבר אי אפשר לשמוע אותם (כמו יושי בנדר ועוד הרבה כאלו...).

אגב שמתם לב לפשלות בהופעה:
1. כשריצ'י ומ''מ גולדמן נכנסו לשיר סולו הם התבלבלו בקצב ועד שמ''מ התחיל לשיר רבינא כבר נכנס לסולו שלו (to live a life of torah...)
2. הכובע של ירחמיאל כמעט עף מרוב התרגשות בשיר 'when the siyum calls' שהולחן לכבוד סיום הש''ס.
3.כשירחמיאל הציג את הילדים, ירחמיאל עשה בושות לחיים יהודה גורי.... כמה שצחקתי...
4.זה לא ממש פשלה אבל... בשיר sunshine - ש4 ילדים סחבו כסאות בשביל לשיר שורה אחת של השיר וגמרו לשיר את השורה שלהם עוד לפני שהספיקו לטפס על הכיסא... ואז כמובן סחבו בחזרה אחוצה....
5. הי שחכתי - היו לי עוד כמה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2012 17:21 לינק ישיר 

החלק שלי באדום:

... המסקנות שלי:

א.  רבינא אברמוביץ: זה נראה שהודיעו לו 5 דקות לפני ההופעה שסבתא שלו נפטרה אבל ירחמיאל הכריח אותו    להשתתף בהופעה.... השירה שלו משתבחת מהופעה להופעה ומסולו לסולו והקול שלו עוד לא השתנה לגמרי.
באמת היה לו פרצוף של ט' באב אבל והקול שלו היה בסדר גמור.

ב.  דיוויד צ'רנדוף: קול טוב, הופעת במה מעולה! בקיצור הוא היושי בנדר של המקהלה (בדיסק הקול שלו ממש דומה לשל יושי בנדר!), למרות שאני יותר מסנפטת את דיויד.
שיגדל כבר... נראה לי שהוא לא מקבל מספיק סולואים והוא יכול לקבל. הקול גם בסדר גמור הוא עוד קטן אז יש זמן עד שישתנה.

ג.  חייא אברמוביץ: מרחף לו על פני הבמה....קול צלול ויפה, שירה טובה בדרך כלל אבל לפעמים מזייף (תגיד לי אתה יודע ששם המשפ' שלך אברמוביץ? או שאולי אתה מאומץ?!) אבל זה לא מונע מירחמיאל להוריש לו לאט לאט את הסולואים של רבינא.
מסכים.

ד.  ריצ'י אייל: הופעת במה מ-ע-ו-ל-ה!!!! קול נחמד שירה בסדר. (אתה לא משלים את החסר של אלברט וסול...)
ריצ'י אכן בעל הופעת במה. אני מעריך שגם הוא יפרוש בקרוב. הקול לא מה שהיה.

ה.  דוד פרלמן: קול חמוד, הופעת במה חמודה ועליזה, שירה טובה עם רגש.
דוד, סוף סוף גדל קצת. הקול מעולה והשירה גם.
ו.   בני הדודים (?) עסיס: בדיסק מי לה' אלי לא הפסקתי לשמוע את הסולו שלהם בשיר 'כי לך' ולא ידעתי מי שר את הרגיל ומי את הליווי אז עכשיו אני יודעת שזה הגבוה מביניהם ששר את הרגיל - קול מיוחד מלא ברגש!! לנמוך יש קול קצת צרוד וגם את ההופעת במה שלו לא אהבתי במיוחד.
לגבוה יש באמת קול יפה.

ז.   עקיבא ג'ייקובסון ומ''מ גולדמן: בדיסק יותר אהבתי את השירה שלהם למרות שהם בסדר.
ג'ייקובסון, כבר הספקתי לשכוח מה היה איתו.
אבל למ"מ גולדמן יש הופעה וקול ממש טובים.

ח.   חיים יהודה גורי: בטחון עצמי בשמים, קול יפה, שירה טובה מאוד.
כן... הבטחון הזה...

ט.   מקס הרשקוביץ:   קול השקוביצי צלול וחמוד, שר עם רגש, יכול לזייף לפעמים, מאוד מתרגש בסולואים שלו וספונטנית מתחיל למחוא כפיים, או לפני או בשעת או אחרי הסולו. לא משנה אם זה סולו איטי, מרגש, עצוב - מקס מוחא כפיים!!! זה הפריע לי במיוחד בשיר החדש לכ' סיום הש''ס - כולם רציניים, ירחמיאל מוחה דמעות (ומעיף מגבעות) ומקס מוחא כפיים.

מקס. האחרון במשפחה... קצת ביישן אבל לאט לאט הוא מוצא את עצמו.
כבר כתבתי על המורשת הזאת של למחוא כפיים והאצבע.
הקול מצויין. אני מקווה שהוא יגיע למקום שדייויד הגיע לפני שהוא עזב.
יהיה מעניין לראות אותו קצת יותר גדול.
ושלא יעזוב אף פעם :(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2012 17:37 לינק ישיר 

כבר אמרו כאן בערך את כל מה שרק אפשר...
רק לי קשה להסתגל להרכב הזה של המקהלה?! 
החדשים חדשים לי מדי, והפרחים הותיקים כ"כ גדלו לי פתאום..
בכולופן, ההופעה הייתה מרשימה מבחינת התפקוד של הילדים.. (ירחמיאל, פליז! תגוון יותר בכראוגרפיה ..)
השיר שהולחן לכבודו של סיום הש"ס מדהים!!! (משהו הצליח לקלוט את כל המילים?! בהסרטה לא הצלחתי לשמוע הכל ברור.)
המחרוזת שהורכבה מאוסף שירים ישנים הייתה כ"כ נוסטלגית ויפה! 
אוף! ירחמיאל! בבקשה! למען ה' ולמענינו.. תוציא כבר איזה DVD!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2012 20:42 לינק ישיר 

חבר'ה, מרשים לי להגיב על זה קצת באיחור?
(אלי, יש אישור? )

טוב, אז ככה...
רבינא הלחיץ אותי קשות! מי העציב אותך ככה? תגיד לנו, אנחנו נראה לו מה זה. ירחמיאל, זאת אשמתך?? לא עושים ככה לאחד הכוכבים המוצלחים ביותר של התקופה, שצריך לשבת ראשונה במלכות. 
אגב, שימו לב שבערך בדקה 27:44-27:55 וגם ב01:18:50 רבינא מבליע פתאום חיוך לא צפוי. 

הסיום של "איום ונורא" - זה שהיה של יושי - מחכה ליושי... או לשועל במה אחר... כי עם כל הכבוד למ"מ גולדמן (ויש הרבה כבוד!) - צריך פה מישהו  ש י ש ת ו ל ל !!

בכלל, מחרוזת "יבוא" יבשה קצת... יחסית לDVD היבוא'י המקורי ולמשתתפיו הסוחפים. יושי, דייויד, אלסרט, סול, יהודה גורקין! אייכם? רק מקס ואראלי בולור מצילים קצת את המצב. אבל גם זה לא זה. אני רוצה להרגיש אתכם זזים עם כל הלב, חבר'ה, שאני ארגיש כאילו אני ממש איתכם בתוך המוזיקה! לא "מטיילים" את התנועות.

אגב, אהבתי את הדואט של דייויד צ'רנדוף (הוא באמת מוצלח) ודוד פרלמן (חשבתי שירחמיאל "יככיב" אותו בסדר גודל רציני יותר, יש לציין!) בסיום "גלה". מוצלח ביותר.

את הפתיחה של "הטוב" ירחמיאל נותן קבוע לכוכבים מוחלפי קול...? נראה ככה. 

חייא במתיקות אברמוביצית. אוף, אבל למה זה אומר שרבינא כבר לא שר כמעט...? 
ואפרופו רבינא: ירחמיאל - זה היה רצח אופי לתת לו את החלק הנמוך ב"יבנה המקדש". אוףףףףףף! 
מצד שני: איך התלהבתי לראות את הסיום המסורתי המרהיב של רבינא!!! יאייייי... אחחח... חדש ימינו כקדם, גם אם קצת יותר נמוך. נראה כאילו ירחמיאל מנסה לעודד אותו על הקול המתחלף, ורבינא מהנהן כאילו "נו-נו, יהיה בסדר בסוף, אחרי שאני אגמור להיות מצוברח".... לא? 

גולת הכותרת של ההופעה - לדעתי - והחלק המוצלח ביותר היא ללא ספק "מחרוזת תורה". איזו עוצמה! איזה סחף לקלאסיקות המרהיבות האלו! אגב, זאת רק אני או שהסולנים במחרוזת הזאת ממש אבל ממש מזכירים את הסולנים המקורים בשירים הנ"ל? (אה, כן, למעט מקס שלא מזכיר שום סולן מקורי אלא את ג'רמי...)
איזה דמוי-סיום יפהפה, מלא השראה ובלתי נתפס של רבינא וחייא. הבעיה במיקרופון בקושי הפריעה ליופי המושלם. אגב, חייא המצחיק שלנו, שיהיה בריא - הוא הוכיח לאורך כל הערב שגם אם סולן רבינאי הוא לא, הרי שהוא דואטיסט אברמוביצי מעולה בהחלט. משעשע, לא? 

הסולנים הצעירים והלא-כ"כ-מוכרים-עדיין נשמעים מבטיחים בהחלט. יש עתיד למיאמי. 

"ונהיה" - מזל שלא התפתיתי לשקית הקבוקים הכתומים שקרצה אליי. אין אחריות למה שהיה קורה עם קבוק בפה ורוחות הרפאים (זה דווקא עשה לי אסוסיאציה אחרת, אבל מפאת כבודו של ירחמיאל וחוסר הקשר שלו לכתות רדיקליות למיניהן נניח לזה) שאוכלסו בפרצופיהם חסרי הישע ומלאי העליצות של פרחינו הנחמדים!    

When The Siyum Calls - לא משווה בכלל לביצוע בקליפ, ברר! אבל בלי קשר, מ"מ גולדמן בהחלט עשה את זה מרשים. מעניין אם יזכרו אותו בעוד כמה שנים או שהוא מה"חד פעמיים", למרות שהוא מצויין.

אגב, לא רק חייא יורש את רבינא - גם מקס יורש את ג'רמי, מסתבר... לא רע בכלל. וכאן אנחנו מגיעים ל"מי לה' אלי" - עלוב ביותר לעומת הביצוע בארץ בקיץ האחרון. בלי שום התלהבות והשראה. ואגב, יכולתם להכניס כמה מילים מהעברית, מה יש? זה היה יכול רק להוסיף. מה שכן - רחמים טובי עסיס פשוט עשה את זה, בהרמוניה מדהימה, מדוייקת ומושלמת! 

העיקר שב"שמע ישראל" החבר'ה התעוררו סוף סוף לחיים... סוף טוב - הכל טוב, כמו שאומרים. ובפרט לקבל ד"ש חם מהגוורדיה המיאמית הוותיקה! איזה כיף........... 

באופן כללי - מה שראוי לציין, כרגיל, היא ההרמוניות המיאמית. איי. שירה חיה ונשמעת כל כך טוב. ירחמיאל, כמה שנגיד כל מיני דברים - אתה עדיין הראשון-ראשון-ראשון בתחום, ואף מקהלה לא מתקרבת אפילו למקצועיות הזאת - ובטח לא ככה על הבמה בביצוע חי.
ועם כל זה - מבחינה ויזואלית לא הייתי רוצה את זה כDVD; אין פה מספיק כוחות בשביל לעשות את זה DVD מוצלח. וגם לא רק מבחינה ויזואלית. כי את הסולנים זוכרים בעיקר לפי הDVD - ואת רבינא אני לא רוצה בשום פנים ואופן שיזכרו ככה. הכוכב הצעיר שהוא היה ביבוא - הרבה יותר טוב, אם פספסנו את כל השנים שבדרך.  

ולסיכום - אלי, תודה רבה רבה רבה!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2012 21:21 לינק ישיר 

לפני שאני אמשיך הלאה, אני יודעת ונדמה שאני כאן על תקן ביקורת קטלנית לאחרונה, אך לא כך. אני כנראה מגיעה מכיוון קצת שונה, כאשר אני שומעת או רואה משהו שיכול להיות הרבה יותר טוב, והוכח כך בעבר, אני לא מסוגלת לשתוק.

נוכחתי בהופעה הזאת, נוכחתי גם בהרבה הופעות של פרחי מיאמי בחיי. החל מהופעות בשנות השמונים וכלה בהופעה האחרונה שלהם בחול המועד פסח האחרון. 

היו קטעים חמודים בהופעה, לרוב, הם לא הופיעו הרבה, הזמן התחלק בין אברהם פריד ועוד כמה זמרים לבין המקהלה. 

הם לא היו במיטבם והם לא נתנו הופעה כמו שיכולים לתת.

ואכן, המחרוזת הייתה החלק הנחמד ביותר של ההופעה.

לגבי חלוקי הרוח רפאים - כך בדיוק הגיבה הקהל כשהם עלו על הבמה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2025 09:41 לינק ישיר 

שלום! אני יודעת שאני ממש מאחרת עם זה, אבל רציתי לשאול אם למישהו עדיין יש את הסרטון הזה או תמונות ממנו?
אפשר לשלוח לי מייל ל־ [email protected] ואם מעדיפים, אפשר גם לשלוח לי הודעה בפרטי :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הופעה חול המועד פסח תשע"ב סיקור + תמונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.