|
|
| נשלח ב-4/1/2016 03:38 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | | את הסולנים העיקריים הוא בוודאי זוכר:) |
|
זה נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:12 |
|
| |
| greenie כתב: |  | בעז"ה ואמריקן איירליינס, התמזל מזלי וזכיתי להשתתף בהופעה של חנוכה בלוס אנג'לס.
בירכת ברכת "שהחיינו" בשם ומלכות, או שמא כיוונת לצאת ידי חובה בברכה בעת הדלקת נרות החנוכה?... הערב נפתח עם תזמורת שירה ( 8 נגנים ) שניגנו פתיח קצר המורכב בעיקר משירי מיאמי.
אכן. לא ציינתי זאת באשכול הקודם
שעסק בקונצרטים, אולם שינוי מהותי מאד בין הקונצרט שהתקיים בברוקלין בערב ימי
החנוכה ובין הקונצרט שהתקיים בלוס אנג'לס במוצאי ימי החנוכה היה הרכב התזמורת
שנבחר ללוות את הפרחים בקונצרט. בעוד שבקונצרט הראשון היתה זו תזמורת 'הבית' של
המקהלה [למרות העובדה שהרכב הנגנים משתנה מעת לעת, האיש על התופים נותר על כנו, וההרכב
ממשיך לשאת בגאון את שם העמותה של ירחמיאל – 'shirainu'], הרי
שבקונצרט השני היתה זו תזמורת מקומית העונה לשם 'shira' ומנוהלת
בידי נפתלי פינקל. לאחר מכן הופע נחת ( 3 שירים ) ויואלי גרינפלד.
כאן סוף סוף הגיע החלק שעבורה הגענו להופעה: המקהלה שעלו לבמה מלאי אנרגיה.
*אני לא זוכרת את כל הסולנים ששרו כל סולו, אשתדל לכתוב כאן את מיטב זכרונותיי.
מפנקסה של greenie: נכחו: יעקב בנשמחה בלכהני, שלמה גרוס, בני זאדה, דוד יהונתן סריברו, חיים גולובן, דניאל גרובר, דוד אריה שטרן, יהודה אופנהיימר, צבי שמחון ואביגדור גלוק.
- המקהלה פתחה בשיר לייבדיק. סולנים: חיים גולובן צבי שמחון ואביגדור גלוק - סולו יפה של החלק הגבוה אך כשהגיע לסוף הקטע, ירד לטון נמוך, כנראה הבין שלא יצליח :)- ביצוע נחמד של השיר.
- כאן המקהלה עשתה סוג של ביצוע וואקלי לשתי דקות, ללא מנגינה ממש ברורה ולאחר מכן התזמורת פצחה בפתיח מחרוזת דוואי-מצוה גדולה - יבא.
סולנים בולטים: שלמה גרוס ובני זאדה.
בסוף השיר יבא, עשה ירחמיאל משהו מעניין: הוא קרא אחד אחד לשלמה גרוס, בני זאדה, יעקב שמחה בלכהני ואביגדור גלוק וביקש מהם לבצע את החלק האחרון והגבוה של 'משיח ה' '. שלמה גרוס עלה ממש גבוה ולא הכי הצליח, בני זאדה ויעקב שמחה בלכהני עשו ביצוע מרשים ואביגדור גלוק פסח על החלק הגבוה השני.
אכן. אחד מהתכונות המרכזיות מהם התלהב ירחמיאל בהרכב הילדים הנוכחי, למן הרגע הראשון, היתה עובדת הטונים הגבוהים בהם התברכו חלק גדול מהם.
השיר הבא שביצעו היה השיר 'שמח': סולנים: צבי שמחון, שלמה גרוס ולא זוכרת מי עוד. יהונתן סריברו עשה כאן לההטטנות - שלושה כדורים, עד שהם נפלו :)
כאן היתה הפסקה. לאחר ההפסקה נכנס שוב נחת עם שיר אחד ויואלי גרינפלד עם שיר אחד.
האלומני סוף סוף עלו לבמה, הופיעו: איליי סיננרייך, גרשי אדלר, מנדי לוין, יושי בנדר, אריק שטרן ושלמה גלומבק. מחובתי לציין שההופעה שלהם הייתה יוצאת מן הכלל. בין אם בשירה או בהופעה. נכנסו עם אנרגיה טובה מאד והצליחו להלהיב את הקהל שעד אז לא כל כך התלהב.
השירים שהם ביצעו:
<* style="margin: 0 0 0 40px; border: none; padding: 0px;"><* style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;"><* style="margin: 0px 0px 0px 40px; border: none; padding: 0px;">הנה מה טוב - עם דואטים והרמוניות מקסימות.
ענבי הגפן
כאן ירחמיאל סיפר שרוב האלומני הנוכחים היו במקהלה בזמן האלבום של חנוכה ואף הזמין את הקהל לשיר את השיר "Light up the nights". לאחר השתתפות הקהל, האלומני שרו מחרוזת שירים מאלבום חנוכה: 'ברוך אתה ה' ', מעוז צור, יעלה ויבא ו - Light up the nights.
הפתעת הערב והאלומני:
אריק שטרן פתח בסולו מרטיט ואיטי של 'ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך' של בני וגד אלבז, לאחר מכן שלמה גולומבק עשה סולו מרשים גם כן, הם שרו את השיר והקפיצו את כל הקהל, אפילו ירחמיאל נכנס והצטרף קצת.
אתכבד בזאת לנפץ טעות נפוצה [בעצם, אם היא כבר נפוצה, ניתן לנפצה שוב?...]: השיר אינו של גד אלבז. השיר המקורי הינו של זמר אלג'יראי במוסיקת ראיי העונה לשם שב ח'אלד. גד אלבז, כמו נוספים, העניק לו גירסת כיסוי. מכאן, אגב, ביקורתי על
ירחמיאל שצירף את המנגינה הזו, שיסודותיה בהררי ערב, אל אלבום הנעשה על טהרת
הקודש, ודוקא אל האלבום 'Benny and the Torah Kidz', הפונה אל צעירי הצאן. אמנם, מדובר בלחן שהפך משום מה ללהיט
היסטרי בקרב יהודי ארה"ב, אולם דווקא ירחמיאל שאינו מונע משיקולי רייטינג,
היה אמור לוותר על השמעתו לאזני תינוקות של בית רבן. ירחמיאל חזר לבמה, סיפר קצת על השיר He will answer us, על אמא של ילד ממימאי מזרח שכתבה את המילים ושלחה אליו וביקשה ילחין מנגינה והציג את צבי שמחון לשיר את השיר. מה אגיד לכם, איזה ביצוע מקסים, מרטיט, עשה לי צמרמורת הילד.
הופתעתי לטובה עם מחרוזת שהמקהלה לא ביצעה הרבה זמן: דונאי - אשירה - קום שוין - ביום ההוא. סולנים: בלכהני, גרוס, זאדה ( היו עוד כמה, לא זוכרת ).
פתחו לי - אהבתי את הביצוע הזה. סולנים: דניאל גרובר, שלמה גרוס, יעקב שמחה בלכהני ובני זאדה.
דור לדור - לא זוכרת את הסולנים
בואי כלה - אחד השירים האהובים עליי, ביצוע יפה. סולנים: צבי שמחון, שלמה גרוס ויעקב שמחה בלכהני.
הילדים ירדו מהבמה, כאן ירחיאל חזר לבמה, התיישב על השרפרף ( הוא צחק על עצמו והשרפרף ) ושאל את הקהל איזה שיר הם רוצים לשמוע, צעקו כל מיני שירים. הוא אמר לקהל לשיר את אנא בכח. לאחר מכן, צעקו שם של פרח מהעבר של המקהלה שנכח באולם. ירחמיאל הזמין אותו לבמה לשיר ואף ניגן בפסנתר החשמלי בזמן שההוא ביצוע את השיר We need you - עשה ביצוע לא רע. עד עכשיו אני לא בטוחה אם זה היה מתוכנן או ספונטני. בשביל הכיף - נסו לנחש מי זה היה.
אט אט - ביצוע יפה. סולנים: חיים גולובן, צבי שמחון ושלמה גרוס.
**>**>**>
תוקן על ידי greenie ב- 13/12/2015 11:11:41 |
|
תודה מעומק לב, על ההשקעה בזמן אמת, כמו על ההשקעה הבאה בסיומו בדמות העט...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:47 |
|
| |
משורר- אפשר בבקשה ממך יותר מכמה מילים/פרטים ממך על השיר החדש?
תוקן על ידי netson ב- 05/01/2016 23:48:40
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 00:47 |
|
| |
משורר- מסכימה מאד בנוגע ללחן של "ה' מלך". חבל.
אגב, אני רואה שגריני דיברה על 2 שירים אבל סיפרה רק על אחד!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 01:43 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | משורר- מסכימה מאד בנוגע ללחן של "ה' מלך". חבל.
לא ידעתי שזה שיר של חאלד, אגב זו לא הפעם הראשונה שגד אלבז "מגייר" שיר. ע"ע רבי נחמן מאומן ( נומה נומה ...)
אגב, אני רואה שגריני דיברה על 2 שירים אבל סיפרה רק על אחד! |
|
צודקת, שכחתי לומר שהשיר השני היה 'דור לדור'. אני כבר הכרתי את השיר מהקליפים של ההופעה בסוכות, לקהל הרחב זה עדיין שיר חדש ולא מוכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 20:32 |
|
| |
| netson כתב: |  | משורר- אפשר בבקשה ממך יותר מכמה מילים/פרטים ממך על השיר החדש?
|
|
ועוד שאלה מהי נמטרה שהיתה במפגש עם הפרחים? כיצד הוא התנהל?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 20:34 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  |
בירכת ברכת "שהחיינו" בשם ומלכות, או שמא כיוונת לצאת ידי חובה בברכה בעת הדלקת נרות החנוכה?...
|
|
היו צריכים לעשות הדלקה גם בהופעה('פרסומי ניסא') ואז לא היתה שאלה:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:46 |
|
| |
| netson כתב: |  | משורר- אפשר בבקשה ממך יותר מכמה מילים/פרטים ממך על השיר החדש?
|
|
מה כבר ניתן לומר על השיר? מילותיו לקוחות מתוך תפילת "יקום פורקן" הראשונה, אותה תפילה ממנה לוקטו מילות הלהיט "למרנן ורבנן", בה הברכות "מלכא דעלמא יברך יתהון .. ויתפרקון וישתזבון" מופנות כלפי לומדי התורה, בשונה מתפילת "יקום פורקן" השניה, בה אותם הברכות מופנות כלפי כל הקהל הקדוש. מוסיקה תורתית, כבר אמרנו? הלחן והעיבוד נעשו בידיו של ירחמיאל, התזמור בידיו של ישראל לאם, והביצוע... כמובן, בפיותיהם של הזמרירים. לא נראה לי שדילגתי על פרטים נוספים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:47 |
|
| |
| greenie כתב: |  |
לא ידעתי שזה שיר של חאלד, אגב זו לא הפעם הראשונה שגד אלבז "מגייר" שיר. ע"ע רבי נחמן מאומן ( נומה נומה ...)
|
|
ה"גיור" האחרון שהזכרת מיוחס לגד אלבז? אני מניח שהוא מחזיק ברזומה שירים הנקראים בטעות "מגוירים", אולם דווקא בשיר זה למיטב ידיעתי האצבע אינה מופנית אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:48 |
|
| |
| netson כתב: |  | ועוד שאלה מהי נמטרה שהיתה במפגש עם הפרחים? כיצד הוא התנהל? |
|
המטרה? לתת לבעלי הממון תמורה מלאה יותר לכספם. ההתנהלות? כניסה אל מאחורי הקלעים, ומשם... איש הישר בעיניו יבקש. כמעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 04:50 |
|
| |
| netson כתב: |  |
| משוררששיער כתב: |  |
בירכת ברכת "שהחיינו" בשם ומלכות, או שמא כיוונת לצאת ידי חובה בברכה בעת הדלקת נרות החנוכה?...
|
|
היו צריכים לעשות הדלקה גם בהופעה('פרסומי ניסא') ואז לא היתה שאלה:-)
|
|
אז היתה שאלה גדולה אף יותר: האם ניתן בכלל לברך על הדלקה הנעשית במקום ציבורי לצורך פרסום הנס. אם נעזוב כרגע את דעתי וסברתי האישית בנדון, ונתייחס לנתונים טכניים של פסקי הלכה, נמצא כי רוב פוסקי ההלכה הכריעו שלא לברך על הדלקה כזו. ואם אתייחס לרגע אד הומינם: אני מודע לפרסומי ניסא הכביר הנעשה בידיהם של שלוחי חב"ד בכל אתר ואתר [לעניות דעתי הדלה מדובר ברעיון לא פחות מגאוני של הרבי מליובאוויטש, אך לא אכנס לכך כעת], כשבחלק גדול מהמקומות אף מברכים על ההדלקה, אולם כאיש הלכה יודע אני כי אף בקרב רבני חסידות חב"ד ישנם רב(נ)ים המורים שלא לברך. בין כך ובין כך, greenie לא היתה יכולה לדעת מראש אם תיערך הדלקה אם לאו, ואם היה רצונה לצאת ידי ברכת "שהחיינו" בהדלקת הנרות, היה עליה לכווין על כך בעת ההדלקה בביתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 07:55 |
|
| |
| משוררששיער כתבה: |  |
|
|
מה כבר ניתן לומר על השיר? מילותיו לקוחות מתוך תפילת "יקום פורקן" הראשונה, אותה תפילה ממנה לוקטו מילות הלהיט "למרנן ורבנן", בה הברכות "מלכא דעלמא יברך יתהון .. ויתפרקון וישתזבון" מופנות כלפי לומדי התורה, בשונה מתפילת "יקום פורקן" השניה, בה אותם הברכות מופנות כלפי כל הקהל הקדוש. מוסיקה תורתית, כבר אמרנו? הלחן והעיבוד נעשו בידיו של ירחמיאל, התזמור בידיו של ישראל לאם, והביצוע... כמובן, בפיותיהם של הזמרירים. לא נראה לי שדילגתי על פרטים נוספים... |
|
|
| נשלח ב-27/1/2016 21:21 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | משורר- אפשר בבקשה ממך יותר מכמה מילים/פרטים ממך על השיר החדש?
מה כבר ניתן לומר על השיר? מילותיו לקוחות מתוך תפילת "יקום פורקן" הראשונה, אותה תפילה ממנה לוקטו מילות הלהיט "למרנן ורבנן", בה הברכות "מלכא דעלמא יברך יתהון .. ויתפרקון וישתזבון" מופנות כלפי לומדי התורה, בשונה מתפילת "יקום פורקן" השניה, בה אותם הברכות מופנות כלפי כל הקהל הקדוש. מוסיקה תורתית, כבר אמרנו? הלחן והעיבוד נעשו בידיו של ירחמיאל, התזמור בידיו של ישראל לאם, והביצוע... כמובן, בפיותיהם של הזמרירים. לא נראה לי שדילגתי על פרטים נוספים... |
|
יישר כח משורר! זה מספק אותי:-)
תוקן על ידי netson ב- 27/01/2016 21:22:34
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 04:02 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  |
| משוררששיער כתבה: |  |
|
|
|
עדיין לא זכינו לקבלו במייל.. ועברו כבר 4 חודשים מיום המופע.
|
|
מצער לפעמים להכיר באמת הלא מזהירה, אך את דעתי על התנהלות ההפקה כבר יותר מרמזתי בעבר...
|
|
|
|
|