|
|
| נשלח ב-10/6/2012 15:36 |
|
| |
קורה לי בערך פעם ב3 שנים שאני שומעת שיר מסויים ו... מתרגשת עד דמעות. 'קח את שלי' היה אחד מהשירים האלו, הלחן והמילים ריגשו אותי מאוד, ניסיתי לברר מה המקור למילים המיוחדות וכששמעתי שלא בטוח יש להם מקור תורני, זה לא הוריד כלום מהיופי (כמו הרבה שירים אחרים עם מילים מצויינות בלי מקור תורני). במיוחד כשראיתי את אברהם פריד שר את זה בהופעת פסח (מיאמי) הוא שר את זה....... מכל הלב..... נראה לי שמרוב שהוא הכניס את עצמו לשיר הוא שכח שהוא בהופעה.....
בכל זאת דעתי היא שלמילים יש חשיבות משנית לאיכות הלחן. רוצים דוגמא? זוכרים את ה'ניגון נשמה' של שלמה קרליבך? להיט או לא? להיט בגלל הלחן/המילים?
תוקן על ידי annete ב- 10/06/2012 15:37:50
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 21:15 |
|
| |
| annete כתב: |  | זוכרים את ה'ניגון נשמה' של שלמה קרליבך? להיט או לא? להיט בגלל הלחן/המילים?
|
|
לא בגלל הלחן ולא בגלל המילים, אלא בגלל המלחין.
מלחין עם רקורד עשיר של להיטים מקבל באופן אוטומטי נקודות זכות אצל השומעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 00:35 |
|
| |
נכון מאוד, גם בגלל המלחין. ומילקי - תודה נהנתי כ''כ!! למרות שאת הגירסה בלשון הקודש אני יותר אוהבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 01:12 |
|
| |
1) העובדה שזמר מפורסם מאד שר את השיר ?
2) המוזיקה והעיבוד המדהים שעשה לשיר גדול המעבדים ?
3) המילים-פסוקים, שלראשונה נעשה עליהם שיר ?
4) העובדה שטוחנים אותו השכם והערב בכל תחנות הרדיו, בחתונות ובשמחות ?
5) הלחן שעולה לגבעות ומטפס על הרים ויורד לעמקים ?
6) הלחן הנעים שזורם על מי מנוחות, ושלכל קול שבו התברך האדם (גבוה\נמוך) קל לשיר אותו ?
ובכן : על כל אחד מהסעיפים ניתן למצוא שיר שמוכיח שלא זה הקובע
לעניות דעתי התשובה היא פשוטה כמו שנאמר... "אפי' ס"ת שבהיכל תלוי במזל"
יש ס"ת שאנשים תורמים ותקועים בארון קודש ולא קוראים בהם, ויש את אלו שכל הזמן יוצאים ונכנסים לארון
ככה לכל שיר יש את המזל שלו וזה אומר שגם שיר שיש בו את כל המרכיבים הטובים יכול ללכת לאיבוד, ולעומת זאת יכול להיות שיר שהוא לא פגז ובכל זאת יושר בכל מקום.
יש לפעמים שירים שאחרי הרבה זמן מגיע הזמן שלהם להתפרסם, ואז כשזה קורה הם תופסים תאוצה במהירות כמו אש בשדה קוצים ומגיעים לכל מקום,
לדוגמא: את השיר "ענווים" הידוע, שמעתי לראשונה כמעט 10 שנים לפני שנהיה כ"כ מפורסם, ואז אני זוכר הקלטתי אותו ואמרתי לעצמי פששש... זה שיר טוב שצריך לרוץ חזק אבל כלום פשוט נעלם !!! ואז אחרי כמה שנים כשיצא שוב, נהפך ללהיט.
יש עוד שיר ממש חדש של זמר לא מוכר (אני לפחות לא מכיר אותו) וכמעט פיספסתי אותו, אמנם שמו אותו בכל האתרים שקשורים למוזיקה אבל בתמונה של הקליפ רואים את הזמר יושב בכזאת פוזה של סתלבט שלא מביא חשק אפי' לבדוק מזה, והשם גם לא היה לי מוכר, אז פשוט לא התייחסתי, ולא עניין אותי בכלל.
משום מה יום אחד בכל זאת לחצתי פליי והייתי בהלם ! שיר שקט אבל אדיר !!! חייב להפוך להיט בכל חתונה, בית, ישיבה, וכו'...
אני שמעתי אותו אין ספור פעמים , חשבתי אולי רק אני מתלהב אבל כל מי שהשמעתי לו את השיר התפעל מאד.
בנתיים עבר איזה חודשיים מאז שיצא, ואותי מעניין לראות אם פתאום יגלו אותו ויתפרסם. או שפשוט יאבד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 16:29 |
|
| |
| מוסיקאלי כתב: |  | 1) יש עוד שיר ממש חדש של זמר לא מוכר (אני לפחות לא מכיר אותו) וכמעט פיספסתי אותו, אמנם שמו אותו בכל האתרים שקשורים למוזיקה אבל בתמונה של הקליפ רואים את הזמר יושב בכזאת פוזה של סתלבט שלא מביא חשק אפי' לבדוק מזה, והשם גם לא היה לי מוכר, אז פשוט לא התייחסתי, ולא עניין אותי בכלל.
משום מה יום אחד בכל זאת לחצתי פליי והייתי בהלם ! שיר שקט אבל אדיר !!! חייב להפוך להיט בכל חתונה, בית, ישיבה, וכו'...
אני שמעתי אותו אין ספור פעמים , חשבתי אולי רק אני מתלהב אבל כל מי שהשמעתי לו את השיר התפעל מאד.
בנתיים עבר איזה חודשיים מאז שיצא, ואותי מעניין לראות אם פתאום יגלו אותו ויתפרסם. או שפשוט יאבד...
|
|
אז למה אתה לא מביא קישור ???
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 20:39 |
|
| |
| עטT כתב: |  | 1)
יש עוד שיר ממש חדש של זמר לא מוכר (אני לפחות לא מכיר אותו) וכמעט פיספסתי אותו, אמנם שמו אותו בכל האתרים שקשורים למוזיקה אבל בתמונה של הקליפ רואים את הזמר יושב בכזאת פוזה של סתלבט שלא מביא חשק אפי' לבדוק מזה, והשם גם לא היה לי מוכר, אז פשוט לא התייחסתי, ולא עניין אותי בכלל.
אז למה אתה לא מביא קישור ???
|
|
א: שלא יחשבו אולי אני מנסה לקדם אותו
ב: סוף סוף מישהוא מבקש... חחח
טוב הנה הקישור : מה דעתך על השיר ? אני סתם מתלהב או שהוא באמת שיר טוב
השיר הוא : ויהיו רחמיך , מבצע- אלי ביר
http://toker.fm/index.php/he/videos/video/eli-beer
תוקן על ידי מוסיקאלי ב- 12/06/2012 20:41:07
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 22:33 |
|
| |
רגע רגע, אני חייב להבין משהו:
מוסיקאלי ומוזיקאלי אלו שני אנשים שונים?
אם כן, כדאי שאחד מכם יפתח ניק חדש. פשוט אתם כמו תאומים זהים וקשה להבדיל ביניכם :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 02:28 |
|
| |
זה הקטע, הופתעתי יום אחד לגלות כאן ניק חדש בשם 'מוסיקאלי'... משום מה עד עכשיו לא 'טיפלתי' בענין, תקופה ארוכה לא ביקרתי כאן. לא בדקתי את שאר הודעותיו, אבל ההודעות באשכול הזה באמת מתאימות לי... מעניין...
|
|
|
|
|