כי 'פרחי מיאמי' עץ השדה...
בזמנים רבים,ואפילו בצורה יומיומית,אנו נתקלים בהמון סיטואציות בהם אנו רואים שאכן,למרות כל התחזיות הקודרות(לעיתים..) מיאמי הם עדיין פורחים ו'בועטים' מה שנקרא.. זה יכול להיות בשיעור בכיתה,בהליכה ברחוב,בקריאה בספר ועוד המון הזדמנויות בהם אנחנו רואים כי למיאמי יש שורשים חזקים שלא במהרה ינתקו. בנוסף,ניתן לקחת זאת לכיוון של צמיחה אישית שנגרמה ע"י מיאמי,איזשהי תועלת מהשירים ,המסרים וכד',ברמה האישית.
באשכול זה,נשתף בהזדמנויות הללו,שכל אחד חווה באופן יומיומי אפילו.:)
אני אתחיל, * במהלך לימודי למבחן בקיאות בדברים, נאלצתי לעבור על שאלות בגרות (מה שנקרא בימינו..). נותנים פסוק כלשהו מהחומר,וצריך לכתוב באיזה הקשר הוא נאמר ,ופרוש אחד של רש"י. חשוב לציין שאין 'מראי מקומות'. הסדר של הפסוקים הניתנים הוא כרונולוגי,וכדי למצוא את המשך הפסוקים חייבים איזשהי 'נקודת ציון' של פסוק שמכירים ויודעים איפה הוא. התחלתי לנסות לענות,והסתבכתי. עד שנתקלתי בהמשך הרשימה בפסוק 'לא נפלאת היא ממך',והכל הסתדר.. הרי זה בדברים ל':) (כן כן..מיאמי..השיר 'לא בשמים היא',זוכרים?)
דוגמא נוספת,שכבר נתתי בעבר, היום למדנו בבי"ס את פרק ב' בתניא ב'שער הייחוד והאמונה'. פתאום קלטתי שזה פרק שבעבר למדתי בע"פ, למבצע כלשהו, לפני 4 שנים,ואני זוכרת כמעט את כולו! ואיך? בזמנו, למדתי את הפרק יחד עם מנגינה-השיר 'רווח'..:-) וזה גרם לי לזכור את זה
המלצה חמה ללומדי תניא בע"פ-ללמוד עם מנגינה;-)
מקווה שניסחתי את עצמי מספיק ברור. תמיד פתוחה לשמוע הע\ארות:)
תוקן על ידי מיאמוש ב- 24/01/2016 22:20:48
תוקן על ידי מיאמוש ב- 24/01/2016 22:22:17
 |
|
|