בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח משלושים לחזן משה שולהוף ז"ל - ביהכנ"ס הגדול בר"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2013 23:40 לינק ישיר 
דיווח משלושים לחזן משה שולהוף ז"ל - ביהכנ"ס הגדול בר"ג

בס"ד

ערב טוב לחברי הפורום וצופיו
הערב בליל השלושים לפטירת ידידינו נעים זמירות ישראל החזן ר' משה שולהוף ז"ל התקיים ערב תפילה לזכרו
לכבודו ולזכרו של החזן הופיעו מיטב חזני העולם וישראל - כאשר בית הכנסת הגדול ברמת גן כמעט מלא עד אחרון ספסליו

הלב עדיין ממאן להאמין שהחזן שולהוף כבר לא מתהלך ביננו ולא נזכה לשמוע את תפילתו הלבבית בהיכלי בית הכנסת
החזן שולהוף אהב את עמוד התפילה ועמוד התפילה אהב אותו וזכינו לשמוע אותו ברגעי התעלות רבים כאשר שפך שיח לפני בורא עולם.
לזכרו של החזן משה יעק בן דב שולהוף ז"ל התקיימה תפילת ערבית ולאחר התפילה פרקי תפילה שאותם אהב החזן להשמיע לשומעיו.
את החזנים ליוו אנסמבל "פעמונים" בניצוח החזן יוסי שוורץ, ליד הפסנתר ר' מנחם בריסטובסקי.

לתפילת ערבית ניגש החזן יעקב מוצן , החזן מוצן השמיע והוא רחום והשכיבנו בלחנו
לאחר תפילת ערבית החזן מוצן סיים מסכת "הוריות" לע"נ החזן שולהוף ואמר מילים לזכרו
נציג המשפחה, החתן שמחה סוקולוב סיפר על אהבת הארץ וירושלים של החזן ז"ל

החזן יעקב צ'רקא ידיד וחבר קרוב של החזן שולהוף, ספד לו והשמיע את יצירתו של אלתר לעקביא בן מהלאל
החזן ישראל רנד אמר את תפילת אל מלא רחמים יחד עם המקהלה
החזן חיים אליעזר הרשטיק השמיע את קהילות הקודש של מלבסקי יחד עם המקהלה
החזן דוד ויינבך השמיע את שומע קול בכיות בלחנו של מלבסקי
החזן יחזקאל קלאנג השמיע אלוקי נשמה בלחנו של טודרוס גרינברג
החזן משה סלומון השמיע את והערב נא בלחנו של דוד רויטמן
החזן נתן הרשטיק השמיע את וע"י עבדיך בלחנו של זבולון קווראטין
החזן דב הלר השמיע את אדם יסודו מעפר בלחנו של לייבלה וולדמן

נכחו חזנים, מנצחים, וחובבי חזנות רבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו של אחד מגדולי חזני עמוד התפילה של הדור האחרון

יישר כח לידידי יצחק ראשי על ההפקה, למחלקת תרבות תורנית בעיריית רמת גן בראשות חיים גלרמן, לאגף לתרבות תורנית - שמריהו הרמן ויוסי פלג, לגבי בית הכנסת, לחיים הייזלר (על ההנחייה).
תודות בשם משפחת שולהוף למארגנים ולמשתתפים.

ערב טוב ובשורות טובות
יהודה

תוקן על ידי yeoda ב- 23/07/2013 00:12:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2013 01:31 לינק ישיר 

תוקן על ידי יעפ ב- 23/07/2013 01:52:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2013 12:09 לינק ישיר 

גם אני אמש נכחתי בערב האזכרה למשה שולהוף ז"ל נדהמתי מכמות האנשים שהגיעה למקום. משהו באויר בערב זה היה שונה מלבד היצירות שהושמעו במהלך הערב בליווי המקהלה או הפסנתר אבל התחושה של מאות ואולי אלפי אנשים שהתקבצו לזכרו של אחד מגדולי החזנים הוא בשורה בפני עצמה, בנו של משה שדיבר בהתרגשות וחבירו הטוב (אינו זוכר את שמו) שסיפר בעיינים דומעות על הקשר המיוחד שלו עם משה ז"ל. תופעה נדירה נוספת שנתקלתי היא האחים לבית הרשטיק שהופיעו ויותר מכל הפתיע אותי היא נתן הרשטיק שפתח את פיו בעל ידי עבדיך עברה בי צמרמורת , איזו אמירה ואיזה נשמה יהודית (יישר כח לישראל רנד שנתן את הבמה גם לאחים הרשטיק למטרה נעלה זו). קצת פירוט על היצירות: החזן דובלה הלר שביצע אדם יסודו מעפר באיזו התרגשות ואמירה ייחודית רק לו החזן חיים אליעזר הרשטיק (שלא היה זקוק להגברה) קולו נשמע היטב בכל בית הכנסת יחד עם הייחודיות ההרשטיקית שלו. דוד וינבך התעלה על עצמו בשומע קול בכיות כל כך התאים למשה. יישר כח לחזן מוצן שמתסבר שמעבר לחזן הוא גם יודע ללמד מסכת.... החזן קלאנג כהרגלו באלוקי נשמה ידע לתת את הפן האישי שלו. החזן משה סלומון יודע כתמיד לתת את הפנמיות המיוחדת שלו. הלואי שנוכל כולנו להנות מערבים כאלה ולא בנסיבות האלה. יישר כח גדול למארגנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2013 12:39 לינק ישיר 

האבדן עדיין קשה לעיכול, אחד מגדולי החזנים מאז ומעולם הסתלק מאיתנו בטרם עת. בטרם הספיק להקליט עוד ועוד כפי שרצה, חזן שכל מטרתו להרבות אהבה בעם ישראל
אמש בכנס לזכרו דיבר חברו הטוב ר' יעקב צרקה על מעלותיו הרבות של ר' משה ז''ל והוא גם היטב להזכיר שלר' משה היתה סמיכה לרבנות דבר שמשום מה נשכח ממני, בשיחות רבות שניהלתי עם ר' משה כשבא לארץ וכשפגשתי אותו במסעות בעולם הוא היה מרבה לדבר בשבח עמוד התפילה. כמו כן היטב להגדיר החזן יעקב מוצן שהתברר גם כלמדן ויודע ספר שהרבה לדבר בשבחו של ר' משה
הרי יודעים אתם שאין אני נוהג לפקוד כיום את אולמות הקונצרטים ואפילו לתפילות חזנות ממעט אני ללכת בשל ההיצע המועט של חזנות איכותית, אך לערב זה השקעתי מזמני ומכספי על מנת להשתתף לזכרו, ולשמוע פרקי תפילה ולימוד לעילוי נשמתו.
הופתעתי ובגדול למראה המקהלה הצעירה בניצוחו של שוורץ, למען האמת אני חייב לספר שלא הימרתי על מקהלה זו ובוודאי לא שתגיע לרמה כזאת, שוורץ למרות רוחו השובבה מצליח להפיק צלילים שמימיים. ומצליח לבצע ברוגע ובמקצועיות בעיקר לתת תמיכה נאותה לחזנים מבלי לכסות עליהם. היה לי לעונג לשמוע את ''שיוויתי השם לנגדי תמיד'' שראיתי כמה וכמה שמחו דמעה במהלך תפילה זו. מעט הערות: אמליץ למנצח לשיר פחות בצלילים הגבוהים מכיוון שקולו החזק מעט מכסה על המקהלה, כמו כן לעיתים יש מוטיבים החוזרים על עצמם די פעמים למשל ב''קהילות הקודש'' המקהלה שרה 'קהילות הקודש שמסרו נפש על ------- קדושת ------ השם' כשבכל סיום בפזמון זה ההגשה חוזרת על עצמה, וכן זה קרה עוד מעט פעמים. כמובן אלו הערות של בנייה וזה מאהבה בשל הערכתי על הדרך והרמה הגבוהה שמקהלות רבות בתחום החזנות במשך שנים רבות לא הגיעו. עשו חיל!

החזנים היו מהם שנהנתי והיו מהם שלא כל כך נהנתי, ואת דעתי כבר אמרתי למי שרצה לשמוע, המקום כאן אינו לרכילות ובוודאי שלא על אירוע מקודש זה. 
רק לסיכום החזנים כמה מילים, עלי לא עושה רושם, לא טונים גבוהים, לא עודף ביטחון, ולא נפח קול. מרשימה אותי אמירה חזנית, פרשנות חזנית, והיו חזנים שלמרות שלא היה ביום הטוב ביותר שלו עלו על כולם באמירה והגשה שקנתה אותי יותר מכל. וכך גם היה גם החזן ר' משה שלא היה נמדד לפי קולו אם ביום טוב הוא או אם לאו, הוא היה חזן! ורק זה חשוב השאר זה לקישוט.
אאחל לכל החזנים בריאות איתנה עד מאה ועשרים והתודה והברכה לכולם לכל המתנדבים ועוסקים בצרכי ציבור באמונה.
תודה לקהל הרב שהתאסף לזכרו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2013 21:49 לינק ישיר 

היה ערב מכובד מאד ומרגש.נוכחות הקהל היתה מרשימה ביותר.האוירה היתה רצינית כפי שצריך  במעמד זה
וכל הכבוד למארגנים.
היצירות  שנבחרו מאד התאימו , והחזנים היו טובים וחלקם טובים מאד.
גם המקהלה עשתה את תפקידה מצוין במיוחד לאור העובדה שמן הסתם לא נערכו חזרות.

מקוה לעוד ערבי חזנות מוצלחים אבל רק בשמחות.

ואגב בעבר הופעתי תחת שם ניק ענתאור. עברתי לכתב בשמי מירהאורזל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 04:29 לינק ישיר 

לצערי,  עקב  ארוע  משפחתי,  לא  יכולתי  להשתתף  בערב  זה.

אך  נהנה  להווכח  מהתגובות  עד  כה,  כי  מסתבר  שהיה  ארוע  ברמה  איכותית  מעולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 09:52 לינק ישיר 
מעמד מכובד לאירוע עצוב

שוחרי החזנות ,חזנים,חברי מקהלות ואישי ציבור בערב מרגש לזכרו של משה שולהוף ז"ל.

אווירת קודש,הזדהות מוחלטת  לזכרו של  שליח ציבור מעולה  אהוב הקהל-.שיתפלל במרומים עבור עם ישראל.
יהי זכרו ברוך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 18:17 לינק ישיר 

חברים, מה עם הקלטות לטובת אלו שנבצר מהם להשתתף?
יעפ, פרשת מהוידאו לטובת הסטילס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 19:38 לינק ישיר 

בס"ד

גב' רוחמה שולהוף אלמנת החזן ז"ל, מבקשת להודות לחזנים ולחובבי חזנות הרבים שהגיעו,
בשם המשפחה ביקשה ממני להעלות לפורום הקלטה עם מילות תודה:

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2013 01:29 לינק ישיר 
החזן יעקב מוצן תפילת ערבית

www.youtube.com/watch?v=fxHjM1RQFtw

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2013 10:49 לינק ישיר 

תודה על ההשכיבנו!!! יש סיכוי לעוד הסרטות בבקשה?? זה היה אירוע של פעם בשנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2013 17:52 לינק ישיר 

לפני כשעתיים שוחררתי מבית החולים צריך כח בע"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2013 18:45 לינק ישיר 

ברוך הנותן לַיַעֵפ כח....

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2013 10:32 לינק ישיר 

זה הלינק של כל הערב לע"נ החזן משה שולהוף ע"ה www.youtube.com/watch?v=_g7yQaNq_Ik

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2013 11:47 לינק ישיר 

Mevutal -כאן זה : ר מ ת ג ן ואצלך זה :ב ר ו ק ל י ן ,,,,,,,,,,אבל , את ברוקלין כבר ראינו לפני שבוע,,,,,,,,,,,,,,,: http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=19&topic_id=3017857&forum_id=14617

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח משלושים לחזן משה שולהוף ז"ל - ביהכנ"ס הגדול בר"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext