בית פורומים חינוך והוראה

היום שאחרי המבחן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2015 22:10 לינק ישיר 
היום שאחרי המבחן

כן. אחרי המבחן צריך לבדוק ערימה ענקית של מבחנים.
לשבת במשך שעות, לפענח כתבי חרטומים, לחטוף תסכול מכך שהתלמידות לא הבינו מה לימדתי אותן...

כל פעם שאני צריכה לבדוק מבחנים זה נראה לי כמו הר ענקקקק שבלתי אפשרי לעבור אותו... אני דוחה את הטיפול בערימה למועד הכי מאוחר שאפשר, ובודקת רק אחרי שכבר אין לי כח יותר לשמוע מהתלמידות את השאלה- "המורה, בדקת את המבחנים"?

ועכשיו יש לי ערימה לא קטנה ואני מוגבלת בזמן :-( הצילו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2015 22:27 לינק ישיר 

נשמח לשמוע את הצד של המורות.
תבינו אותנו, את התלמידות . למדנו המון!!! השקענו ,כאב לנו הראש מכל הלימוד, והמורות כאילו מזלזלות. כל יום של דחיית החזרת המבחנים - מתסכלת אותנו מאד.
אנחנו מצפות כבר לראות את הציון, לקרוא הערה טובה[מורות יקרות זה מאד חשוב] ואם לא הצלחנו אז אנא, תפרגנו לפחות הערה [הארה] חיובית אחת על תשובה טובה.
תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2015 22:46 לינק ישיר 

ישבה איתנו מורה מסוימת שהחליטה לשפוך את ליבה אחרי המבחנים...
היא הייתה מתוסכלת שלמען ה' היא ציינה במפורש את השנים ואת זה שמדובר על תקופת הצארים ובנות עונות לה תשובות משנים בלי קשר על אנשים בלי קשר, מה, הן לא למדו?... (רבקה, אל תלחצי... לא נראה לי שזה היה המבחן שלך...) היא אומרת לנו שהיא בודקת את המבחנים בחתך רוחב, ס'תומרת, שאלה 1 לכולן, שאלה 2 לכולן, והיא גם הוסיפה לנו ששאלות שהיו כתובות בכתב חרטומים שהיא לא הצליחה להבין, היא פשוט דילגה ונתנה איזה ציון שמתחשק לה, וכלשונה- 'יכולתן גם לקלל אותי באמצע ולא הייתי שמה לב'...
הבנות של הסטוריה מלחיצות אותה שתחזיר, הבנות של יב מלחיצות אותה שתחזיר את המתכונות שלהן, והן גם שוכחות שיש לה בית איפשהו, אז היא בהחלט מתמסרת ומחזירה לנו מוקדם, אבל זה גם בהחלט קשה...
היא התייעצה איתנו לגבי שאלות מסויימות מה אנחנו אומרות שבת לדוג כתבה תשובה ארוכה ונחמדת אבל מילה אחת שלה שלא הייתה נכונה פוסלת את כל התשובה, כמה היא צריכה להוריד לה והאם זה הוגן שהיא פוסלת כמעט את כל התשובה (לדוג' שכתבו תשובה שלמה ובמקום לכתוב שזה הכנסת כתבו שזאת הממשלה)
היא הוסיפה לנו גם שאין לה לב להוריד לבנות מדי הרבה, אבל אין לה לב גם להעלות להן יותר מדי, שאז זה לא צודק,
מה שכן, היא אמרה שכתב יפה ומסודר מאד משחד... והמבחנים המסודרים היא בודקת בין הראשונים כשעוד יש לה מצב רוח, וכנ"ל גם המעריכות של הבגרויות, שיש להן לחץ לא נורמלי של 120 בגרויות ב-3 ימים,
אנחנו מאד הבנו אותה אחרי כל מה שהיא שפכה, וזה לא הכל,
רק מה שיש לי להעיר בתור תלמידה:
בבקשה אם יש תשובה לא נכונה אז לכתוב את התשובה הנכונה שנדע לפעם הבאה מה לתקן.
לכתוב הערות עם עט בצבע שונה, זה פשוט מעצבן שכתבתי בעט שחור וכל ההערות שחורות ואי אפשר להבין מה אני כתבתי ומה לא.
מותר להחמיא על תשובה נכונה ולהסתכל על ההשקעה של כל בת.
ואסתרק, אחד הדברים שאני חושבת כשאני משלימה מבחן, זה להשלים מסודר, עם כותרות ובלי חיצים לפה ולשם ושאר קשקושים... ובדרך כלל גם מוסיפה בסוף הערה למורה תודה על השנה ועל השיעורים וכו'
בכולופן בהצלחה בבדיקה! את יכולה לשלוח אלי כמה לבדוק...:)
(ורבקה, אם את חושבת שמסרתי פה מדי את יכולה להעיר לי שאמחק...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2015 22:56 לינק ישיר 

כתבת בול!
במיוחד אותה מורה שונאת שעושים לה חיצים וממשיכים את התשובה בדף למטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2015 02:41 לינק ישיר 

כמה תלמידות באות להתקיף את המורה היחידה (לע"ע) כאן

ובכן, נסביר קצת את הצד של המורות.
סדר היום של התלמידות נסוב (מילה יפה, אה?) סביב הלימודים. אם יש לכן מבחן- זו התעסוקה שלכן. אין מדי הרבה מסביב.
למורות יש חיים נוספים חוץ משעות ההוראה שלהן בבוקר. בשביל לבדוק מבחנים הן צריכות לפנות מהזמן הפרטי שלהן עם המשפחה או בבית או מה שזה לא יהיה, על מנת לעשות זאת. זה מחוץ לסדר היום הרגיל.
הבנתם את ההבדל?
חוץ מזה זו מטלה מתסכלת לפעמים, כמו שכתבתי בהודעה הפותחת.

ובנוגע לדברייך, מעללו (להקפיד לקרוא לך מהלעלעל כמו המורות הכבודות האלה?), זה ממש משהו שאני מאמינה בו.
קודם כל אני מאמינה מאד בכך שמבחן נועד לא רק לבדוק את רמת התלמיד, אלא גם ללמד אותו מה הוא לא יודע, במה הוא טועה, על מנת שיוכל להשתפר הלאה.
לכן אני תמיד מקפידה לכתוב לצד הטעות את התשובה הנכונה, וכשאני מחזירה מבחנים אני נואמת להן כמה כדאי לעבור על המבחן, לקרוא את ההערות, ללמוד מהן.
חוץ מזה, אני נהנית מאד לראות תשובות טובות וכמובן גם מעירה הערות חיוביות ומספרת להן כשנהניתי לראות ניסוח בהיר ומדוייק או תרגיל שנפתר בדרך קצרה ואלגנטית, בלי התקשקשויות.

אז תלמידות יקרות (כחכוח בגרון), לסיכום,
תבינו קצת למה לוקח לנו זמן להחזיר מבחנים, וקחו ברצינות את המבחנים כדי ללמוד מהם.
אגב, מעללו, זה באמת נחמד לקבל מתלמידה הערה ומשוב חיובי על השיעורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 02:41 לינק ישיר 

והבנתי נכון שהמורה שלכן להסטוריה מלמדת גם אזרחות? זה לא רק אצלנו ככה?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 04:33 לינק ישיר 

אסתרק-טוב לדעת בקשר לכתב.
כי הכתב שלי במבחנים זוועה...אני כותבת מאוד מהר מתוך רצון "לשפוך" את החומר במוח ולהעבירו לכתב פני שהוא יעלם..
אך אני משתדלת לעבור על המבחן ולוודא שהוא קריא לפחות לי..;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 13:42 לינק ישיר 

המורה שלנו להסטוריה מלמדת גם אזרחות, 
אהממ, את יכולה גם לקרוא לי מהעללו, זה עדיין שם מכובד דיו, האין זאת?...
הכי טיפשי זה שאני קולטת שאני כותבת למורה בהצלחה בבדיקה בסוף המבחן...:)
אז את בין המורות שמלדמות בשביל שהתלמידה תדע באמת, ולא בגלל שהיא צריכה ללמד ולהגיש לבגרות בעל כרחה...
אם הייתי רוצה אותך מורה שלי, אהממ... אני חושבת שאת המבחן שלי היית בודקת ורק צוחקת... למה חופשי אני כותבת למורה ש'פרחה לי התשובה מהראש' או שאני לא זוכרת בדיוק אבל זה כתוב בעמוד 79 בספר, למה הזיכרון שלי לפרטים הקטנים הוא טוב... ופעם גם במבחן בתחביר אחד שחצי מהמשפטים לא הצלחתי לנתח אז פשוט ניתחתי גם את המשפט הכי קל שם שהיה 'נתחי את המשפטים הבאים' והמורה הנחמדה חישבה לי את זה במקום אחד המשפטים שהיא נתנה...
לא שהמורות נותנות לי ציון על התשובות הריקות, אבל אני שונאת להשאיר תשובה ריקה, ואם כבר אני לא מפנטזת אז לפחות שיהיה כתוב שם משהו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 14:59 לינק ישיר 

אוי זה חמוד. .. אני אוהבת מבחנים כאלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 15:02 לינק ישיר 

זהו, אני כבר מסיימת, הפסדת להיות המורה שלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 17:06 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2015 19:27 לינק ישיר 

גם כשאני הייתי בתיכון היתה לנו מורה אחת לאזרחות ולהיסטוריה (לאם כי יש לציין שהיא לא היתה המורה היחידה למקצועות האלה). מורה מעולה שלימדה אותי הרבה על איך ללמוד לבד בצורה הכי יעילה ומתורשמת שאפשר, ידע מדהים לחיים. תודה לך המורה מרים פרידמן!

אניווי, בהחלט מסכימה לגבי הכתב :-(

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > בתי ספר ותנועות נוער > חינוך והוראה > היום שאחרי המבחן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext