| נשלח ב-22/4/2012 00:26 |
|
| |
רשמים מתפילה מרוממת הבוקר בב"ב (מוצן ואופיר)
שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו,
אני יכול פשוט לומר לכם (בכל הרצינות): תעשו "העתק-הדבק" מהדיווח של חילקוב על התפילה בפ"ת.
אך פטור בלא כלום א"א. אצטט מיקבץ משפטים וחלקי משפטים של ידידים והיושבים מסביבי (אני מסכים עם כולם): "בשחרית החזן היה עדיין קר, צרוד (הוא עצמו אמר בהפסקה שאין לו קול), אך במוסף נתן תפילה ענקית, תפילה מהלב, "יזכרם אלוקינו" היה אחד הביצועים הטובים או הטוב ביותר שלו עצמו בשנים האחרונות, הוא אף בכה במהלך הביצוע (וגם אנחנו). אופיר ומקהלתו היו מצוינים, ב"הרנינו" אופיר ידע לתת מקום לחזן, מקום למקהלה, ומקום לקהל", שילוב של יצירות/עיבודים חדשים (תתברך לנצח (לחן-סובול האב), ממקומך, רצה (גרין)) והיצירות הישנותוהטובות, אלו שאין להם תחליף."
אוסיף משלי: נק' המיפנה היתה ב"אב הרחמים הוא ירחם" בסיום שחרית, ולאחר מכן כל מוסף היתה תפילה מרגשת וענקית.
תודה ויישר כח גם לגבאים וכו,
אלכס בהרב, ז"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 02:53 |
|
| |
בא נאמר שקצת הגזמת בסופרלטיבים למוצן ,למרות שבאמת היה תפילה יפה מוצן נתן מה שהיה יכול ובאמת במוסף היה הרבה יותר טוב.השאלה האם זה שלא התייחסת למקהלה זה במקרה או בכוונה כי פה חייבים להגיד מילה ולא למעליותא לאופיר סובול ,שמפאת כבודם של חברי חברי המקהלה אומר בעדינות שזה לא היה מספיק טוב אבל פה אני חושב שיש לאופיר אחריות כי לא היה ״בשר ״ולא קולות ולא באלאנס נכון בין הקולות ,ואי אפשר להתחמק וצר לי ,אבל זה לא נישמע טוב השבת מה לעשות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 11:49 |
|
| |
הי ריגושים, בוקר טוב, מקווה ששלומך בטוב.
קויתי שלא אזדקק לכתוב שוב באשכול זה, אך תגובתך מחייבת. ניסיתי לדחות תגובתי לערב, אך אני כנראה שרוט באיזו נק' במוח, כך שדחית תגובתי מונעת ממני את הריכוז הדרוש למשימותי בעבודתי.
1. לא אני "הגזמתי", אלא כפי שציינתי - הבאתי מקבץ רשמים של 7-8 אנשים, חוץ מאחד כולם עמך חובבים, אינם מבינים ב"מנעדים", רצצ'בים (כתבתי נכון?, אגב אודה לך או מישהו אחר אם תסבירו לי אחת ולתמיד למה הכוונה), וכו'.
2. איני חושב שהיו הגזמות.
3. לטעמי, אוסיף, שממש כמו שנכתב על ידידנו ישראל (דיווח מפ"ת), ר' יעקב מוצן היה בשיאו ומיטבו מנק' הזמן שציינתי בדייוח. מאז שהתחלתי לכתוב בפורומים (התחלתי ב"קונצרטים של חזנות" לפני כ-שש שנים ומחצה) - זוהי התפילה המרגשת ביותר ששמעתי ממנו.
4. התעלמתי מאופיר והמקהלה????????! אנא ע"י אלגברה פשוטה חשב את % ההתיחסות מסך הדייוח, לעומת ההתיחסות לרפי ומקהלתו בדיווחים מפ"ת.
5. לחלוטין לא רציתי להעלות שוב הנושא, אך אני נדרש לנוכח תגובתך. בבואי (עכשיו אני מביא משלי) לדון מקהלה כיצד הוסיפה לעונג שבת, אני מתעלם לחלוטין מרפי ו"קולות מן השמים", כי זה (כבר נדוש..) ליגה בפני עצמה. ואופיר, לפי כל הסובבים, הוסיף רבות לעונג השבת. איננו, אומר שוב ושוב, מומחים לכל הבחינות שצינת, ואנו מדווחים רק מהקישקעס.
מקווה שהסברי יתקבלו ברצוןץ
בכל הכבוד, אלכס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 09:44 |
|
| |
האיש והרגש יעקב מוצן הפציץ תפילה אדירה!!! אני לא בא לשמוע את מוצן בגלל הקול אלא רק בגלל החזנות והרגש!!! זה היה אדיר המקהלה היתה טובה היא מקהלת חזנות!! זה נתן לי חשק לנסוע לחיפה ביום העצמאות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 18:16 |
|
| |
האם משמע מדבריך שגם המקהלה תגיע לחיפה?
|
|
|
|