תפילות ראש השנה עם ישראל רנד ומקהלת קולות עד השמים
אני לא יודע כמה חברי פורום פעילים מתפללים בבית הכנסת הגדול ברמת גן ימים הנוראים. אם הדיווחים בפרום היו נבחנים על פי שביעות רצונם של האנשים הצפי הוא שהתגובות היה של עשרות תגובות נרגשות, זאת לא השנה הראשונה שלי בימים הנוראים עם ה- חזן רנד ו-מקהלת קולות עד השמים. בימים הנוראים הקהילה הרמת גנית בבית הכנסת הגדול ממלאת את היכל בית הכנסת שנותר לי לברר היכן הם נמצאים במשך השנה. יש מהו מיוחד וחדשני בניגונים המושרים על ידי החזן והמקהלה, לא רק חזנות כבדה ולא רק ניגונים קלים אלא שילוב של קווים מקבילים שלמרבה הפלא במהלך התפילה מתנגשים להרמוניה מוסיקלית שמימית ונדירה קולו של רנד הדהד והפליא לעשות בקולו שהיו רגעים שדמיינתי שעומד מולי החזן משה שטרן בימי תפארתו אנקדוטה קלה כשהחזן הפליא בקולו "ותעביר ממשלת זדון מן הארץ" הוא השקיע יותר בקולו ובשירתו... לאיזה טונים גבוהים הגיע החזן בתפילתו שכעל פניו לא היה נראה התאמצות מיותרת, וכמו כן קולו היה נקי בלי הליחות שלפעמים נדבקים לקולו ומעיבות על התפילה והמנצח הווירטואוז רפי הגדול מכולם עם כל כך הרבה רעיונות ויצירתיות ומרים בקולו המתקתק מעל כל זמרי המקהלה, לעיתים בדואט עם ישראל רנד ולעיתים ב- קטעי סולו. אני חושב שהגיע הזמן שישראל רנד יוציא דיסק עם מקהלת קולות מן השמים, מקהלה שכל אחד מחבריה חזן וזמר גדול בפני עצמו משנה לשנה המקהלה והמנצח טובים יותר ויותר אולי ארחיב עוד בהמשך כרגע אסיים בברכת שנה טובה ומבורכת תהיה שנת עלייה דקדושא
תוקן על ידי גושדני ב- 08/09/2013 20:50:28
 |
|
|