| נשלח ב-22/4/2012 15:09 |
|
| |
דיווח מהחזן רוזנפלד בשבת תז"מ מבהכנ"ס הגדול בירושלים?
שלום וחודש טוב.
תודה מראש
תוקן על ידי עוד_1 ב- 22/04/2012 15:15:41
תוקן על ידי עוד_1 ב- 22/04/2012 15:16:57
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 10:06 |
|
| |
איני מבין.
אף אחד מבין חברי הפורום לא נכח בתפילתו של רוזנפלד בשבת?
או שמו אינכם נוהגים להקליד בר"ח?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 10:39 |
|
| |
נכחתי בבית הכנסת הגדול בשבת בבוקר בתפילתו של החזן רוזנפלד. להפתעתי הגדולה קולו של החזן צלצל והדהד בחלל האקוסטי של בית הכנסת באופן מרשים ויפה, רק לקראת סוף חזרת הש"ץ של שחרית החל קולו "להתלכלך" וקיבל את הגוון הצרדרד שאני מכיר ממנו בדרך כלל. לאחר מנוחה בקריאת התורה, חזר קולו במוסף כבראשונה.
לא אפרט את היצירות שהושרו בתפילה מאחר ורוזנפלד הוא החזן היחיד בדור החזנים הזה שמכיר את הנוסח ואת המודוסים לעומק, ומסוגל לבצע ולהשתמש בכל רובד אפשרי של הנוסח כל זאת במוזיקליות ווירטואוזיות יוצאות דופן. העיקר מבחינתי לא היה יצירה כתובה זו או אחרת, אלא נוסח התפילה, אימפרוביזציות מרתקות, מפתיע ומעניין. החזן אף משתמש בפראזות ובחלקים מתוך יצירות ידועות, כשהאופן המחבר ביניהן באופן מעורר השתאות, ונותן תחושה כאילו מדובר ביצירה שלמה.
אציין בכל זאת, את יה"ר ברכת החודש. זו היתה הברכת החודש המרגשת והמרתקת ששמעתי בחיי.
המקהלה כרגיל היתה מעולה, וביצעה כמה יצירות יפהפיות (מי שעשה ניסים גולדשטיין, שמע ישראל דוד קוסביצקי - מעניין מאד), בחלק מיצירות המקהלה שימש כסולן החזן אברימי קירשנבאום.
יום טוב
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 11:04 |
|
| |
דניאל שלום,
כתבת : העיקר מבחינתי לא היה יצירה כתובה זו או אחרת, אלא נוסח התפילה, אימפרוביזציות מרתקות, מפתיע ומעניין. החזן אף משתמש בפראזות ובחלקים מתוך יצירות ידועות, כשהאופן המחבר ביניהן באופן מעורר השתאות, ונותן תחושה כאילו מדובר ביצירה שלמה.
שאלתי :כיצד המקהלה והמנצח מתפקדים ופועלים במקרים כנ"ל שהרי לא מדובר
"בחזן קבוע" אליו הם מורגלים
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 23/04/2012 11:09:48
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 23/04/2012 11:11:28
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 12:11 |
|
| |
כל הכבוד לחזן ולמדווח. אבל למה להוריד את כולם בשביל להעלות את רוזנפלד?- "החזן היחיד בדור החזנים הזה שמכיר את הנוסח ואת המודוסים לעומק"? זה ממש לא נכון. בלי לכתוב כאן את הרשימה יש כמה וכמה חזנים מומחים בנוסח ובמודוסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 13:11 |
|
| |
שרגא, המקהלה מורגלת בכגון דא, ברוב המקרים הם נותנים רספונסים, במקרים ששרים עיבוד מסוים - בכל פעם שהחזן יצא מהיצירה הוא חזר בדיוק לאן שהיה צריך לחזור ע"מ שהמקהלה תמשיך בעיבוד (ממקומך של היימן אדלר בשחרית למשל).
מנדל, אנא קרא את המשפט עד סופו "ורוזנפלד הוא החזן היחיד בדור החזנים הזה שמכיר את הנוסח ואת המודוסים לעומק, ומסוגל לבצע ולהשתמש בכל רובד אפשרי של הנוסח כל זאת במוזיקליות ווירטואוזיות יוצאות דופן." האמן לי שאני מכיר את חזני הדור, ויש חזנים מצוינים שמכירים את המודוסים והנוסח לעומק, אבל אני לא מכיר אף חזן צעיר שמשלב גם הבנה וגם יכולת ביצועית מדהימה בעקבות ההבנה הזו. אשמח מאד לשמוע עוד כאלה. בכל מקרה המטרה לא להנמיך את חזני הדור, שכבודם במקומם מונח, אלא לרומם את רוזנפלד שבעיני בעניין הזה הוא ממש יחיד במינו.
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 16:45 |
|
| |
דניאל אני שמח לראות שיש סוף סוף מישהו עם אוזן מצוין ויודע להעריך את היצירתיות שנשפך שם שלצערי הרבה לא כל כך שומעים ורק בהקלטה של כמה פעמים שמים לב לקפיצות המוזיקליות שלפעמים נשמע כל כך פשוט אבל זה בכלל לא כידוע לי''ח גם החזן ברל צוקר שהוא מורה גדול ויש לו הבנה רצינית בפיתוח קול היה נשמע כל כך מושלם ופנטסטי בקטע של בעבור דוד והוא הגורם שינוי הקול גם לרוזנפלד שהוא מורה שלו ולכן רוב התפילה הצבע היה יפה בכיון אחרי ממקומך שהיה עם המקהלה החזן היה מרוכז איתם ולכן קצת יצא מהמסלול החדש של השירה ולכן אראלים והמצוקים רבו מפעם לפעם בחינה קולית אצל גרונו של רוזנפלד ולבסוף נצחו המצוקים והקול נכנס חזרה במיקום וזה לדעת המומחים התחלה של צבע יפה וצפוי בעזרת השם הרבה יותר העיקר שהתפילה היה חם ומעורר לבבות ויהי רצון שיזכה במהרה לקול ערב ונעים בשלימות ממש אז כולם יהנו וזה נהנה וזה לא חסר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 17:08 |
|
| |
שמעתי את יענקלה בתפילה בתחילת דרכו בתפילת הסליחות בנתניה, כמדומני זה היה בשנת 2004/5 דרכו מלכתחילה היתה סלולה במהמורות בשל הדרך בה שיווקו אותו, במקום רוזנפלד הראשון הוא הפך לקוסוביצקי השני ולהלפגוט הקודם. ובתפילות ששמעתי ממנו יכולתי להכיר את יענקלה הגאון החזן מלידה שהיה שבוי עד אותם שנים היכן שהוא... אז גם כעסתי על הנסיון לסיים כל יצירה בצעקה בטון גבוה בשביל להרשים את קהל ההדיוטים (סליחה). ניגשתי בזמנו אל יענקלה ואמרתי לו אצלי תמיד תישאר פינה חמה בלב בשבילך כחזן אמיתי. הוא באמת יודע את רזי הנוסח ובזכות זה כיצד להשתמש כיצד להתפלל נכונה, לו היה נולד לפני 100 שנה היה מהגדולים. אז היה דור דעה דור שהבין באמת משהו מחייו, כעסתי על יענקלה שניסה כל הזמן לחפש לשנות את קולו לקבל יותר עומק (כלשונו), ובמקום לחפש איזה מתנה הוא קיבל משמים ולפתח אותה ולהשתמש בה ניסה חיפש ולא מצא דרך לעבות את קולו לשוא. דווקא אני אוהב את הקול הטבעי שיענקלה קיבל אין לי צורך במשהו אחר, בזה לבד הוא חזן מספיק גדול בעיניי. אני לא הבנתי ולעולם לא אבין מה רצונו של יענקלה מקולו, הקול שלו הוא נפלא ויחודי, ומי שלא אוהב מוזמן שלא לשמוע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 19:59 |
|
| |
נהניתי מאוד בתפילת השבת, החזן רוזנפלד ביצע אימפרוביזציות עם קולרטורה וקנייטשים כפי שרק הוא יודע לבצע. ברוך מרדכי, אני שמח שמצוקים ניצחו וארון הקודש לא נשבה. נהניתי מהפירגון שמפרגן החזן יעקב רוזנפלד למורו החזן בערל צוקר. מחכים לפעם הבאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2012 20:23 |
|
| |
האם החזן צוקער מלמד אותו לתת חיקויים או שמא לשיר טבעי!?!
|
| נשלח ב-24/4/2012 10:11 |
|
| |
מבחינת טכניקה צוקר מעולה!!! חקיינות זה נישה אחרת!!! לשנה הבאה ביובל הבנויה!!!
|
|
|
|
|