בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

"מזרח פוגש את מערב" (סוכות תשע"ג) סיקור + תמונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2013 17:01 לינק ישיר 

מרדכי שפירו??????????? אאאהה.. בעעעע...מממממממ
עודד קריטי-אף פעם לא התעמקתי בו יותר מדי....
שאול... - טוב,את דעתי בעניין גם טפש יוכל לנחש....
אבל גם אם היו קוראים לו זעליג -זלטעס שנוזלמן,לא הייתי משנה אותה...
מעודי לא ראיתי ילד עם כזו פיגורה ותנועות מדויקות ומרשימות.תענוג לראות אותו ברווח.

אידי -השאלה למה מתכוונים כשאומרים רקדן?
מבחינתי,ארי רוזנר למרות קפיצותיו שופעות הבטחון ב"ונהיה" ואולי בפעמים אחרות,שאינני זוכרת כרגע
לא מוגדר ככזה.גם לא דיוויד הרשקוביץ,או כל מי שאי פעם תפס פיקוד והוציא מרץ נעורים על הבמה.
רקדן,זה מי שמבצע את הכוריאוגרפיה באופן מושלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 17:20 לינק ישיר 

RA248 כתב:
איך התרגום?? בבקשה תגיבו תרגמתי את זה לבד.. (:

תרגום טוב. תודה רבה לך ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 20:20 לינק ישיר 

רגע רגע בילבלתם לגמרי, מה הקשר של כל השמות הללו?!

טוב אם ברקדנים עסקינן, אז אידי, ארי- כפי שלבבית כתבה ולקחה לי המילים לטעמי לא נחשב רקדן כלומר הוא רקד נחמד ב'ונהיה' לא יותר מזה,הוא גם יודע לנסוע על סקטים שזה מצוין, אך בתור ילד בתוך המקהלה הוא די אדיש מבחינת התנועות שלו.
גם שאול עם כל תנועותיו המדויקות כפי דבריך לבבית עדיין לא נחשב לטעמי.

אז למה החשבתי את איצי כרקדן? ורגע איך שכחתי מלוי ליפשיץ, הוא אמנם קצת שמנמנן אבל עם כושר תנועה מעולה.

רקדן בשבילי זה אחד שמעבר לתנועות שציוו אותו לרקוד לפיהם, יש לו קואורדינציה מעולה. שהתנועות הספונטניות שלו הם אלו שנותנות לו את הטון. הרגליים מקפצות ומרקדות לפי הקצב ומיטביות להיות לא מידי חדות ולא מידי כהות אלא חינניות, בדיוק באמצע עם תזמון מיוחד של הידיים. כזה שיכנס למרכז המעגל בדיוק ברגע הנכון עם ריקוד ה'קאדאטשקע' שגורם לו לנוע בצורה... 
טוב התפלספתי די, אבל נראה לי שהבנתם את כוונתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 11:15 לינק ישיר 

אם מגדירים ככה, אז באמת צריך לצפות שוב בעמקות בהכל כדי לחשוב מי מתאים להגדרה הזאת.
(סול אייל, למשל, נחשב?)
ומשיחמשיח - לייק על ההתפלספות שנטסון כבר הכניס לפנתיאון :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 11:19 לינק ישיר 

במחשבה שניה, על איזו מההגדרות ללכת?

רקדנות = ביצוע מושלם של הכוריאוגרפיה (לבבית)
או:
   רקדנות = כושר תנועה ותיאום מולד (משיחמשיח)
או:
   רקדנות = להכניס את הנשמה לתנועות (קצת עולה מדברי משיחמשיח)
?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 15:23 לינק ישיר 

הייתי משלב בין ההגדרה הראשונה לשלישית. ההגדרה השניה היא חשובה אבל זה בגדר בונוס(כלומר גם למי שזה לא כשרון מולד אצלו, יכול להיות רקדן ברמה גבוהה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 21:57 לינק ישיר 

ואם הוא מכניס את הנשמה לתנועות (ג) אבל לא מבצע מושלם את הכוריאוגרפיה (א), מה דינו?
(איזו התפלספות )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 22:51 לינק ישיר 

אני חושב שהוא עדיין מצוין    הרי העיקר במקהלה זה לשיר טוב ולהכניס את הנשמה בשירה ובריקוד.

אכן נטסון ההגדרה השניה היא בגדר בונוס :)

אגב אם אמשיך בהתפלספות אז לדעתי יש בעצם שני סוגי רקדנים האחד שהוא בתוך המקהלה, כלומר תוך כדי השירה (אפרופו שאול אלסון בשיר "כל ישראל" אחד המקומות המתוקים שלו) כי יש כאלו שגם תוך כדי לא רוקדים מי יודע מה...כלומר כמו שנטסון אמר אפשר להגיע לרמות גבוהות.
והסוג השני אלו המרקדים טוב תוך כדי הריקוד הספונטני כמו למשל במחרוזת החסידים במיאמי 4  שכל אחד רוקד איך שמתחשק לו (כמעט). כלומר למי שיש כישרון מולד.

ויש כאלו היודעים לשלב את שני הסוגים ויש כאלו שלא ואפשר לעבור לשאלתה של אידי ולתשובתי בתחילת ההודעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 02:40 לינק ישיר 

אהבתי את הדיון 
משיחמשיח - כשאתה אומר "תוך כדי השירה", אתה מתכוון לעשיית התנועות שירחמיאל המציא - או שכשעומדים ושרים אז הוא מקפץ לעצמו במקום? (ע"ע יושי ושות'.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 22:50 לינק ישיר 

נראה לי שהכוונה לעשית התנועות באופן עצמאי כמו שרואים הרבה בתקופה הארונה- עד יבוא נראה לי שהי'ה אסור להם לרקוד לפי מה שבא להם, אלא מה שירחמיאל המציא (קצת בוטה, לא?:) ואולי קצת להקפיץ את הרגל... 
בתקופה האררונה הם יותר משוחררים מותר להם לזוז יותר וגם לרקוד קצת בלי תאום מראש- זה יכול להיות נושא לדיון חדש- אם זה באמת סוג של ירידת הדורות שאין אחידות בתנועות של כל חברי המקהלה. כל אחד יכול לזוז תי שבא לו וגם רואים זאת יותר כי הם יותר מרווחים
נעביר את זה לאשכול ירידת או עלית הדורות? מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2013 11:33 לינק ישיר 

מה פירוש "לרקוד מתי שבא לו"?
הרי בכללי הם כן מחוייבים לתנועות האחידות. (זה שלא תמיד זה יוצא באמת אחיד, זה כבר עניין מימי קדם...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2013 22:06 לינק ישיר 

אידי כתב:
אהבתי את הדיון 
משיחמשיח - כשאתה אומר "תוך כדי השירה", אתה מתכוון לעשיית התנועות שירחמיאל המציא - או שכשעומדים ושרים אז הוא מקפץ לעצמו במקום? (ע"ע יושי ושות'.)

תוך כדי השירה הכוונה לתנועות שירחמיאל מצווה אותם וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2015 08:00 לינק ישיר 
סיקור שלי מאותה תקופה:-)

השארתי את הכתיבה עם הסימני קריאה כדי לשמור על האוטנטיות:-)
ב"ה

אני לא מאמינה!!!!!!!!!! הייתי בהופעת פרחי מיאמי בברייטון ביץ'!!!!!!!!!!!!!! זה היה נס אחד גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (הייתי ביום חמישי בערב)

נסעתי עם 2 אמריקאיות שמצאתי לאחר חיפושים ותחנונים רבים..

הגענו ב7:35,אבל עדייין לא התחילו את המופע. ישבנו בשורה השלישית בערך.(לא במקום שלנו, כי רצינו במרכז,אז בין לבין החלפנו מקומות) פתאום קלטתי מאחורי את אלברט אייל!! צילמתי אותו, והוא הסתכלושאלתי "אלברט אייל,נכון?והוא שאל אם אני רוצה להצטלם איתו...(הכל באנגלית!!!) מלמלתי "לא, זה בסדר... שאלתי אותו אם" יאיר קניג כאן, והוא אמר שלא אבל יושי בנדר כאן. אח"כ שאל אותי אם אני מישראל, אמרתי כן והוא שאל משהו שלא כ"כ הבנתי. נראה לי אם אני מהמשפחות של מיאמי ישראל אז אמרתי לא.

בקיצור,התחילו בערך ברבע ל-8, עם אדר" ששר הלילה.

ואח"כ צעקו מיאמי מזרח, (צרחנו...)והם נכנסו (הטיסו 15 ילדים!) במחרוזת רווח,משיח, איום ונורא, גלי.

אח"כ שרו אתה קדוש מהאלבום החדש.

(הקסים אותנו אורי שקד,ילד חדש ממיאמי מזרח שגם אח"כ היה לו שני שירי סולו!  )

אח"כ דיברו דניאל וואנ ג (בעברית) ונועם סגל(באנגלית) והציגו את השיר החדש "יש"

הם ביצעו אותו מאוד יפה.

חשוב לציין, שהאקוסטיקה היתה מעולה!!!!!!!!!!! אין מה להשוות להופעה בישראל! לא היו זיופים ובעיות עם הרמקולים,היתה מוסיקה איכותית, כמו שמתאים למיאמי!!!!

אח"כ ירחמיאל נכנס ואמר שהוא מאוד גאה במיאמי ישראל.. והציג את אורי שקד,שישיר שיר פופולרי מישראל שנקרא "ארים ראשי".

אורי נכנס עם הגיטרה שלו, והתחיל לנגן ולשיר. הקהל היה מרותק!!!!!!!!!! הוא סחף את הקהל ועלה לטונים כשקולו עדיין נשאר עשיר וצלול!!!!!! (הזכיר לי את עזור נא של יאיר קניג. גם כן שיר סולו בלווית כלי נגינה) הוא ניגן מהמם.

אח"כ ירחמיאל נכנס ואמר שכשהתאמנו דרך הסקייפ, הוא הלחין שיר לאורי, כי הוא משהו מיוחד.

אורי שר שיר חדש "תורת חיים". שיר שקט ומיוחד.

אח"כ יואלי קאר _או מי שזה לא יהיה) נכנס וצרח שעשיו מיאמי מיוניטד סטייט... צרחנו והתלהבנו!!!!!!!!

הם נכנסו בשיר "שמע ישראל". שר ראשון עקיבא ג'ייקובסון (הוא היה בין הדומיננטיים ושר די הרבה סולואים),אחריו רחמים עסיס, ואחריו משה בורשטיין ואח"כ מנחם מנדל גולדמן(שגם הוא וגם עקיבא וריצ'י נראים הבוגרים שאוטוטו יוצאים!!!!!! מה יהיה??????? רבינא יצא, ולא התווספו חדשים. המקהלה מונה עכשיו רק 16 ילדים!!!!!!!!!!) ואחריו מקס,שממלא מקומו של ג'רמי....ואח"כ טוביה עסיס,דיויד פרלמן (גם בין הדומיננטיים),וחייא אברמוביץ שממלא מקומו של אחיו רבינא.

אח"כ שרו הטוב,הסולואים:התחיל עקיבא ואח"כ יהושע בורשטיין ,מ"מ גולדמן,חייא אברמוביץ, ( בין לבין ירחמיאל השמיע את ההרמוניה של המקהלה) ריצ'י אייל,דיויד פרלמן,וסיים יצחק ברקטיס, שג"כ היה בין הדומיננטים וקיבל די הרבה סולואים.

אח"כ ירחמיאל הציג את השיר הקהל שהלחין במיוחד לערב זה המסמל אחדות בין מזרח למערב.

השיר היה מדהים!!!! קופצני ופעיל! הכוריאוגרפיה היתה מאוד יפה!

הסולו:מ"מ גולדמן,טוביה עסיס,דיויד פרלמן ועוד....

אח"כ היתה הפסקה 15 דקות.

המשיכו מיאמי מזרח, הפעם רק 8 ילדים ששרו "יבוא".

אח"כ מהאלבום החדש "מן המצר" כשמנחם קליין מלווה אותם בפסנתר. (הסולנים בד"כ-אורי שקד, יחזקאל רואו, נוסי  אקשטיין....)

אח"כ מנחם הציג את הילדים, כשכל ילד אומר משהו. (מועדים לשמחה, חג שמח, ושמחת בחגך, שמחים להיות כאן, מקווים שנהנתם, השיר הבא בירושלים הבנויה,ולילה טוב....)

(מנחם הציג את יחזקאל רואו בטעות פעמיים, כשיחזקאל ממלמל "אמרת כבר....")

אח"כ שרו הנה לא ינום. מאוד יפה.

אח"כ –סולו ע"י דיויד פרלמן ששר מודים, ואח"כ ירחמיאל הצטרף אליו (הם עשו דואט) שקט ומיוחד.

בסיום השיר, דיויד רץ למאחורי הקלעים, כי מיד התחילה המחרוזת-משה אמת (ששם היה לדיויד סולו),ויבטחו בך(עקיבא סולו,מ"מ גולדמן,חייא אברמוביץ)רק חזק,(?,) אח"כ תורה היום-שר סולו יצחק ברקטיס ואח"כ הצטרפה כל המקהלה וזהו למחרוזת.

אח"כ וטהר ליבנו.(בין הסולנים,מקס הרשקוביץ,טוביה עסיס....ועוד)

,אח"כ ירחמיאל הציג את חברי המקהלה.

אח"כ "כשהסיום קורא" דיויד פרלמן ומ"מ גולדמן.(רבינא היה חסר מאוד!!!! היה באלי לקרוא לו מהקהל שיעלה וישיר איתם........)הצטרפו מקס וטוביה עסיס. בשלב מאוחר יותר, כל המקהלה.

אח"כ מחרוזת אחדות (כמו שירחמיאל קרא לזה......)מיאמי מזרח-אנא בכח, אחר כך הצטרפו אליהם מיאמי מאמריקה, וריצ'י אייל שר סולו ביעלה ויבוא,אחר כך-מזרח-ונהיה,אמריקה-הנה מה טוב,ומלך-מזרח ,מערב לא ישא גוי ואחכ מי לה' אלי..התקדמתי לבמה לשורה הראשונה(לא היה לי מקום שם..אבל התקדמתיJ

היתה הופעה מהממת!

נהאמריקאיות שהיו איתי מאוד התפעלו מאורי שקד וממיאמי מזרח.פחות ממיאמי האמריקאיים...הם אמרו שהם 'סנובים' כאלה והקולות שם פחות טובים..

אח"כ ראיתי כל מיני ילדים שהתמונות שלהם הועלו למייל ע"י בתשכה..:-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > "מזרח פוגש את מערב" (סוכות תשע"ג) סיקור + תמונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.