| נשלח ב-26/12/2012 13:40 |
|
| |
אם ככה, מוסיקאלי - העיבוד רק הרים את השיר, לא? משיר בדרגת "חביב", הוא עלה ל"שיר שאתה מרבה להקשיב לו". (לא התחברתי לא לשיר ולא לפתיחה, ככה שקשה לי לחוות דעה על הדוגמא הספציפית שנתת.)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 14:23 |
|
| |
א"כ, מה בין הסקריפט לעלילה. וזה חנינא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 14:27 |
|
| |
| מוסיקאלי כתב: |  | לפני הכל... whisper_s כתיבה מופלאה נהנתי מאד לקרוא את מה שכתבת על ההקבלה בין שיר להצגה.
אידי: הנה דוגמא "לעיבוד" שמשתלט על השיר, מדובר בשיר "להודות" של יוסף חיים שוואקי,
אז ככה דבר ראשון אני יציין ששמעתי את השיר הרבה פעמים כי אהבתי מאד את מה שהמעבד עשה שם מבחינה מקצועית אבל מה ששומעים שם זה מעבד שאומר הנה אני, בואו תראו איזה מוסיקה יפה אני עושה, השיר עצמו נמצא שם כבדרך אגב, יש שם פתיחה של דקה ועשרים שניות שזאת הגזמה מטורפת שלא מוכרת לי בשיר חסידי. נשמע שכל השיר קיים שם רק עבור העיבוד, ולא העיבוד קיים בגלל שיש פה שיר. ושוב אני מאד נהנתי לשמוע את היצירה המוסיקאלית שהמעבד עשה, והקשבתי לשיר הזה הרבה מעבר למה שאני מקשיב לשיר רגיל, אבל זה לא היה בגלל השיר אלא בגלל היצירה האומנותית שנעשתה שם, לדעתי השיר שהוא חביב כשלעצמו לא קיבל את העיבוד הנכון לו,
הנה קישור לשיר : http://www.youtube.com/watch?v=tyx-dqY6buw |
|
א. תודה. =)
ב'. בהחלט עיבוד שמשתלט על השיר, אבל לא הייתי אומרת שמיטיב עימו או משפר אותו. בעיני (או יותר נכון, באזניי) עיבוד מבולגן ברמות, אובר בראסים ברמות מטריפות - ממש צורם! המהלך של השיר עצמו דיי מרוח ו-בלי לפגוע, לא הייתי קוראת לזה יצירה, אבל זה כבר עניין של טעם אישי...
בקשר לפתיחה הארוכה - יש פה ושם שירים עם פתיחות באורך כזה (לאלי גרסטנר יש שיר או שניים כאלה, אבל עשויים בטוב טעם). אם לא היית מציין, לא הייתי שמה לב לאורך. מה שכן - תחילת הפתיחה מורכבת מסולו של כמה כלים באורך 2-3 שניות בממוצע לכל כלי (/ אפקט גיטרה חשמלית) - בלי מספיק זמן 'להתבטא'. נשמע לי מאד מאד עמוס.
מי עיבד את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 15:53 |
|
| |
אין בין הסינטקס לקוהרנטיות ולא כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 16:15 |
|
| |
איך את מגדירה 'קוהרנטיות' ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 01:31 |
|
| |
בנות, זוהי קריאה שנייה לסדר. אנחנו מנסים לשמור על אווירה נעימה כאן בפורום...
בתקוה להבנה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 10:31 |
|
| |
יישר כוחך דניאל, על הזה ועל הקודם. תבורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 12:53 |
|
| |
כן, עכשיו גמני יוכלה לאמר ישר כח. בהחלט.
|
|
|
|
|