בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

יתד נאמן נגד רפי ביטון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2015 06:31 לינק ישיר 

מבלי להכנס לעצם הויכוח על הנושא. זכותו של כל אדם להביע דעתו. בדיוק כפי שישנם כאלו המוחים נגד אי אמירת תפילה לשלום המדינה או אמירת הלל בברכה ביום העצמאות כך זכותו של כל אדם למחות שילוב לחנים שמקורם (בלשון המעטה) רחוקים מעקרונות היהדות בקטעי תפילה בכלל ובבתי כנסת בפרט. ובאשר לדברי שרגאפייבל בענין פרסומיי הלוואות וכיו"ב בעתון יתד, ידוע לי כי בשבוע האחרון אחרי פיצוץ סיפור החלפן/מלווה כספים מבני ברק, ירדו חזק על בכיר בעיתון יתד בביכ"נ שהוא מתפלל ובקהילה בה מתגורר

תוקן על ידי ארבל45 ב- 04/05/2015 06:37:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 09:31 לינק ישיר 

כפותח האשכול אני מרגיש צורך להתנצל, בפזיזות פתחתי את האשכול עם כותרת לא ראויה כנראה, שלצערי גרמה לדיון לא לגופו של עניין כמו שציפיתי, יש לי אשמה רבה בנושא בגלל הכותרת ואני מתנצל עמוקות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 09:32 לינק ישיר 

נראה לי שחוץ מסתם להתפלמס, יש לו שתי טענות שיש בהם ממש:

א) השימוש ב"קולן"
ב) סוג הניגונים שמשתמשים בהם.

לגבי (א) חבל מאוד שישנם כאלה שעדיין משתמשים בכלי הזה בשבת, היות ויש אלטרנטיבות (שעונים) שמותרים לכתחילה לכו"ע. מי שמשתמש בכזה הוא סתם עקשן וחסר יראת שמים.
לגבי (ב) הנושא הזה עורר הרבה מאוד תגובות לא מזמן ממש בפורום הזה, ואכמ"ל. בכל אופן, לא רק ב"יתד" בלבד מתנגדים לחלק מהניגונים שרפי ביטון משתמש בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 09:57 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
רפי ביטון  הוא המנצח הגדול והמיוחד מכולם !!!!!!
ישראל רנד ומוצן הם כוכבים מליגת הכוכבים.הכי גבוהה והכי מיוחדת !!!!
הם צריכים אישור של ישראל פרידמן והיתד ???
עיריית פתח תקוה צריכה אישור שלו???
אולי גם בבית כנסת הגדול ברמת גן ותל אביב וירושלים יבקשו את אישורו לשבתות חזנות???
ישראל פרידמן הוא תיכוניסט שהתחרד אז  איזה צפיות יש ממנו????

תוקן על ידי שרית560 ב- 04/05/2015 01:56:21

תוקן על ידי שרית560 ב- 04/05/2015 02:12:03

זאת דוגמא לתגובה המונעת משנאה ולא יותר, את אפילו לא יודעת מי הופיע בשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 10:57 לינק ישיר 

גברת שרית 500 את צודקת מאוד. המנצח הוא הגדול מכולם ומקהלתו מלאכית והקולות מן השמיים (שומו שמיים) הבנתו בחזנות העכשוית היא שם דבר עולמי בחידושיו ולראיה כל החזנים הגדולים מצטופפים במחיצתו. בלחנים מהבבליקה , מהבייבל ומעט גילויים מהתנ"ך ומחדשנות עד האח. גדולי החזנים מעולם החסידות כמהים לחידושיו המוסיקליים בעיקר בתפילות בית הכנסת ואף חזן הבית שלו עם ספודיק. הוא מביע את פשטות הבנת התפילה בנגינות הבייבל כל הכבוד !! בפשטות העיקר הכסף מי מתפלל בכלל

תוקן על ידי פפסיפלורה ב- 04/05/2015 11:02:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 21:05 לינק ישיר 

יעקובוביץ - אין לי מושג בשם מי אתה מדבר, ומעניין לדעת איפה גדלת, ועל איזה זרם ליטאי חונכת. אני בכל אופן - כל מכיריי וידידיי יודעים מי אני, וגדלתי בבית ליטאי שמנוי ליתד היה חובה בו כמעט כמו לשמור שבת, ואני עדיין לא חוזר בי ממה שכתבתי, וכל חברי הפורום שקוראים את התגובות כאן ויודעים מי אני, יודעים שמה שכתבתי רחוק שנות אור משנאת יראת שמים, ותת אינטליגנציה, וכו' - כל מה שכתבת. דיברתי בימים האחרונים עם כמה קוראי יתד מושבעים שחובבי חזנות הינם, וכל אחד אמר לי שכנראה לישראל פרידמן כאב משהו אחר. אחד אמר שהוא התכוון לבתי מלון ורק לקח דוגמא מביה"כ הגדול, השני אמר שכואב לו שבני הישיבות עוזבים את הנוסח הישיבתי והולכים לשמוע חזנים, וכו', לכו"ע מדברי הכתבה זה בולט שהוא עובר כמה נושאים כל כמה שורות.
לגופו של קולן - אני מסכים עם קודמיי - אם יש שעון למה להזדקק לקולן. אין הקב"ה חפץ בשירות ותשבחות ע"י איסורי דאורייתא. עיין ערך שאול המלך ומלחמת עמלק, כשחמל על הצאן והבקר..וכו'..
יעקובוביץ - אל תיקח את זה אישי, זה רק לצורך הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 09:49 לינק ישיר 

לא ידעתי שברסלב הם ליטאים עם שטריימלים. בני תורה מגיעים לבתי כנסת בשבתות חזנות כדי ללמוד ולהתענג על תפילה יפה למהדרין, על פי מסורת היהודית שומרת המצוות. התכנים, הלחנים, חברי המקהלה, וכל מי עוסק בצרכי ציבור באמונה חייב בכבודה של התפילה והשבת, גם אם בביתו נוהג אחרת. אם יש רצון למסחר את הקונצרט לשבת, אפשר למכור כרטיסים לשבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 13:00 לינק ישיר 

יעקובוביץ כתב

(אם יש גורמים במחנינו שאחראים ליצירת שולי המחנה המבולבלים שאצלנו אז הם 
רדיו קול חי שניתק אותם מנשקיעה בתורה ועוד ייצר לנוער שהתפתו לו אלילים חדשים במקום שגדולי התורה וצדיקי הדור יהיו אליליהם, 
פורום בחדרי חרדים שהוא חסר גבולות לחלוטין וכל מופקר כותב שם כל מה שבא לו, 
ואחרון לא חביב הרי הוא ליפא שמעלצער שהכניס את מקצבי ונענועי הגויים אל תוך בתי המדרש של הישיבות האידישאיות החסידיות והרס את הבחורים החסידיים שעד אז לא היה שם דבר כזה כלל)

קראתי את דבריך ופשוט נדהמתי מגודל השטחיות והרדידות של הדברים. כל כך מרגיז ומקומם לקרוא את הדברים האלה.
ליפא שמלצער או רדיו קול חי הם הבעיות???!!! והם הגורם לנשירה?.!!! לשבבניקים..!! לכל הבעיות 
שיש לבחורים הצעירים היום.???!!! הם הגורמים לשולי המחנה???!!

איזו מחשבה ותפישה הזויה..לשים יד על העינים ולא לראות את הדברים האמיתיים 
ולשכנע את עצמך בהמצאת בעיות .
אלה הבעיות של הציבור החרדי רדיו כל חי בחדרי חרדים וליפא שמלצער!!!!
כמה עצוב וכמה הזוי ...אבל כמה מתאים ללא מעט חברה כמוך וכמו ישראל פרידמן לחשוב.
וכל הזמן רק לברוח מלהתעמת עם הבעיות האמיתיות שיש היום לנוער ובכלל....

ואם ננתח טיפה את העניין הרי שלושת הדברים שהבאת הם בדיוק הדברים שנוצרו ככורח
המציאות היום...ולא להיפך ...הם באו לתת מענה לנוער ולא להיפך
איזה בית לא היה רדיו ??(היו בודדים שלא) ומה שמעו ? מה שהיה, רשת ב גלי צהל וכו .
ותמיד נחשפו גם לשירים וכו וכו עם ירידת הדורות נוצר כורח לפתוח רדיו שיוכלו לשמוע חדשות  בלי כל הזוהמה
ומוזיקה טובה ונקיה.
אין מה לעשות העולם השתנה זה לא כמן לפני 50 ואפילו 30  שנה. אנחנו שמענו ונהננו מבן ציון שנקר
ר שלמה קרליבך מבד ופריד
היום הצעירים  מבד ופריד כבר לא הספיק להם  והיו נחשפים לכל המזיקה הישראלית שלמה ארצי וכו 
והמוזיקה המזרחית אייל גולן וסוגיו. ולכן בא הצורך שיהיה אחד כמו ליפא שיתן מענה לעניין כשברור שיש חלק גדול מישיריו שהינו חסידי מרגש וכו וכו 

אין ספק שיש בחורים זכים וטהורים שלא יודעים בד אמותיהם חוץ מקיום מצוות ולימוד תורה וכו 
וזה באמת נהדר  וזה האידיאל.
אבל הרי הם לא רבים וגם בין הבחורים יש דרגות בסקלה..וצריך לתת מענה לכולם..
כי אם לא צריך לתת גם קצת איפה להוציא ולפרוק בדברים חוץ מהלימוד כו
אז למה צריך בכלל עיתון כמו יתד נאמן זה גם בזבוז זמן עם פרסומות  ומודעות על הבלי העולם הזה
שרק מקלקל את הבחורים שידעו שקימים בתי מלו,ן מסעדות, ושווארמות למיניהם,
בגדים יפים, ונוכלים שמלוים בריבית ועושקים אותך........
אז היגיע הזמן שיתחילו להבין איפה הבעיות האמיתיות של הציבור והנוער היום...
ואיךבעיקר איך אפשר לעזור ולשנות ולמצוא פתרונות לבעיות האלו ולא כל פעם למצוא איזה שטות חדשה
ולהגיד  זה הבעיות של הנוער" רדיו כל חי" "ליפא שמלצער" "כיפה בלי סרט"  וכו וכו וכו 
כל אותם קול קורא שיוצא אחת ליומיים......
אבל אני יגיד לך את האמת יעקובוביץ מכיוון שאני קצת מתעסק בעינינם אלו כתבתי לך את הדברים,
למרות שלשימחתי דעות כמו שהבאת פה לאט לאט נעלמות. יש ברוך השם לא מעט בציבור שלנו שיודע ומבין את הבעיות באמת ופועל על פיהם עבודה ברוכה ושקטה בעצם כבר לא כל כך שקטה ותמיד ישארו כמה
כמו נתי גרוסמן וחבריו לעיתון הכי עקום שניקרא  הפלס אבל לשמחתינו הם מיעוט שכבר לא ממש נחשב.....

נ.ב לגבי עצם העניין של החזנות ורפי אכתוב פעם אחרת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 17:32 לינק ישיר 
בלה בלה בלה אינו תשובה לטענות כואבות!

רגושים הנכבד הסכת ושמע!!

בן תורה אינו בן אוניברסיטה.
בן תורה אינו לומד ומשנן חומר אלא הוא מפנים ומטמיע אותו בדמו באישיותו ועמוק בלבו ובנשמתו לכל חייו.
תהליך זה אינו דומה בשום צורה לשינון חומר ולמידתו והוא מחייב התמסרות מלאה של כל חלקי הנפש הרוח והנשמה עשרים וארבע שעות היממה להיות שקוע אך ורק בעולמה של התורה וחלקיה ללא שום דבר שיסיח את הדעת ממנה.
לכן:
לא עיתון ולא בגרות ולא נהיגה ולא מבצעים!
כך גדלו, גדלים ויגדלו גדולי תורה וכפי שמפורסם כל פעם מחדש תולדותיהם.
במאה ה20 כאשר העולם התחיל להיות גלובלי כבר התחיל ההרס בקצוות ושולי המחנה החלשים נתפסו לו. אולם אל תוך היכלי הישיבות ולתוך נשמתם של הבחורים זה עוד לא חדר. הכל היה מבחוץ. גם כך היה לנו מספיק עבודה בלשים מעצורים.
אבל מפריעים אלו היו חיצוניים. מהם - לא מאיתנו. לא משלנו.
אז טיפלנו בחברה באהבה; אבל כמות היבלית שצריכים היינו לעקור מהם לא היתה רחבה ולא מושרשרת עמוק וכך הם חזרו לאהוב את התורה ולהתעסק בה ולהעצימה כבעסק ממש.

אבל כאשר הזבל התחיל לקבל איצטלה חרדית ולהיכנס אל תוך היכלי התורה אל מתחת לסטנדר - כאן כבר חל ההרס הגדול והמסיבי שהיום כולם שואלים למה הוא הגיע

הוא הגיע כי פתאום נהיה רדיו "חרדי" ש"מצווה להקשיב", ואי אלו בלעמים יודעי להג העצימו והאלילו כל כלומניק בעל רגליים מרקדות ומקפצות בשירים ופזמונים ומצעדים וראיונות ומה יעשה הבן ולא יתפתה??

הוא הגיע כי נפתח אפילו פורום "חרדי" (וזה עוד בתקופה שלצד הזבל שחו שם עוד אי אלו צדיקי אמת שעזבו כשראו את החורבן שהוא מחולל) ושם בכלל יכול כל גבור מקלדת שלא סיים בכל חייו אפילו דף גמרא אחד בודד עם ראשונים ואחרונים ופוסקים - יכול לכתוב כל מה שבא לו על כל העולם ואשתו (חוץ מעל קדושיו של אחד המנהלים בזמנו) וכל עם ישראל יקרא את מה שכתב מדברנא דזנביה הנ"ל ומה יעשה הבן ולא יתפתה?

ועדיין בישיבות החסידיות דוברות אידיש לא פשה אז הנגע הזה; ואז שלח לנו הוא השטן הוא היצר הרע את הרב הצדיק ליפא אבדק"ק שמעלצער בארה"ב שמדבר את שפתינו ולובש את לבושינו (בין היתר) ופיאות לו ושטריימל - ממש שפתיים יישק! אבל הוא יודע לרקוד ולנענע חמש דונם קרקע ועצים שלו עד שמי מרום ממש במקצבי ושירי כל אומות העולם כל אחת בתורה. ומה יעשה הבן ולא יתפתה??

וכל אלו גרמו להינתקות הנוראה - אסון האסונות - זו ההינתקות מהשקיעה ומההתייגעות הרציפה בצורה 24*7*365.

וברגע שאתה גם נהנה ממתיקותם של מי המדמנה הגנובים - הלך על הנאה מהתורה והלך על הנאה ממצוות וצריך נגר בר נגר לעשות פורמט מלא למוחם של בחורים הרוסים אלו וזו כבר ממש משימה שלא היינו נזקקים לה אלמלי שלוש שליחי השטן המוזכרים לעיל.

ידידי, האמן לי שאינני נער עמו"ש ואני מכיר היטב ולעומק את כל הנושאים אליהם אני מתייחס.

ברור לי שכמה קלי מחשבה ינסו לסנגר כדרכם הידועה והנפסדת של המזרחיסטים "עדיף שיקשיבו / יכתבו כאן מאשר "שם".
לא ידידי, לא!!!
כל עוד לא היה בלבול ותערובת טוב ורע - ידעו כולם להבדיל - זה במחנינו וההוא מחוצה לו.
אבל כשכל אפסוס פורט גיטרה מואלל ומהולל ונהיה ראש המדברים במקום שהרבי שלו יהיה ראש המדברים לעיני כל ישראל - זה סוף התורה!

מי שלא חי חיים אלו לא מסוגל להבין אותם ועלול לחשוב שלימוד תורה ולימוד אלגברה - צורתם זהה.
וד' הטוב ירחם על דור עני שלנו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 20:58 לינק ישיר 

פפסיפלורה - מדבריך ניכר שאתה מכיר אותי. 
רק לא ידעת ואתה כנראה עדיין לא יודע איפה ואיך גדלתי.
משפחת קלצקין רחוקה מאוד מלהיות ברסלבית, וכל השאר מיותר כאן בפורום הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 01:41 לינק ישיר 

יעקובוביץ!
בימי ספירת העומר
יש להימנע ממחלוקת
ולהתחזק בבין אדם לחבירו!
ואינני מוצא זאת בתגובותיך!
עזור לי למצוא את האבידה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 08:35 לינק ישיר 

גם בתגובתך הראשונה זה לא קיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 12:06 לינק ישיר 

koobik כתבה:

בוודאי שלא קיים
אצל אנשים מסוגו!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 12:09 לינק ישיר 

ניוטרל כתבה:

koobik כתבה:

בוודאי שלא קיים
אצל אנשים מסוגו!!!

בתחילה
לאחר הפיצול
חשבתי שיתד יהיו יותר נורמליים
אך משראיתי שמה שהיה הוא שיהיה
ואנשיו עדיין מחזיקים בסברת
אני ואפסי עוד!!!
פסקתי מלקרוא בו!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > יתד נאמן נגד רפי ביטון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.