בית פורומים פורום רבי שלמה קרליבך

האם מאמר זה שהתפרסם יש בו פגיעה בכבוד רבינו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2012 18:05 לינק ישיר 
האם מאמר זה שהתפרסם יש בו פגיעה בכבוד רבינו?

י"ב תשרי תשס"ט אתר קריית הישיבה בית אל

היחס לרב קרליבך

הרב ש. יוסף וייצן

שאלות נוספות

שאלה:
הרב קרליבך, לפי עדותה של אימי, חיבק את אמא שלי כשהייתה בחורה האם זה מותר הלכתית, ואם לא, למה נותנים לו במה באתר קדוש זה?
האם מותר לשיר את שיריו, רבינו נחמן אומר שאסור לשיר שירים של מי שאינו צדיק?

תשובה:
שירי הרב קרליבך התפשטו בעיקר אחרי פטירתו. יתכן שבאמת בחייו לא רצו רבים להתקרב אליו משום הנהגותיו החריגות בעניני הצניעות. לא קשה ללמד זכות על הרב קרליבך, כל מה שנהג עשה כדי לקרב רחוקים. צריך מומחיות גדולה כיצד לקרב רחוקים. ודאי שמבחינה עקרונית אנו מאמינים שדווקא ההקפדה על גדרי הלכה תביא לנו סייעתא דשמיא בכל מעשינו ובכל השפעתנו. אולם ודאי שניתן ללמד זכות על הרב קרליבך.

לאחר הסתלקותו, מה שנשאר מהרב קרליבך זה הצד הפנימי הנשמתי שלו. אין חשש שהנהגותיו בעניני צניעות יחדרו לציבור הרחב. השירה שנכתבה על ידו היא שירה מתוך נשמה יהודית עליונה ולא על שירים אלו דיבר רבנו נחמן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 18:09 לינק ישיר 

"חיבק את אמא שלי כשהייתה בחורה"? מה הוא לא שמר נגיעה?? שאני אבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 21:00 לינק ישיר 

לאביבית! לכאורה אין בזה פגיעה כי זה ענין של השקפת עולם שונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2012 12:48 לינק ישיר 

*--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 *[endif]*פעם העליתי את זה לפורום, כנראה הגיע הזמן לחדש אותו. זה יכול (קצת) להסביר את שיטת רבי שלמה זצ"ל בענין הנגיעה:

רב שלמה על נגיעה

אני פגשתי את רב שלמה בפעם הראשון בהתחלת תהליך התשובה שלי. אז לא הייתי זהיר בענין נגיעה (לא לנגוע בנשים), וכשראיתי אחרים בחברה העושים זה, זה לא דאג אותי. אף על פי כן, כשלמדתי את ההלכה אחר כך, זה הטריד אותי לראות את הרב והחברה עושים את זה. אז שאלתי אותו [את רב שלמה] להסביר לי מה שהיה נראה כסתירה.

הוא אמר לי, "אתה צודק. זה ההלכה. וזאת הדרך ללכת."
אז שאלתי מדוע הוא עושה את זה. הוא אמר שהמצב שלו הוא ייחודי. הוא הרגיש שהיו הרבה נפשות יהודיים שהיו רחוקים מאידישקייט [יהדות], ושהוא הצטרך באופן אישי לעבור את הגבול כדי להגיע להם ולהחזיר אותם. כיון שהוא הקדיש את החיים שלו לפרויקט הזה, באופן של מסירת נפש, היה לו רשות לעשות כן.

אז שאלתי, "ומה עם החברה שמתנהג בדרך זו?"  
הוא ענה ש: "אלא אם כן הם מוקדשים לגמרי לזה [קירוב רחוקים], כפי שהוא עשה, אז אסור להם לעשות את זה."  
אז שאלתי, "אז למה אתה לא מונע אותם מלעשות את זה?"  
הוא השיב שהוא אומר לחברה לא לעשות את זה, אבל הם לא הם לא מצייתים לו.

כאשר רב שלמה אמר לי שהחברה לא מצייתים לו, לא יכולתי להבין - איך זה אפשרי? שנים אחר כך, דיברתי עם הרב אלעזר קניג בצפת על הבעיה של אנשים שמעשנים. שאלתי אם הוא יכול למנוע אנשים מלעשן.
הוא השיב לי שהוא מצא שכאשר הוא אמר לאנשים לא לעשות משהו, ושהם לא מצייתים, שזה היה יותר טוב בשבילו פשוט לא לומר משהו, מלשים אותם במצב שהם נוהגים נגד רבם.
אני מקווה שזה אעזור לברר את הוראת הרב [שלמה] ב'תורה הזאת'.
באהבה
ר.א. רוזן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2012 14:32 לינק ישיר 

שכחת לקרוא לעצמך דופו10, זה היה מתאים יותר לשיחה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2012 21:09 לינק ישיר 

אוקיי, COLDINUעשר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2012 09:53 לינק ישיר 

ישנם כמה דוגמאות בגמרא (ברכות כ', א') שאמרו על  "רב גידל הוה רגיל דהוה קא אזיל ויתיב אשערי דטבילה, אמר להו: הכי טבילו והכי טבילו. אמרי ליה רבנן: לא קא מסתפי מר מיצר הרע? אמר להו: דמיין באפאי כי קאקי חיורי. רבי יוחנן הוה רגיל דהוה קא אזיל ויתיב אשערי דטבילה, אמר: כי סלקן בנות ישראל ואתיין מטבילה מסתכלן בי, ונהוי להו זרעא דשפירי כוותי. אמרי ליה רבנן: לא קא מסתפי מר מעינא בישא? אמר להו: אנא מזרעא דיוסף קא אתינא, דלא שלטא ביה עינא בישא".

ועל המסופר בגמרא (כתובות יז,א'): "רב אחא מרכיב לה אכתפיה ומרקד, אמרי ליה רבנן: אנן מהו למיעבד הכי? אמר להו: אי דמיין עלייכו ככשורא - לחיי, ואי לא - לא". וגם על מה שמסופר על עולא בשבת יג, א'

על אנשים גדולים שנמצאים במדרגה כל כך גבוהה זה אחרת. ואולי הטעם של פיקוח נפש רוחני זה שונה... 

מספר הרב יצחק בלומנטל:

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%94_%D7%A7%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%9A.html

"יהודי יקר, ידיד טוב, שלח אלי היום לקראת יום השנה לרבי המזמר שיר של הרב קרליבך, מנגינה לא ידועה. כששמעתי, נעתקו המילים מפי. המנגינה אולי לא ידועה לאחרים, אבל לי היא ידועה גם ידועה, אני הייתי נוכח ברגע שבו הולחנה, בזכותי זה נעשה.

והרי סיפור המעשה:

במסגרת מפגש בין סטונדטים חילונים ליהודים חרדים, מפגש שנועד כדי להחזירם למוטב, הביאו את הרב קרליבך לספר, לשיר, לדבר אל ליבם בדרכו המיוחדת.

אני, שהייתי עדיין נער צעיר, ניגשתי עם מעט עזות שהיתה בי אל הרב קרליבך, ושאלתי אותו: אומרים עליך שאתה שר ומזמר גם במקום שגברים ונשים רוקדים בערבוביא. נכון - אמרתי לו - אני לא מאמין ללשון הרע עליך, אבל יספר לי הרב, האמנם?

ענה לי הרב קרליבך כך: אצלי כל הבחורים והבחורות שמרקדים יחדיו, אינם אלא כבשים תועים. אצל כבשים אין הרבה הבדל בין זכרים לנקבות.

ואז פצח בניגון, זמר לכבשה התועה - כפי שקראנו לו - וזהו הניגון שלפניכם. (את מילותיו המקוריות אני לא כל כך זוכר, אבל זה היה משהו על שובי שובי מדרכך, ומשהו על כבשה. השיר שלפניכם זה ביצוע אחר, שכנראה אבדו בו המילים(.

אחד מגיבים כתב שם: "לוס אנגלס בחורף 1974 מיד אחרי מלחמת יום כיפור, הייתה ההופעה שהרב בלומנטל הזכיר. אני זוכר שהרב שלמה זצ"ל הלחין אז את המנגינה. המילים היו שובי שובי מרעתך, יושב ומחכה בוראך, או משהו דומה, ואח"כ היה קטע עם עדר כבשים משיר השירים או משהו דומה".

לסיכום על העניין הזה כותב הרב זלמן מלמד ראש היישוב וראש ישיבת בית אל: "לר' שלמה יש זכויות רבות. מנגינותיו מלוות תפילות רבות והוא קרב רבים ליהדות. לא צריך לחטט במעשיו. יש ללמוד ממנו את הדברים הרבים הטובים שהם טובים לכל הדעות. ובשאר לא צריך לעסוק כיון שהוא כבר לא בעולם הזה". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2012 15:07 לינק ישיר 

זה לא הזמן לשאלות ולדיונים שכאלו!

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 15:53 לינק ישיר 

ניוטרל הנקרא ביוטיוב מוטי274 למה לברוח מהתמודדות עם האמת אם אפשר להתמודד ולקבל תשובות???? בפרט ש'זכר' אתה לפי הרשום מתחת לשמך??? כל טוב.... מורך ורבך רבי שלמה היה עונה לשאלה זו אם הייתי שואל אותו בלי להתחמק... לך בדרכיו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 18:34 לינק ישיר 

לא הבנת 
בזמן כזה של מלחמה 
כפי שהיה עד עכשיו 
זאת הייתה כוונתי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2013 19:07 לינק ישיר 

שמעתי מגב' מיכל מנכ"לית קופ"ח באזורינו שרבי שלמה ז"ל אמר לה בזקנותו, שהתכוין בכל דבריו לשם שמים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פורום רבי שלמה קרליבך > האם מאמר זה שהתפרסם יש בו פגיעה בכבוד רבינו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext