בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ארועים יוצאי דופן בירושלים בבית הכנסת הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2012 09:08 לינק ישיר 
ארועים יוצאי דופן בירושלים בבית הכנסת הגדול

בית הכנסת הגדול בירושלים זכה בשבת לארועים יוצאי דופן,‏ האחד הוא העליה לתורה של הבחור המתוק אריה יפה עלם חמודות מסביר פנים ‏ כל כולו למען הזולת והוא בעל אישיות מיוחדת כשל אביו אלי.‏ והארוע השני הוא תפילתו של החזן אברימי קירשנבוים שמילא את מקומו של החזן הראשי הרב חיים אדלר שנבצר ממנו להשתתף עקב שמחה משפחתית.‏ החזן הרב חיים אדלר יודע היטב במי לבחור להחליף את מקומו,‏ עלם צעיר בעל קול מתוק ואישיות תלמידם של החזן הרב חיים אדלר והמנצח אלי יפה.‏ והיוצא דופן בארוע הזה שכל כולו היה שלמות ונעימות אני לא ממהרת להתרגש מחזנים צעירים מכיוון שהם לא באמת טעמו טעם קושי וסבל בחייהם,‏ ולשמחתי החזן אברימי יודע היטב לתאר כל דבר כחזן בכל עשרות שנות ניסיון.‏ דעתי היא גם דעת חברותיי מבית הכנסת שתיארו את התפילה כמושלמת ואכן נמצא חזן משנה ראוי לבית הכנסת זה יהיה לכבוד לבית כנסת קדוש ומפורסם.‏ אני מנצלת כל רגע בו אני נמצאית באיזור בית הכנסת להקשיב עוד ועוד לחזן הראשי הרב חיים אדלר ולחזנים האורחים ולמקהלה הכל כך נדירה במחוזותינו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 10:33 לינק ישיר 

מי אמר לי,

"יחצנות" שקופה וזולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 11:25 לינק ישיר 

אני חשה פגועה מתגובתך.‏ וכי כתיבתי בפורום היא בשביל לייחצן ולפרסם מישהו? אם יש מי שחושב כאן אולי באמת אין מקומי כאן בפורום.‏ כשאדם כותב את אשר על ליבו ומפרגן לזולת זה נקרא יחצנות זולה ושקופה.‏ אני לא מאמינה שזה קורה ואני מקווה שיהיה מי שימחה בו כך שלא אצטרך להפסיק לכתוב בפורם.‏ הפורום אמור להיות בנוי על הדדיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 11:48 לינק ישיר 

מי_אמר_למי -המשיכי לרשום את דעותייך ואל תגורי מפני : פוחזים/ "חורצי לשון" 
כדוגמת תלמיד21 שהורידו באין-מפריע את הפורום לרמת אשפתות -לדוגמא
ראי נוסח תגובתו באשכול מטה  :

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2980041&forum_id=14617

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/10/2012 11:54:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 11:59 לינק ישיר 

תודה רבה זה מחמם את הלב.‏ חששתי שתגובתו משקפת את תגובת שאר חברי הפורום.‏ לצערי האינטרנט לא מסונן מצעירים חסרי רסן שטרם הבינו תרבות והתנהגות אנושית מהי.‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 13:13 לינק ישיר 

שרגא פייבל, ראשית לך,
על דודו פישר (באשכול הנ"ל) שהוריד את יו"כ, התפילה, (בית הכנסת?!) והחזנות לאשפתות ו
אף גרוע מכך כמו שכתבתי שם, לא היה לך מה לומר,
אבל על זה שאני זועק "המלך הוא ערום" אתה קורא: שאני מוריד את הפורום לאשפתות,
תודה רבה , אני מבין את סולם הערכים שלך

(אגב לקרוא לדבר מבוזה ונתעב בשמו, אין זה מגונה
אבל לתת לו להמשיך לפעול ולהיות נתעב ולעצום עיניים ולסתום הפה,
זהו מגונה והופך להיות חלק מהמעשה עצמו)

ואלייך "מי אמר למי"
כל מה שכתבת היה יפה ולגיטימי עד שקבעת בדעתיך ובדעת "חברותייך":
שאכן נמצא חזן משנה לבית הכנסת זה,
אזי אז הפכת ל"יחצנית" ואכן כתבתי שזה נעשה בצורה זולה ושקופה זה הכל, ואני לא חוזר בי.

אין זה קשור לדעתיך החשובה והמעניינת, אנא אל תפלי ברוחיך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 14:55 לינק ישיר 

עדיין אתה מכנה אותי כייחצנית? מפני שכתבתי שלדעתי הוא ראוי להיות חזן משנה בבית הכנסת הגדול? נאמר שהחזן הרב חיים אדלר אוהב ומוקיר את החזן אברימי מתפללי בית הכנסת נהנים ואוהבים נוכחתי לראות השבת שגם מתפללות בית הכנסת מעריכות ומוקירות את החזן על פי זה כתבתי המלצה.‏ אין בידי כל קביעה בנושא אני כידוע לא נמנית על הנהלת בית הכנסת אלא אורחת במקום.‏ ובזכותך בכוונתי לשלוח מכתב להנהלת בית הכנסת כמה שנהנתי בשבת מהחזן הצעיר ושיש צורך לקדמו עוד ועוד,‏ כשאני רואה תגובות של חברים שלא מפרגנים מתעורר בי היצר לפרגן יותר ויותר ולדאוג עוד כדי לפגוע באינטרסים רעים.‏ עד כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2012 16:48 לינק ישיר 

באמת ובתמים אינני מצליח להבין מה הפסול בהבעת דעה אוהדת על החזן אברימי קרשנבוים אף אני נכחתי בתפילה ומאוד נהניתי מהביצועים הרבים שביצע החזן קרשנבוים בדיוק רב ובהשתלבות מופלאה עם המקהלה הנפלאה של אלי יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2012 19:35 לינק ישיר 
רשמים מעונג שבת בבית הכנסת הגדול בירושלים

בס"ד
כאמור השבת עבר לפני התיבה החזן אברימי קירשנבוים בליווי מקהלת בית הכנסת הגדול בניצוחו של מאסטרו אלי יפה
השבת לכבוד האופרוף של בנו אריה ני'ו, 
ראשית אפרט את סדר היצירות שבוצעו
ליל שבת:
לכו נרננה - חזן ומקהלה
בעמוד ענן - אלתור
הבו להשם - המקהלה
לכה דודי - ברסלב
לא תבושי - מודז'יץ
ותרם כראם - לבנדובסקי - חזן ומקהלה
השם מלך - קוסוביצקי

והסר מעלינו - לבנדובסקי - חזן ומקהלה
מגן אבות - זולצר - סולן מהמקהלה
יגדל - סאקי (ככה כותבים?)

שחרית:
בפי ישרים - קצת מזרחי...
אין כערכך - הרשקוביץ - סולן מהמקהלה
קל, אדון
כלם אהובים - יפה/אימפרוביזציה
אור חדש - אימפרוביזציה
צור ישראל - יפה הבן
נקדש - אלי יפה - המקהלה
אז, בקול - אלי יפה - המקהלה
ממקומך - קרליבך השני המשובח 
אין כמוך - זולצר
אנא עבדא - דוד קוסוביצקי 
לך השם - עממי

יעמוד - חזן ומקהלה
ברוך הבא - המקהלה
יעמוד - אלי יפה והקמהלה בניצוחו של ריימונד גולדשטיין
ברוך הבא 2 - המקהלה

מוסף:
הבו להשם - המקהלה
השיבנו - לבנדובסקי 
קדיש - עץ הרימון/אוישר
ובדברי קדשך - קוסוביצקי
השיר שהלווים - ישראלאלתר/משה גנשוב 
אדון עולם
סוף

לאחר שציינתי את רשימת היצירות אני חש בנוח לפרט את רשמי משבת מיוחדת ומהנה שחוויתי. החזן אברימי קירשנבוים העביר תפילה בצורה פנטסטית! אני לא קורא לו לא תלמיד לא פרח לא חזן צעיר ולא כלום, הוא פשוט חזן! 
יודע נוסח, יודע כיצד לגשת ליצירה, חזן שיודע היטב היכן מחלישים והיכן מחזקים, היכן לזרום והיכן להאט, יודע לשלב בין המוסיקה לה הוא מחויב לרגש ולאמירה החזנית, משתלב נהדר עם מקהלה כחלק ממנה לכל דבר. 
בקולו המתוק ובקולרטורה המשתפכת מעביר אברימי תפילה בשלמות... למעט ריצת הנוסח בסוף התפילה... 

תראו, יש מקומות שאני מעביר את הרגשתי, כאן אני מעביר גם את הרגשתי וגם את ההרגשה של חברי המקהלה מהם מוזיקאים גדולים, את דעתו והרגשתו של המנצח מאסטרו אלי יפה שהתמוגג במהלך התפילה. 
המקהלה היתה פנטסטית מקהלה מקצועית יהודית בעלת פרשנות והבעה ייחודית שיוצאת רק לאחר השקעה מרובה, מקהלה שלא שרה רק תווים אלא בעיקר לב.

תודה לאברימי קירשנבוים על התפילה הנהדרת למאסטרו אלי יפה לחברי המקהלה להנהלת בית הכנסת ולכל מי שידו בצרכי ציבור.
וכן מזל טוב לחבר המקהלה אורי שברח לי שם משפחתו לרגל נישואיו 
מקווה שלא שכחתי כלום, תכננתי לכתוב מגילה ופשוט לא מתאפשר לי מפאת קוצר הזמן...
המשך שבוע טוב רק בשמחות
לייזר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ארועים יוצאי דופן בירושלים בבית הכנסת הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext