|
|
| נשלח ב-27/3/2013 13:07 |
|
| |
דיווח, תפילת החג - רמת גן
מועדים לשמחה אני שמח שיש לי את הזכות לדווח לכם כמובן לאחר שביררתי ואכן מותר לכתוב בפורום בחול המועד,
בית הכנסת התמלא אט אט במתפללים שקמו כל אחד בזמנו לאחר מסע ליל הסדר המפרך והמשמח החזן ישראל רנד על מקומו בשחרית בכובע החזנים ובגלימה השחורים ובמוסף לתפילת טל בכובע וב- גלימה לבנים המקהלה על מקומה הקבוע מלפני החזן, בטליתות עליהם כתוב קולות מן השמים וכמובן עם מנצח מוכשר חביב ושמח רפאל ביטון שמפגין הפקות קוליות נדירות ווירטואוזיות. ישראל רנד בתפילה ובנוסח נעים משלב מנגינות מחג הפסח ומשירים מוצלחים ומוכרים, שר יצירות קשות לצד יצירות קלילות בנעימות השמורה רק לו ובקול הטנור היפיפה משלב בקטע אחד או שניים גם חזנים אורחים בבית הכנסת בניהם את החזן וזמר הבריטון שמואל קרישר עם קול שמשתלב עם קול הטנור של רנד, בדואט המפורסם לטל שהלחין החזן יוסף רוזנבלט ובעוד יצירה אם איני טועה, כמו כן המקהלה שרה כמה שירים עם חזן צעיר לייזר ברוק ששר כסולן מתוך המקהלה מספר שירים ודואט מרגש עם החזן רנד בהוצאת הספר, חדי האוזן שמעו גם את הדרכתו של החזן רנד לחזן ברוק במהלך שירתו, כיאה למורה ותלמיד יש הנאה והתרגשות בלשמוע חזן עם קול טנור גבוה נעים שגם כשלא לא תמיד בא לו בנקל, מתגבר על כל מכשול ובמקצועיות מעביר תפילה איכותית לשמחת המתפללים. וכמובן שלמנצח רפאל יש חלק גדול בתפילה בהבנתה באחידות עם החזן ובהופעה מרשימה של המקהלה בפני עצמה. חלק גדול בהתרוממות בית הכנסת שמור לרב בית הכנסת הרב בנימין קופרמן שמחייה את ביהכנ"ס שמחתי לראות את הגבאי מר מנחם מנדלוביץ בליווי משפחתו בבית הכנסת בברכת רפואה שלימה אני מקווה שאוכל לבוא גם בחג שביעי של פסח חג שמח
תוקן על ידי גושדני ב- 27/03/2013 13:37:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 00:28 |
|
| |
דיווח, תפילת חג שני - רמת גן
קיץ בריא
שוב אני שמח לדווח מן המעט שאני יכול מתפילת חג הגאולה ברמת גן, שלמרבה הצער עקב טרדות שונות ומשונות הספקתי להגיע אל בית הכנסת לתפילת יזכור בלבד ואף הספקתי את דרשתו של רב בית הכנסת,
החזן ישראל רנד על הבימה משמאלו ומימינו עומדים עם ספרי התורה, אט אט המקהלה נכנסת פותחת בשיויתי- החזן מתחיל בקל מלא רחמים לחיילי צה"ל לאחר מכן קל מלא רחמים לרבני העיר לראשיה ולנכבדיה, וקל מלא רחמים אחרון לשואה ולגבורה. כחצי שעה של רגש תחנונים הרבה דמעות, ליווי המקהלה ברגש. אלו רגעים שקשה לשחזר
לאחר מכן תפילת אב הרחמים שוכן במרומים, שוב כחצי שעה פתיחה של חזן המשנה בבית הכנסת החזן ישראל גולדפריינד ששר את קהילות הקודש המפורסם של מלבסקי אוכל להעיד שלא נשארה עין יבשה בבית הכנסת לנוכח הביצוע המרגש ומלא הלב, בקול הטנור הנעים. אל המקהלה התווסף ילד פלא צעיר ורך בשנים בעל קול פעמונים בשירת הסולו שמהדהדת כעת בראשי 'קהילות הקודש שמסרו נפשם על קדושת השם'
והמשך של ישראל רנד עם החזן הצעיר לייזר ברוק בשילוב מנגינות אני מאמין המפורסם שניצל מהשואה האיומה, למרבה הצער לא יכולתי להישאר עוד לתפילת מוסף עקב השעה המאוחרת ואילוצים, תפילת החג תרמה לי רבות ורוממה את רוחי.
השילוב של ישראל רנד וקולות מן השמים הוא ברכת שמים
תוקן על ידי גושדני ב- 02/04/2013 00:31:55
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|