בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בית הכנסת הגדול בירושלים משבת ראש חודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2013 15:22 לינק ישיר 
בית הכנסת הגדול בירושלים משבת ראש חודש

החזן אדלר התפלל עם מקהלת בית הכנסת תפילה מלאה גדושה ביצירות מופת מהמאגר החזני
שילוב המקהלה וסולניה ביצירות במהלך התפילה כשמככב החזן אברהם קירשנבוים וסולנים אחרים 
אסכם את הדיווח כתפילה שמשאירה בי רושם עד עכשיו חזן גדול מקהלה מעולה תענוג כפשוטו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2013 16:21 לינק ישיר 

בית הכנסת הגדול בירושלים מוצף באלפי אנשים
ישראליים וחוצניקים,‏ יהודים וגם שאינם יהודים,‏ דתיים ושאינם דתיים,‏ תולדות אהרן מאה שערים כיפות סרוגות חסידי גור "עמך" ספרדים תימנים ליטאים מקובלים ייקס ועוד ועוד.‏
כולם כולם באים לשמוע תפילה יהודית שורשית של חזן ומקהלה הטובים בעולם.‏ החזן הרב חיים אדלר כשכתר החזנים לראשו והמקהלה בניצוחו של אלי יפה גם שם ניתן לראות חברים מכל הסגנונות בחורי ישיבה לצד סטודנטים אברכים לצד חיילים מבוגרים לצד בחורים.‏ ‏
תפילה שכולה הדר רגעי שיא בכי כמיהה לבניין בית המקדש.‏ החזן הכהן במוסף מברך את כולם כשטליתו מכסה את כתר החזנים כולו אומר הוד והדר.‏
לא! זאת לא הפעם הראשונה שאני מתפללת בבית הכנסת הגדול בירושלים,‏ הפעם התרגשתי יותר מאי פעם.‏ כשמתפללת שישבה על ידי סיפרה לי על שחזרה בתשובה בזכות תפילות ראש השנה בבית הכנסת הגדול בירושלים,‏ לולא היתה מתביישת בזה הייתי מפרסמת את שמה וסיפורה על נס.‏
היא באה מבית דתי ופרקה כל עול,‏ תפילות הימים הנוראים בבית הכנסת הגדול בירושלים העירו אותו,‏ היא בכלל הגיעה כמוסיקאית סטודנטית ששמעה על פלאי הצלילים שמרחפים בבית הכנסת הגדול בירושלים.
זכות גדולה יש לבית הכנסת הגדול בירושלים! אמשיך להתפלל במקום המכובד שם נבקעים שערי רקיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2013 15:08 לינק ישיר 

בס"ד
סליחה על הדיווח המעט מאוחר, טעמה הטוב של התפילה עדיין מורגש
כאמור בשבת ראש חודש שבט עבר לפני התיבה החזן הראשי ר' חיים אדלר בליווי מקהלת בית הכנסת הגדול בירושלים בניצוחו של מאסטרו אלי יפה

היצירות שביצע החזן אדלר בתפילת שחרית:
שוכן עד וכ'ו - נוסח מתובל 
אין כערכך - הרשקוביץ - סולנים מהמקהלה
קל, אדון - נעימה
כולם אהובים - אימפרובזיציה
צור ישראל - עממי משופר - סולן זאב נתן יפה (הבן של)
נקדש - אלי יפה - המקהלה
אז, בקול - אלי יפה - המקהלה
ממקומך - אלי יפה - החזן אברימי קירשנבוים 
ברכת ההלל - אימפרוביזציה/ברונשטיין על פי הרשמן
מקימי - אילתור/יוסלה
בצאת ישראל - רוזנבלט 
השם זכרנו - עממי
מה אשיב - שלמה רביץ
הללו - תלמוד
לא אמות - חזן ומקהלה
אנא השם
אין כמוך - זולצר

2 יעמוד - החזן אלי יפה והמקהלה בניצוחו של ריימונד גולדשטיין

היצירות שביצע בתפילת מוסף:
וכל מי - אימפרוביזציה 
השיבנו - לבנדובסקי - החזן אברימי קירשנבוים
כתר - במנגינת תנצל נפשי 
שמע ישראל - מלבסקי
אתה יצרת - רוזנבלט/אימפרוביזציה
יהי רצון שתעלנו - דואט עם המנצח אלי יפה ואימפרוביזציה
אדון עולם 

אני מרגיש בכל פעם שנדוש כבר לומר על החזן הרב חיים אדלר "כיין המשתבח" למעשה אין דבר שיתאר יותר את המציאות כשבכל תפילה ותפילה נצברים שיאים חדשים, האיכות הקולית העוצמה הרגש הנשפך, מחמם את הלב לשמוע תפילה כזאת בשבת קפואה כל כך כשהטמפרטורות קרובות לאפס, בית הכנסת מלא מפה אל פה. זה היה עונג שבת אמיתי
אני כל כך נהנה לחוש בכל פעם את המקהלה את העיבודים המשובחים והמוסיקלים ואת הכוונתו של מאסטרו אלי יפה בכל תיבה ותיבה, מנצח שמרגיש כל תו ותו ולא יאפשר למוסיקה ללכת סתם כך ללא פרשנות. 

השבת יעבור לפני התיבה החזן הראשי ר' חיים אדלר 
בהצלחה רבה
לייזר

תוקן על ידי קולני ב- 17/01/2013 15:10:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בית הכנסת הגדול בירושלים משבת ראש חודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext