| נשלח ב-12/4/2016 14:19 |
|
| |
ר' שלמה על ה"כותל הקדושה"
ר' שלמה דיבר פעמים רבות ברגש ובהתלהבות על "הכותל הקדושה" כלשונו; הייתי שמח מאוד שיהיה אשכול בו יקובצו לפחות חלק מאמרותיו הרבות בנושא. ברשותכם אני אתחיל (אמנם משפט מוכר אבל איך שר' שלמה עושה את זה זה ממש געוואלד.... ):
"I want you to know there is one city, Gevalt Gevalt Master of the world there is one city. It's a small city, and unimportant city, but the center of the world. I want you to know in the mid city there is one hill, there is one broken wall but by that holy wall heaven and earth so one. By that broken wall all hearts are complete again. That broken wall someday will fix the whole world. Turn all the brokenness into holiness. Turn hatred into love; turn tears of sadness into tears of joy…"
תוקן על ידי rashban ב- 12/04/2016 14:24:14
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2016 17:13 |
|
| |
| rashban כתב: |  | ר' שלמה דיבר פעמים רבות ברגש ובהתלהבות על "הכותל הקדושה" כלשונו; הייתי שמח מאוד שיהיה אשכול בו יקובצו לפחות חלק מאמרותיו הרבות בנושא. ברשותכם אני אתחיל (אמנם משפט מוכר אבל איך שר' שלמה עושה את זה זה ממש געוואלד.... ):
"I want you to know there is one city, Gevalt Gevalt Master of the world there is one city. It's a small city, and unimportant city, but the center of the world. I want you to know in the mid city there is one hill, there is one broken wall but by that holy wall heaven and earth so one. By that broken wall all hearts are complete again. That broken wall someday will fix the whole world. Turn all the brokenness into holiness. Turn hatred into love; turn tears of sadness into tears of joy…"
תוקן על ידי rashban ב- 12/04/2016 14:24:14
|
| בבקשה תרגום! תודה רבה:
|
|
| נשלח ב-12/4/2016 22:58 |
|
| |
אשתדל לתרגם כמה שיותר מדויק: "אני רוצה שתדעו יש עיר אחת, געוואלד געוואלד ריבונו של עולם יש עיר אחת, זו עיר קטנה ועיר לא חשובה, אבל המרכז של העולם. אני רוצה שתדעו באמצע העיר יש גבעה אחת, יש כותל שבור אחד אבל ע"י הכותל הקדוש השמים והארץ הם כל כך אחד. ע"י הכותל הקדוש הזה כל הלבבות הם שלמים שוב. הכותל הקדוש הזה יום אחד יתקן את העולם כולו. יחזיר את כל השברים לתוך הקדושה, יחזיר את השנאה לתוך האהבה, יחזיר את הדמעות של העצבות לתוך הדמעות של השמחה..."
תוקן על ידי rashban ב- 12/04/2016 23:37:03
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2016 01:31 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2016 09:46 |
|
| |
מתוך "לב השמיים- פסח" עמ' 244: "תנו לי לשאול אתכם, חברים: מתי אתם קרובים יותר לכותל הקדוש- מתי שאתם עומדים לידו, או מתי שאתם נפרדים ממנו וצועדים אחורנית? כשאתה עומד ליד הכותל, אתה עומד ליד אבן אחת מאבני הכותל. אבל כשאתה צועד אחורנית, אתה ממש לוקח את כל הכותל אתך..."
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2016 11:14 |
|
| |
כעת ראיתי עוד קטע נפלא (שם, שם עמ' 258): "אתם יודעים מה כל כך מיוחד בכותל הקדוש? שם יש לכל יהודי מקום. זה מה שאתה רואה שם: כל הסוגים וכל המינים של יהודים. לא יאומן, נכון?..."
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 14:34 |
|
| |
אין לאף אחד מה להוסיף בנידון? חסרים דיבורים של רבינו על הכותל הקדוש?! (או אולי אתם רוצים שאני אתכתב כאן עם עצמי... ) בלי להאשים ח"ו אף אחד הייתי מצפה ששלושה שבועות אחרי האשכול יהיה קצת יותר גדוש...
תוקן על ידי rashban ב- 02/05/2016 14:34:15
"כמו שאי אפשר להכיר את הקב"ה כך אי אפשר להכיר יהודי"... (ר' שלמה)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2016 22:31 |
|
| |
גם בסיפורים יש אזכורים על הכותל המערבי... בנוסף לשיר ומחה ה' (ועוד?)
|
| נשלח ב-3/5/2016 23:03 |
|
| |
כן אתה צודק לגמרי ניוטרל אבל אני לא מתכוון למשפטים כמו: "Last night I pray by the holy wall" (ואני מקווה שאתם יודעים מהיכן זה לקוח...) וכדו' אלא שהוא מדבר ממש על תחושותיו ו/או על הכותל ממש, והדוגמה שהבאת מ"ומחה ה'" היא לכשעצמה דוגמה ממש טובה...
תוקן על ידי rashban ב- 03/05/2016 23:04:26
"כמו שאי אפשר להכיר את הקב"ה כך אי אפשר להכיר יהודי"... (ר' שלמה)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2016 01:56 |
|
| |
אחחחחחחחחחח קרליבך קרליבבבבבבבבבךךךךךךךךךךך!
|
|
| נשלח ב-7/6/2016 21:37 |
|
| |
אחי המתוק והקדוש, אשמח אם תוכל לשתף אותנו במשפט/ רעיון של רבנו על הכותל הקדוש! כל דבר יוכל לעזור מודה לך מקרב לב
|
|
| נשלח ב-24/7/2016 02:15 |
|
| |
ראיתי סרטון בעבר, (אין לי דרך למצוא אותו היום) ר' שלמה מדבר - או יותר נכון זועק מקירות ליבו - על ירושלים. ר' שלמה מביא שם בשם ר' נחמן - איך יודעים מי בעה"ב הרי לא בהכרח שמי שפתח לך הדלת הוא בעה"ב. אלא מי שהזמין אותך להיכנס לבית - הוא בעל הבית.
ועל דרך זה אמר, אנחנו עם ישראל, היחידים שמזמינים את כל העולם כולו לבוא לכותל..... הכותל הוא שלנו............
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2016 09:53 |
|
| |
אכן, כמדומני היה זה אחרי הסכם אוסלו. ר' שלמה זועק גם כן על כך שרוצים לתת חלקים מארץ ישראל לקלינטון וחבריו.
אם אתה מעוניין, צור קשר ואוכל לשלוח לך את הסרטונים (תכתוב מה המייל). כמדומני שזה ג"כ נמצא ביוטיוב.
|
|
|
|
|