בית פורומים פורום רבי שלמה קרליבך

דחוף: ביצוע של ר' שלמה להנה ק-ל המודז'יצאי...איפה???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2013 07:41 לינק ישיר 
דחוף: ביצוע של ר' שלמה להנה ק-ל המודז'יצאי...איפה???

באיזה הופעה או תקליט??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 09:13 לינק ישיר 

באשכול הבא תמצא את מבוקשך :,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2953583&forum_id=18615

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2013 09:52 לינק ישיר 

והמסקנה שם הוא שאין לאף אחד הקלטה שרבי שלמה מבצע הבדלה למנגינת מודזיצאי "ויתן לך". אם יש את זה למישהו, אנא תשלח, תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2013 22:38 לינק ישיר 

חבר שלי חסיד מוז'יץ סיפר לי שהקטע חובר למילים 'אל קל חי ארנן' מתוך היוצרות לשבת שניה אחר הפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2013 10:05 לינק ישיר 

שירונא: זה מעניין מאד. קודם כל, במודזיץ הם לא אומרים יוצרות אחרי פסח. הניגון הותאם בהקלטה רשמית למילים "ויתן לך" שאומרים במוצאי שבתות. שמעתי 2 סיפורים עליו - אחד הוא שמישהו ביקש מרבי שאול ידידי'ה אלעזר זי"ע (האדמו"ר השני של מודזיץ שהלחין את הניגון) שיר פשוט שהוא יכול לשיר בקלות, כיון שלרוב הניגונים של האדמו"ר היו מורכבות מאד, ממש יצירות. אז הוא נתן לו את זה.
גרסה שניה היה שרבי שאול הולך בדרך לכותל, ואנשים (גם מוסיקאים) פגשו אותו וביקשו ממנו להלחין ניגון "על המקום" וזה מה שיצא.
בכל מקרה, רבי שלמה זצ"ל השתמש לשיר זה לכמה ישומים - "הבן יקיר לי" במוסף ר"ה, וגם בסליחות, לקטע "סלח נא", בין היתר....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פורום רבי שלמה קרליבך > דחוף: ביצוע של ר' שלמה להנה ק-ל המודז'יצאי...איפה???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext