בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בד"ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2015 19:46 לינק ישיר 
בד"ה

בבית חולים מעייני הישועה נפטר היום הר' דוד זאובר.
משך עשרות שנים הי'ה בעל התפילה והחזן בבית כנסת הגר"א בתל אביב.
הי'ה בעל קול ערב ונוסח מיוחד ומעורר את הלב.
בנוסף, הי'ה גם הרב ובעל הקורא. וגם הגבאי וגם השמש...וגם הטבח והמלצר...
מידת הכנסת האורחים שלו היתה למעלה מכל השגה. דלת ביתו מעולם לא היתה
סגורה וכל רעב וכל מסכן וכל מר נפש מצאו אצלו מקום לאכילה ומנוחה ונחמה.
הלוויתו תצא בשעה 21.00 מבית הכנסת הגר"א רחוב הירקון 42 תל אביב.
היות ולא השאיר משפחה. הריהו בחזקת מת מיצווה.
בשורות טובות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2015 01:44 לינק ישיר 

כאשר הודיעו לרב אוירבך על פטירתו של ר' דוד זאובר זצ"ל, תגובתו היתה :
מי יגן מעתה על תל-אביב ?!
עתה מותר לגלות כי בעיני רבים וגדולים ר' דוד הי'ה מה-ל"ו .
אמנם הוא לא הי'ה נסתר, כי מי שהכירו ידע את גדולתו, אבל גם אלה לא שיערו עד היכן מגיעים הדברים.
הוא הי'ה עמוד התפילה, עמוד התורה ועמוד החסד.
בעל תפילה בנוסח ערב המושך את הלב. בקי הי'ה בנוסחאות התפילה לימי חול, שבת, מועד, ימים נוראים, ולהבדיל ימי צום ואבל.
יושב הי'ה בבית הכנסת כל יום שעות רכון ספרים ולומד מבלי להתיק עיניו מהספר. דברי התורה שאמרם בחן ובנועם היו מתוקים ומחכימים.
ומעל הכל - הי'ה בעל חסד במידה שאיננה ניראית בדורותינו.. ממש מוסד חסד של אדם אחד. בשבתות וחגים התארחו על שולחנו רבים, ביניהם כאלה שלא הי'ה להם היכן לאכול ומי שיכין להם אוכל. הוא הי'ה ידוע כבשלן מעולה ורבים באו במיוחד כדי לטעום את מאכליו ובמיוחד את החמין שהכין כל שבת. כאשר הוא עצמו גם משמש כמלצר ומגיש. אצלו, "כל דיכפין ייתי ויכול" הי'ה לא רק בליל הסדר, אלא כל השנה, כל יום וכל היום ! כאשר דלת דירתו הצנועה היתה פתוחה וכל הרוצה - נכנס !.
על בית הכנסת "הגר"א" שמר מכל משמר, ומסר נפשו לאחזקתו ולקיום התפילות כסדרן משך עשרות שנים. בקנאות שמר על נוסח התפילה ומנהגי המקום, אותם ירש ממיסד בית הכנסת - הרב יוסף צבי הלוי זצ"ל שהי'ה אב"ד יפו ות"א והי'ה ידוע כמקובל גדול.
בלוויתו, אנשים מבוגרים, שאינם קרובי משפחתו, עמדו ומררו בבכי. כל הקהל הגדול אמר קדיש, בבחינת "כולם היו בני..." רבים העידו על עצמם כי התקרבו ליהדות הודות לו וכי הרגישו אליו יחס כבן לאביו.
יהי זכרו ברוך. מי יתן וימשיך להגן על תל אביב ועל יושבי הארץ ממרום שיבתו, בימים אלה של איומים קשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2015 06:39 לינק ישיר 

הספד על:זקן-הגבאים בא"י הרב דוד זאובר ז"ל -בסרטון אין שמו של המספיד,מי שיודע נא להוסיף(בקשה-מי שיודע להטמיע את הסרטון,נא לעשות זאת כאן לעילוי נשמתו):www.youtube.com/watch?v=EAB9Jnae74E

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 27/01/2015 06:44:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2015 23:45 לינק ישיר 

רצוני לספר עוד כמה דברים קטנים על הצדיק הזה.
הוא הי'ה חובב חזנות נלהב, האזין לתכניות חזנות ותקליטים של חזני העבר. הוא סיפר לי פעם כי נפגש ודיבר עם החזן דוד קוסביצקי. אם אינני טועה, הוא אמר שזה הי'ה בשנות ה-50 במלון סבוי.
רצוני לספר לכם איך התחלתי להבין שמדובר באדם מיוחד במינו... זה הי'ה לפני כ 30 שנה, אחר תפילת השבת, כאשר הוא הי'ה גם החזן ובעל הקורא, וגם הגיש קידוש גדול אחר התפילה. כאשר כולם כבר הלכו, עזרתי לו לנקות ולהכין את השולחן לסעודה שלישית.  הוא כבר לבש את המעיל ועמד לסגור - נכנס אחד מאותם
 חסרי כל שהיו פוקדים את המקום כדי לטעום איזו הרגשה של בית ולאכול משהו... מבלי לדבר מילה - הוריד ר' דוד את המעיל, הזמינו לשבת, ופתח לו שולחן... כאשר גמר, שוב ניקינו, סידרנו, הוא לבש את המעיל, והנה... שוב נכנס מישהו... ! שוב, בלי לדבר מילה, הוריד את המעיל, הזמינו לשבת וערך לו את השולחן כאשר הוא משמש מלצר ומפציר בו לשבת בנחת ולאכול... שוב, ניקינו, עמדנו לסגור ו... לא אאריך, בפעם השלישית נכנס מאן דהוא..! התרגזתי ואמרתי לו למה אתה בא כל כך מאוחר, אבל ר' דוד השתיק אותי, הוריד מעיל, ערך מחדש את השולחן והגיש לו מכל המאכלים הטובים שהוא עצמו הי'ה מבשל לכבוד שבת... סוף סוף הוא סגר, ליוויתי אותו לביתו - ובחצי הדרך בא לקראתו שוב אחד מאותם אנשים... ! אוי, כבר סגרתם..?  "בוא" אמר לו ר' דוד, הסתובב, חזר לבית הכנסת, ושוב פתח שולחן לאותו אדם...
כאשר סיים אותו הלך לאכול, אמר לי ר' דוד: טוב, באמת הגיע הזמן לנוח קצת.. אני מחמש בבוקר על הרגליים, הלכתי למקוה, הכנתי את הקריאה...ועוד מעט צריך לחזור למנחה.
אמרתי לעצמי אז : זה אברהם אבינו ! ומאז נקשרתי אליו.
עוד דבר מפליא שהייתי עד לו: לחמין שהוא הי'ה מכין לשבת יצא שם ורבים היו באים כדי לטעום ממנו. הסיר שהוא הי'ה מכין את החמין - הי'ה בינוני למדי, בוודאי לא גדול.
שבת אחת, כאשר הוא כבר ארח את האנשים בביתו אחר תפילת השבת והגיש לכולם צלחת עמוקה מלאה
בחמין, הגיעו לפתע מספר רב נוסף של אנשים. אמרתי לעצמי, מה יהי'ה.. לא יספיק לכולם... אבל אני רואה אותו הולך הלוך ושוב למטבח - ומביא לכולם צלחות גדולות מלאות... לא התאפקתי, ניגשתי למטבח, הבטתי בסיר, ואמרתי לעצמי כי לא יתכן שמהסיר הזה הוא הגיש לכולם... פתחתי את הסיר - ואני רואה כי הוא כמעט מלא..! לא הייתי מספר זאת אילמלא אחד המספידים הזכיר זאת.
ואסיים במה שסיפר עליו המטפל שלו, אדם לא יהודי, מאחת השבתות האחרונות. אחר הסעודה בליל שבת, כולם כבר הלכו והוא שכב לישון - לפתע נפתחה הדלת ונכנס מישהו. המטפל גער בו ואמר לו, עכשיו באים? הרב כבר ישן. אותו אדם הסתובב והלך. לפתע, סיפר אולין, הרב קורא לי : אולין, מי הי'ה בדלת ? לא האמנתי ! הוא כמעט לא ראה, לא שמע - וישן ! איך הוא שם לב ! "רוץ אחריו ותביא אותו" ! פקד עלי. כך עשיתי ולפי פקודת הרב נתתי לו לאכול.
ביום ראשון הקרוב, בגמר השבעה, אחר תפילת ערבית , תיערך סעודה ויאמרו דברים בבית הכנסת.
יהי זיכרו ברוך וזכותו תגן עלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2015 22:12 לינק ישיר 

במלאת 30 לפטירתו של ר' דוד זאובר זצ"ל, מחר, יום ראשון, בשעה 20.00 בערב
תערך אזכרה בבית הכנסת שלו - רחוב הירקון 42 תל אביב.
באותו יום חל גם יום הזיכרון של מייסד בית הכנסת - הרב המקובל יוסף צבי הלוי זצ"ל, במלאת 55 שנים לפטירתו.
ישתתפו רבנים ומקובלים ומוקירי זיכרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 10:52 לינק ישיר 

וואו אלו סיפורים מדהימים. באמת חבל על דאבדין. לא זכיתי להכירו. אפשר אולי תמונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 11:17 לינק ישיר 

https://www.youtube.com/channel/UCiEot-QqcAFoX5JNA7yul5Q

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2015 15:46 לינק ישיר 

בימים האחרונים נוספו כמה קליפים מעניינים, לאתר ביו-טיוב, שהוקם לזיכרו.
[בכתובת לעייל].
שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext