| נשלח ב-10/1/2013 22:27 |
|
| |
סגנון פרובאנס אורבני
אין דבר כזה. הפרובאנס הוא סגנון כפרי, ואורבני הוא כמובן סגנון עירוני. עם זאת, יש כל מיני מגמות עיצוביות לשלב אלמנטים שלא קשורים אחד לשני... ברר.
ובהשלכה לעניינינו:
מה דעתכם על זמרים שמחליפים סגנונות מוזיקה בקצב שהם מפצחים פיסטוקים? או אפילו לא מחליפים, אלא אוחזים ב"מזה ומזה וגם מזה אל תנח ידך".
לעומתם, יש את הגישה הגורסת שכל זמר ייקח לעצמו את תחום התמחותו ויתמחה בו עד הסוף - כי מי שמתמקד בסגנון מסויים (מזרחי / חסידי / חצרות חסידים / אלטרנטיבי...) יגיע בסופו של דבר לשליטה טובה יותר בתחום שלו. כמו שקורה פעמים רבות שילד רב לשוני לא מרגיש שייכות מלאה לאף אחת מהשפות.
אני לא מדברת על גימיק פה-גימיק שם, אלא על קו מנחה.
מה אתם מעדיפים? סגנון לכל זמר, או זמר-כל-סגנון? פרטו, נמקו והסבירו :)
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 21:53 |
|
| |
אם אין אני לאשכול הזה, מי לו? ובכן - אני מעדיפה כל סוג אוכל בנפרד בצלחת, ושהכרוב לא ייגע בטחינה. וסליחה מכל זמר שמרגיש נפגע מההשוואה לכרוב (או לטחינה) - גם הוא ייטיב לעשות, לדעתי, אם יתמקצע בתחום שלו. שלוימי גרטנר, למשל - לא אהבתי את הדרבוקות המזרחיות שיש לו בחצי מהשירים ב"Say עשה". לא מתלבש עליו. למרות שאצל מישהו אחר, אני בהחלט יכולה ליהנות מהסגנון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 22:50 |
|
| |
מאז שגיליתי שהאשכול היפה הזה נולד תכננתי להגיב , רק שלשבת בנחת מול מחשב זו פרוילגיה אדירה . אז שכוייח ענקי ! ( אידי, אני אוהבת שאת פותחת אישכולים.. עוד לפני שנחשפתי לתוכן , רק השמות גורמים לי להתמוגג! )
ובאשר לאישכולנו החמוד, עקרונית, לא כל סוג קול מתאים לכל שיר.. ביצוע מוצלח של שיר לא קשור רק למנעד ולכישורים של זמר אלא גם לסוג הקול. כשיוצר יוצא מהמיין סטרים שלו לכוונים אחרים זה נשמע לא טוב. קשה לי לדמיין את אודי דוידי נניח עם הגוון הרוקיסטי המיוחד בקול שלו ( ואני מתכוונת לקול עצמו בלי סגנון העיבודים.) שר כל שיר מהמיין סטרים החסידי. או אפילו את רזאל, מבצע את היצירה המדהימה של "קטונתי" בהבהרה חסידית..
היציאה היחידה שאהבתי קשות היא התופעה הברוכה של אבריימל הישראלי.. אבל בשביל זה צריך להיות פריד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 23:22 |
|
| |
לעניות דעתי שכל זמר יתמקד בסגנון המתאים לו, לפני איזה זמן שמעתי זמר מזרחי ששייך לעולם החילוני שר "תניא" זה היה פשוט נורא ואיום, זמר ששר בסגנון המתאים לו יעשה את זה הכי טוב, וזה גם יצא וישמע טוב, ברגע שהוא ישיר שיר שלא מתאים לו ובפרט אם זה שיר מפורסם שכבר הושר בסגנון אחר, הוא רק יקלקל וזה לא יוסיף לו... גם אברהם פריד שלאחרונה פנה לזמר העברי יודע את מקומו ומה יכול להשמע טוב ומה לא, אם לדוגמא הוא ינסה לקחת שיר מזרחי כבד ולשיר אותו אני משער שזה לא ישמע טוב והוא יודע לא להיכנס למקומות האלו שבהם הוא לא שוחה כדג במים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 21:08 |
|
| |
מילקי - לייק על האודי דוידי :)
----------------- נראה שהולכת פה הסכמה גורפת (בין שלושה איש, אבל גם זה משהו ) לגבי סגנון השירה, שרצוי שיישאר בקו אחיד. ומה דעתכם לגבי המוזיקה שמסביב? כלומר, אם השירה נשארת אותו דבר, ורק סגנון המוזיקה משתנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 16:52 |
|
| |
הדרבוקות שפותחות הרבה משירי גרטנר מסתדרות לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 15:40 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | הדרבוקות שפותחות הרבה משירי גרטנר מסתדרות לך? |
|
לא מכיר אם יש לך קישור שאפשר לשמוע אני אשמח
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 00:26 |
|
| |
לא אוהבת לדוג' שפריד מתחזן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 01:00 |
|
| |
אידי: תראי מה מצאתי לך... נראה לי בדיוק מה שהתכוונת כשפתחת את האשכול הזה לא ? מה נראה לך לא עדיף שישיר מה שהוא רגיל לשיר ? וישאיר את השיר הזה (אל תשליכני) למי שבאמת מתאים לשיר את השיר הזה...
http://www.youtube.com/watch?v=cas4Uzbac7Y
|
|
|
|
|