הבהרה לאחר מספר ימים
המעריצים לא זנחו את מישה אלכסנדרוביץ הזמר והחזן הנודע מישה אלכסנדרוביץ נפגע מכמה ביטויים וקטעים בכתבה עליו שפורסמה במדור זה ב "דבר" מיום 9.3.81. עלי לציין כי לא היתה לי כל כוונה לפגוע בו. [ * ]
רובה של הכתבה מספרת על כישוריו המוסיקליים הברוכים של הזמר והחזן מישה אלכסנדרוביץ מאז היותו ילד פלא ועד היום הזה. כן מסופר על פועלותיו הברוכות והנועזות בהיותו בברית-המועצות תחת משטרו של סטאלין למען אחיו היהודים. הוא ערך לא פחות מ-500 הופעות מוסיקליות ופרקי חזנות והביא את הבשורה לאחיו בברית-המועצות.
מישה אלכסנדרוביץ רואה עד היום הזה את מדינת ישראל כביתו ומכורתו. והוא מוכן לכל קריאה לחזור ארצה.
לצערי נפל אי-דיוק בכתבה. נאמר בה כי "במלחמת יום הכיפורים היה כבר באמריקה ובעברו לפני התיבה קיבל את הידיעה על פרוץ המלחמה". הנכון הוא: מישה אלכסנדרוביץ קיבל את הידיעה על פרוץ המלחמה בעברו לפני התיבה ברמת-גן. אני מביע צערי על טעות זו ומבקש סליחתו של מישה אלכסנדרוביץ.
כן מתברר לי, שאמנם בארצות-הברית הוא עובד בלי אמרגן, אולם הוא נהנה מקהל מעריצים לא קטן.
דפים בנושא:
הערות: ממשפט זה אנו למדים שגם מדור זה של "עולם יהודי" נכתב על-ידי נח זבולוני, למרות ששמו הושמט, זאת מאחר והכתבה המוזכרת נכתבה על ידיו. - אלי זבולוני
צולם במכון לבון - מכון לחקר תנועת העבודה והחלוץ על-שם פנחס לבון *---DONOTSEARCH*
© הזכויות על עיתון "דבר" שייכות למכון לבון - מכון לחקר תנועת העבודה והחלוץ על-שם פנחס לבון *---ENDDONOTSEARCH*