חזנות במיטבה בקרית ארבע - דיווח
האותיות זעירות מכיון ש"בחדרי חרדים" לא מאפשר לי להעלות את הסריקה,ולכן נאלצתי לגרור אותה מהפייסבוק
קונצרט החזנות הראשון בהיכל התרבות בקרית ארבע,לא הצליח לעורר את ישני חברון,ודי הרבה מקומות נשארו פנויים.
האם תוספת של זמר חסידי מקפץ הייתה מעלה את התפוסה,אני מסופק.בחברון הולכים לישון עם התרנגולות ומתעוררים כשהמואזין קורא "קומו לעבודת הבורא".
אם אינכם זקוקים למשקפיים תראו שהקונצרט היה חזנות נטו במיטבה,מקהלת החזנים הירושלמית וסולניה יכולים למלאות ערב שלם , בין אם תלוה המלווה הקבועה - ריטה פלדמן , ובין אם הליווי של הרביעיה של ריימונד גולדשטיין.החזנים האורחים מהוים קישוט למקהלה,בלי למעט בערכם.דבל'ה הלר הוא קברטין מספר 2 הן קולית והן מבחינת הרפרטואר (אבינו מלכנו וטיהר) והן בקטע שעיבד מורו החזן משה שטרן (שומר ישראל - ויגודה/שטרן).הקטע "הבן יקיר לי" של משפחת מלבסקי בוצע ע"י החזן משה מולר,בביצוע אפשר היה לשמוע את המנעד הקולי הרחב,מעבר מהטון הגברי של שמואל מלבסקי לטון העדין של בנותיו.לא אכנס לכל הקטעים שבוצעו,פשוט עיני נעצמות,הנסיעה הארוכה עד לעיר האבות היתה שוה כל פרוטה,לשמוע ש"עיקר שירה בפה" והליווי הכלי רק מיפה את השירה,זוהי חזנות במיטבה.
ביום שלישי הקרוב יתקיים הקונצרט השנתי במגדל דוד,המעבד והמנהל המוזיקלי - ריימונד גולדשטיין - מבטיח שיהיו כמה יצירות שעדיין לא שמעתם,שוה להגיע.
|