תשרי תשע"ג - מה מצפה לנו?
(למרות ששביבים ממה שייכתב באשכול זה, מופיעים באשכולות שונים בפורום, עדיין, פשוט הייתי ב'mood'...)
*** *** מי? מה? בני פרידמן עם אלבום חדש ומבטיח, "יש תקווה". שמות גדולים מבשרי-טוב נטלו חלק בהפקה, ויש למה לצפות.
אלבום הבכורה של פרידמן, "טעמו וראו", הציב, לדעתי, רף גבוה וחדשני בעולם המוסיקה החסידית. אצלי אישית "טעמו" תקוע מזה שלוש שנים בחמישייה הפותחת, מכל הבחינות; הלחנים, העיבודים, הביצוע וההפקה. נקווה שההצלחה תשחזר את עצמה.
מתי? תאריך ההשקה הרשמי הוא ה-21 לספטמבר, שזה היום (אני מרענן את דף הבית של 'מוסטלי מיוזיק' אך ללא הועיל. כנראה יהיה זמין אחרי שבת).
*** *** מי? מה? "המנגנים" יציגו גם הם פרוייקט 'מלהיב', כלשונם, "קומזינג 2", שמו בישראל. אני אישית לא ממש התלהבתי מה"קומזינג" הקודם, אך הפעם נראה שההפקה מושקעת יותר ומשתתפים בה זמרים מעולים וידועים דוגמת יידל, שלמה כהן, בני פרדימן וחיים ישראל.
מתי? האלבום יצורף חינם לגיליון החג של עיתון 'משפחה', ומהדורה שכוללת בונוסים תגיע לחנויות בתחילת החורף.
*** *** מי? מה? רק שנה וחצי אחרי "עשה עשה" ושלוימי גרטנר, הזמיר הלונדוני, מפציע באלבום חדש. עוד לא נתקלתי בהפקה מאכזבת מבית "טים הפקות", כך שסביר להניח שהאלבום יהנה את כולנו לתקופה ארוכה. המסורת מחייבת השתתפות בולטת של יוסי גרין בלחנים שיעטרו את האלבום... יאמממ...
מתי? האלבום יראה אור אחרי יום כיפור, אך עוד לפני סוכות.
אחרון חביב, אפוף חשאיות ומסתורין (נסחפתי, אני יודע...), החדש של יידל. שבועיים לפני ראש השנה הוא הבטיח ליוסי אייזנטל ומאזיניו שהאלבום ייצא "עוד שבועיים". הימים חלפו, עברו להם, והאלבום טרם הופיע. "לב אחד" של יידל, מככב גם הוא ב'טופ פייב' שלי, במידה ותהיתם, כך שחזקה על בן הדור השלישי למשפחת וורדיגר המעטירה שיוציא הפקה מרהיבה מתחת ידיו...
עושה רושם שאת "ושמחת בחגך" נקיים השנה בהידור של ממש... נחיה ונראה :-)
 |
|
|