בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

קול אחד - one voice חלק ראשון - סיקורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2024 12:38 לינק ישיר 
קול אחד - one voice חלק ראשון - סיקורים

אעלה כאן את הסיקורים הנהדרים שנכתבו ע"י חברי וחברות הפורום ופורסמו בקבוצת הוואצאפ 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2024 12:39 לינק ישיר 
הסיקור של גריני:

סיקור האלבום One Voice

האלבום המיוחד סוף סוף הגיע. ולעת עתה, כבר הפסקתי לספור כמה פעמים האזנתי לה. ניתן לומר שדי ציפיתי לכמה אלמנטים שנוכחים בה. 

קודם כל, היה לי ברור שהשיר ירושלים יופיע בו, רק לא ידעתי מאיזה מופע. מעניין אותי אם בחר את המופע הספציפי הזה, מ Madison Square Garden בגלל היוקרה ומומנטום של עצם הופעה בזירה כה מפורסמת ו/או בגלל האקוסטיקה. דווקא השירה בהופעה של האסק היתה די טובה. כולי תקוה שזה סוף עידן השיר הזה. 

שנית כל, גם ניחשתי שיכניס את השיר We stand with Israel. שיר תמיכה יפה, אך קצת מאכזב מבחינת סולנים. שלא תבינו אותי לא נכון, ג'ק הידרי מבצע סולו נהדר, נרגש ועוצמתי, רק חבל שלא שמענו מעוד ילדים.

אני מתכוונת לסקר כאן רק את השירים החדשים. ועדיין מתלבטת בעת כתיבת שורות הפתיחה של הסיקור הזה, האם בכלל אכתוב על השיר Welcome Back.

לגבי הסולנים, ירחמיאל קצת קצת שבר את ההרגל שלו של השנים האחרונות, בו הוא מקליט הרבה סולנים לשיר וחזר קצת לשנים הראשונות ששם שמענו שניים שלושה סולנים לשיר אחד. 

סיקור סולנים כללי:

ג'ק הידרי - ללא ספק כוכב האלבום. קול מתוק, מדויק, מרגש ולפעמים עוצמתי. הוא הגיע לשיא שלו והוא הפתיע אותי לטובה.

אייזיק יוסף - מבחינתי, הפתעת האלבום. השירה שלו בהופעות לא ביטא את היכולות שלו. הוא עדיין צעיר ואני מקווה שעוד נשמע סולואים מתוקים נוספים ממנו.

אלימלך פישמן - הכוכב הבא! קול צלול, מתוק ועוצמתי. מעניין לשמוע איך הקול שלו יתפתח הלאה. אני כל כך שמחה שיחרמיאל החליט להקליט אותו באלבום הזה, למרות שכבר אמר בעבר שהשירים כבר הוקלטו.

יונתן בוסקילה - מתוק האלבום! לא הייתי בטוחה אם עדיין נשאר במקהלה כי היה חסר מכמה מההופעות בשנה האחרונה. מהפעם הראשונה ששמעתי אותו, כבר הבנתי שיש לו קול נהדר. הוא בהחלט משאיר חותם משלו.

ג'ק יוסף - קול מתוק ונשמע שהוא מתאמץ לשיר בדיוק. 

צ'רלי זולטן - אני די מופתעת שקיבל כמות כה קטנה של סולואים. יש לילד הזה יכולת שירה, ואני מרגישה שזה קצת התפספס כאן.

שמעון אלחברדוב - חבל מאד שכמעט ולא הוקלטו לפני שכבר התחלף לו הקול. יש לו צבע קול מיוחד.

יעקב רזיץ - הוא פשוט נפל בין אלבומים. קול נהדר שהיינו באמת מתענגים להאזין לה לו היה לו יותר מסולו אחד באלבום. 

יעקב טייצ'וק - קול טוב ועוצמתי. לפי דעתי היו צריכים לשלב אותו בחלק מהדואטים, הוא היה תורם המון. 

משה לזר - אמנם עזב מזמן, אך מה שניתן לנו להאזנה, הרווחנו. קול מתוק מאד. מזכיר סולנים משנות השמונים. 

מבחינתי, בלתי נסלח שקובי קנופלר לא קיבל אפילו סולו אחד. כולי תקוה שבחלק השני העניין יתוקן. 

השירים:

אל ה'

שיר מהיר, קליט, כיפי ותזוזתי. חלקו הראשון של השיר, בהחלט דומה לשיר "קוה את ה'" המקורי של המקהלה ( אלבום מן השמים). אני חושבת שהפתיח קצת ארוך, אך במקרה זה, שווה לחכות. המקהלה, כרגיל, נשמעת טובה ואחידה כדרכם של האלבומים. חלקו השני של השיר, בהחלט מפתיע לטובה ונותן תחושה של שמחה. אהבתי במיוחד איך ההרמוניות מתחזקות ומשתנות מעט בכל חלק של השיר. ההרמוניות בסוף השיר משתלבות בצורה היפה ביותר וגורמות לי לרצות להאזין שוב לשיר מהתחלה.

סולנים:
ג'ק הידרי - פתיח חזק, מתוק, צלול ומלא ביטחון. 
אייזיק יוסף - סולו טוב ומדויק. 
חביב סעדיה - סולו מתוק מאד - שומעים כאן קצת מהיכולת שלו לקראת סוף הסולו.

We sing to Hashem

הפתיח בסגנון פרחי מיאמי טיפוסי. וכדרכם של לא מעט מהשירים באנגלית, הוא נפתח עם סולנים אחד אחרי השני, ברצף. אם שמים לב, נשמע שלא כל הסולואים הוקלטו באותו הזמן. הכוונה היא בעיקר לג'ק וג'ק - הם נשמעים צעירים יותר בכמה מהבתים. ההרמוניה הקלה של ירחמיאל משתלב טוב יחד עם ג'ק הידרי והופך את זה ליותר מהנה לאוזן.  הכניסה של המקהלה עם הפזמון נהדרת, וההרמוניה משולבת היטב. אהבתי את השירה "הרכה". המנגינה יפה מאד וקליטה. עד כדי כך שאני שומעת אותו מהדהד בראש במשך כל היום. המילים עמוקים ומלאי רגש שאני מזדהה איתם. 

סולנים:
ג'ק הידרי - סולואים מדהימים - אחד אחד.  מדויק, מתוק. אהבתי במיוחד את היגוי המילים, זה לא תמיד מובן מאליו בשירת ילדים.  בפרט לקראת סוף השיר - העוצמה כאן בפרט השילוב הזה של עוצמה ומתיקות,הפתיעה אותי לטובה. 
אייזיק יוסף - כאן שומעים לראשונה את המתיקות בקול. סולו טוב מאד.
ג'ק יוסף - קולו מתוק מאד ויש לו יכולת לעלות גבוה, כאן שומעים קצת מזה. ניכר גם שהוא שר בזהירות וזה מחמיא לו.
אלימלך פישמן - תענוג רצוף להאזין לילד הזה. הקול המתוק, הצלול והעוצמתי. הקלות שבו הוא מחליף אוקטבות ומחזיק את המנגינה בצורה כה יציבה. הסולו הזה גורם לי לצמרמורת כל פעם מחדש. הבחירה של ירחמיאל לתת לו לשיר את הסולו האחרון, ולשמוע את המתיקות והצלילות גם בחלק הנמוך נהדרת.

בהר סיני

כבר כתבתי על השיר הזה בעבר, לאחר ההופעה של פסח תשפ"ב ותשפ"ג ולכן אכתוב רק כמה רישומים לאחר שמיעת השיר באודיו. שיר שונה ממה שהורגלנו לה במשך כל שנות המקהלה, וזה דווקא שינוי לטובה. 

בסרטון שפורסם לפני כשנה וחצי, רואים כמה שניות של שירת השיר הזה בהשתתפות כל המקלה, והיא נשמעת כל כך יפה. חבל שלא בחרו לפרסם את הגירסא הזאת.
משום מה, השירה נשמעת די שקטה, לכן אני עדיין תוהה האם ההקלטה מהופעה לעומת אולפן, למרות שקשה לי להאמין שירחמיאל היה עושה זאת. 
השילוב של הטינז עם החמישייה ממש טובה. בפרט בחלקו האחרון של השיר. 
סולואים:
ג'ייקוב צ'אסקס - סה"כ טוב
סולו מדויק וטוב של צ'רלי זולטן, שומעים כאן טיזר קטן לגבי היכולת שלו
סולו נחמד של משה לזר.
ג'ק יוסף נשמע כאן טוב
ג'ק הידרי - מתוק, צלול ומדויק - סולו טוב מאד

חלילה

את השיר שמענו בפעם הראשונה בהופעת פסח תשפ"ב. שיר מיאמי איטי ודי מאופיין עם סגנון המקהלה. מחובתי לציין כאן שסידור המוסיקה כאן ממש טובה. שומעים את הפסנתר לאורך השיר וזה משתלב יפה כל כך.
הסיומת של של המילה "במצותיך" בחלקו השני, נשמע לי קצת תקוע. 

סולנים:

חביב סעדיה - סולו מדויק 
שמעון אלחברדוב - סולו טוב, אך שומעים את חילוף הקול. חבל שלא הוקלט קודם.
צ'רלי זולטן - אני רוצה להזהר בדבריי כאן. אני לא מבינה למה ירחמיאל לא הקליט את הסולו הזה מחדש. יש לילד הזה יכולת טובה, למה הוא הכניס את זה?
אלימלך פישמן - מתוק, צלול, נהדר, מדויק, מרגש ועוד המון תארי שבח. הנאה צרופה. וגם מצמרר. אני בד"כ לא אוהבת את הסיומות האלו ( ויש הרבה מהם במשך השנים) אך הוא עושה זאת בצורה נפלאה. 

One Voice

שיר קליט וכיפי. מסר טוב. ירחמיאל די צרוד כבר, אך אני מבינה איך הוא בנה את השיר. קודם הוא שר, אח"כ מצטרפים הטינז ולאחר מכן המקהלה. סוג של קְרֶשֶׁנְדּוֹ. השיר עצמו מזכיר לי שילוב של כמה משירים של המקלה יחד עם מארשים (March) מוכרים בעולם המוסיקה מחצרות חסידים. הסיומת אמנם נשמעת פתאומית, אך משתלב עם רעיון השיר - קול אחד.

סולנים:

עפ"י הנשמע לי, ג'ק וג'ק :) שרים כאן שורה-שורה. ולבסוף, הם שרים יחד ג'ק הידרי בקול הנמוך וג'ק יוסף עם הרמוניה גבוה - שילוב מושלם! ביצוע נהדר וכיפי להאזנה. 

כל הנשמה

השיר הזה מהווה דוגמא לשיר שיכול להפתיע לטובה. בפעם הראשונה שהוא בוצע, במופע פסח תשפ"ב, השיר היה נשמע פשוט מדכא. מחובתי לציין שהשיר מתחבב עליי, זה בהחלט קשור לעיבוד של ישראל לאם, שהוא לפי דעתי גאון מוסיקה וגם בגלל הוספת הקטע החדש שטרם שמענו לפני כן. בגדול, אני חושבת על המילים האלו בסגנון מנגינה מהירה וחביבה, המביעים תודה לקב"ה. 

סולנים:

יעקב טייצ'וק - סולו טוב. וקצר מאד (חבל!)
יונתן בוסקילה - סולו נהדר
דואט: חביב סעדיה ואייזק יוסף - חלק ומדויק
יונתן בוסקילה - איזו הפעתה נעימה באמצע השיר. לילד קול מתוק כל כך. ביצוע מקסים. השילוב עם ירחמיאל גם טוב. הדואט הזה הוא נקודת השיא של השיר. 
דואט: יוסף חזן ואליהו אלחברדוב - שילוב טוב ונחמד. ביצוע יפה!
יעקב רזיץ - סולו טוב, רק חבל שזה התבזבז לרוב על אוווו אווו אווו כי לא ניתן לשמוע כאן את מלוא היופי של הקול.

דואט סיום של חביב סעדיה ואייזק יוסף - סה"כ נחמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2024 12:55 לינק ישיר 
הסיקור של מיאנימיאמי:

טוב, סיקור שלי על האלבום.

אבל לפני שאתחיל, כמה נקודות מעבר...

זה לא סוד שירחמיאל ממש דאג להטביע את חותמו בכל שיר ושיר משירי האלבום, בין אם זה בסולו אישי ובין אם זה בליווי או קול שני ייחודי :) יפה לו! ומעניין למה... 2;

דבר נוסף- הוא הקפיד על C-PART ב5 שירים מתוך 10 והשתדרג ממש בכל מה שקשור לתוספות-הווי אומר קולות שניים ומנגינת מעבר ווקאלית בין בית לבית. באלבום הזה תשמעו הרבה אואואו בכל צורה וצבע, אני אהבתי!

ולגבי שדרוג בנושא העיבוד- דווקא בעניין הזה הוא בחר לחזור אחורה בזמן, ומלבד שיר אלקטרוני או שניים לא תמצאו כאן אף לא אחד אחר נוסף. וזה מה שמגלה לנו כי ירחמיאל אכן דאג באלבום הנוכחי להקשיב היטב לנשמה שלו:)

ודבר אחרון-

בטוח לי כי האלבום יזכה לאהדה גדולה הרבה יותר רק במידה והוא יקבל במה תקשורתית רחבה יותר. כרגע הוא מוכר בעיקר לאוהדים ולעוקבים. קחו את טוקר למשל, או את נחום סגל- נראה שהם אינם מודעים כלל להוצאתו כי אילולא כן, היו השירים עכשיו מזדמרים להם ב-קול חי מיוזיק.... מנגנים לכם את היום.

אה, ולא רק שם כמובן...

ואם תשאלו איזה שירים הולכים להיות הלהיטים המושמעים ביותר... לדעתי יהיו אלו שיר הנושא ו'בהר סיני'. יש סיכוי גדול שגם 'אל ה'' יזכה להשמעות בכמות לא מבוטלת, אבל השאר לא בטוח שיקבלו במה ברמה דומה לשל אלו.

ועכשיו לסיקור:)

1. אל ה'- שיר יפה, קלאסי. אהבתי את קולות הליווי של ירחמיאל כשהמקהלה שרה, וכן להיפך.

משום מה הלחן של הבית הזכיר לי קצת את YBC, ואם באמת נרצה להסחף... אפשר לקחת את ה C-PART של השיר שלהם "חזק" ולהדביק אותו בשיר הנוכחי מדקה 02:20. רק קחו בחשבון שהעיבודים של השירים הללו שונים ברמה קיצונית2;

קטע שיא 3:13 והלאה. הסיום- עליה של חצי טון בשני שלבים מגוון ויפה.

2. שרים לה'- חייבת וידוי, בהתחלה לא אהבתי את השיר בכלל... אבל עכשיו ממש נהנית ממנו, בעיקר מהלחן של הפזמון. העלייה בתחילתו יפה מאוד, אם כי ציפיתי לשמוע שם קול שני שיורד טון שלם וממשיך אואואו לקראת הסוף.

C-PART נחמד עם ליווי שנשמע כי הובא ישירות מהאופרה:) אה, בעצם זה בגלל המילים...

קטע שיא מבחינתי- 4:51- 4:28. הסיום ביגוני טיפוסי:)

כתוב באלבום שאת המילים כתבו ירחמיאל ורעייתו יחד עם הTEENS . מרשים!

3. בהר סיני- השיר האלקטרוני בגדר הכמעט יחיד. לא סתם הוא אהוב על כולם:)

אם אני לא טועה אלו אותם סולויים כמו בהופעה. הTeens שדרגו המון, אין על הקולות ליווי שלהם.

כלל לא בטוח שהשיר הוקלט מחדש, השיר הוא אותו שיר רק שהוסיפו את הווקאל של הTEENS עליו. אההה, בעצם הבנתי למה טענתם כך. צודקים!

C-PART יפה, קצבי ותחרותי2;

אגב, אחזתם את אלמנט השופר ברקע?

ועוד אגב, השיר הזה הוא בין השירים הבודדים באלבום שירחמיאל הקפיד על עליה של חצי טון לקראת סוף השיר. בד"כ זהו דבר שהוא הקפיד עליו מאוד בכל שיר ושיר שיצא בשנים האחרונות.

4. חלילה וחלילה- משום מה מתחבר לי להלביש ב 0:25 את המילים 'עשה עימנו אות...' מעניין למה.

שיר שקט, רגוע ויפה. העיבוד של הכינורות משדרג אותו המון. הרגע הזה שהם נדרשים בפעם השניה בסוף הפזמון לרדת באחת כמה אוקטבות קשה ממש. זו מיומנות. (יתכן שיהיו זיופים בהופעות לייב בקטע הזה).

5. שיר הנושא ONE VOICE- שיר עם קצב טוב ועיבוד טוב. כאן ירחמיאל לקח לעצמו את הפרונט... ובעיניי- אולי יותר מידי, אבל רק כאן. בהופעה זה לא יקרה כנראה...

איזה כיף ששוב פעם משתתפים הTEENS. הם מוסיפים המון! טוב שנתנו להם בחלק הראשון של השיר במה "אישית".

אהבתי את הקטע שהם שרים את הפזמון ואז ירחמיאל שר לבד ONE VOICE ... כנ"ל את הS שמחקה את הקול השני שהם מתעתדים לעשות בהמשך...

גם כאן יש C-PART ותאמינו או לא, ברגע ששמעתי שזה יהיה שמו של שיר הנושא ניחשתי שישירו בו גם בעברית:) אז הנה.

קטע שיא מבחינתי מ 3:46-4:06 והוא לא בגלל שהמקהלה הצטרפה... אלא בגלל- איך לא, הליווי של הTEENS . מושלם!

6. קול הנשמה- שיר נחמד ושקט. לפי דעתי, מה שהופך אותו לקצת יותר מענין זה הקטע מעבר של אואואו הללוקה... בהופעות זכור לי שהיו להם הרבה זיופים בחלק הזה.

הקטע סולו של ירחמיאל עם אחד מילדי המקהלה ב C-PART יפה.

חוץ מזה, אין בו עוד משהו מיוחד.

7. WELCOME BACK- קודם כל, הייתי בטוחה שהם הוציאו את השיר הזה בשביל לספר לעולם שהם חזרו, לא טראמפ...(זו הסיבה שהמרתי שזה יהיה השיר הראשון באלבום2;) מסתבר שטעיתי ולירחמיאל היו כוונות אחרות. אבל בואו נגיד- אם באמת אלו הם היו כוונותיו, למה הוא לא טרח להוציא את השיר הזה בתור סינגל בזמן הקורונה? בתקופה זו השיר הזה מרגיש כבר לא רלוונטי מבחינת כל הברברת שם...

גם כאן יש מעבר ווקאלי יפה. ולמען האמת, עכשיו כשאני שומעת את זה אני מגלה שגם בשיר הזה יש משהו אלקטרוני...

גם כאן יש C-PART בניחוח ביגוני מובהק:)

כל העיבוד של המלל האמצעי מרגיש כמו באיזה סרט מתח. היי! זה לא חסדי ה', ואף אחת ב"ה לא איבדה את דרכה ביער. מה הלחץ?

מבחינתי השיר הזה מתחיל מ03:40 וחבל שאין אפשרות לצנזר את כל המלל המיותר הזה.

קטע שיא 04:10 עד הסוף- שילוב הקולות שם מדהים וירחמיאל מגלה לנו שהקול שלו, משום מה, לא עייף כאשר הוא נמצא בהקלטות...

אני עדיין מהמרת שהשיר הזה ראוי להיות שיר ראשון... ואם לא באלבום- אז לפחות בהופעה... (למרות שירחמיאל יצטרך להפציע עם כל השואו שהוא נוהג לעשות באמצע השיר ולא לקראת סופו).

דמיינו רגע את הסוף של השיר הזה... ירחמיאל עומד באמצע הבמה, ידו 90 מעלות כלפי מעלה, אגרופו קמוץ וכולו פרצוף של "ראיתם??? אז תעריכו!"

ומה קורה לפני כן? 3 שניות קודם לכן נעים כל ילדי המקהלה בצעד מחושב ל4 קצוות הבמה, ועם מבט של אלישע כהן בעיניים הם מניפים אגרוף כלפי מעלה בפריז מושלם2;

8. WE STAND WITH ISRAEL- לא חשבתי שהשיר הזה יוכנס לאלבום, מה שאומר שגם השיר חנוכה יתכן ויוכנס בחלק השני... אההה, אולי לכן בחר ירחמיאל להוציא אותו אחרי הקיץ :)

9. ירושלים- לא שמעתי אותו. ולמען האמת? אני גם לא מתעתדת לשמוע אותו בזמן הקרוב. מבחינתי הוא כרגע בגדר 'מוקצה מחמת מיאוס'.

10. מחרוזת להיטים- גם עדיין לא שמעתי. הישנים אינם תופסים אצלי מקום כשיש עדכניים יותר לשמוע...

עד כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2024 21:45 לינק ישיר 

תודה על ההעלאה...
מחכים לעוד סיקורים!
גריני למה לא נתת במה לברוכים הבאים?
ו... כמוני כמוך!
מסתבר שהאתר הזה כבר ממש הזדקן ומוטב אם כך שיחשוב ברצינות על צוואה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2024 21:26 לינק ישיר 

השיר ברוכים הבאים לא חביב עליי בלשון המעטה. למדתי לפני שנים מאנשים חכמים: "אם אין לך משהו טוב לומר, אל תאמר"! וזה חוץ מההחלטה של ירחמיאל להכניס לנו שם את בוריס ג'ונסון, המלכה אליזבט ואת דונלד טראמפ. פעם אחת אולי נחמד להאזין, הדגש על אולי, אך כל פעם מחדש? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2024 00:41 לינק ישיר 

greenie כתב:
השיר ברוכים הבאים לא חביב עליי בלשון המעטה. למדתי לפני שנים מאנשים חכמים: "אם אין לך משהו טוב לומר, אל תאמר"! וזה חוץ מההחלטה של ירחמיאל להכניס לנו שם את בוריס ג'ונסון, המלכה אליזבט ואת דונלד טראמפ. פעם אחת אולי נחמד להאזין, הדגש על אולי, אך כל פעם מחדש? 

זה הוד מלכותה ז"ל ובוריס ג'ונסון? זיהיתי רק את טראמפ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > קול אחד - one voice חלק ראשון - סיקורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext